torstai 6. kesäkuuta 2013

Lenkille olohuoneeseen

Tässä alkaa pikkuhiljaa tulla kuluneeksi vuosi siitä, kun viimeksi kävin hölkkälenkillä. Juoksin silloin Cooperin, ja sain tulokseksi 2370 m, kun tavoitteeni oli 2300 m. Ihan kohtuullisesti siis, vaikka ei voi väittää, ettei olisi parantamisen varaa. Sitä edellisestä lenkkeilykerrasta onkin sitten jo pari kolme vuotta.

Uuden kämpän lähellä olisi kyllä pururata. En yhtään tiedä minne se menee tai kuinka pitkä se on, mutta kai se pitäisi käydä testaamassa. Itsensä motivoiminen juoksemiseen vaan on kertaluokkaa hankalampaa kuin punttitreeneihin tai muuhun jumppaan.

Ai miksikö en pidä lenkkeilystä? Se on vaan niin tylsää. Saman liikeradan toistoa tasaisesti pitkän aikaa. Uudella reitillä näkee tietysti uusia kiinnostavia maisemia, mutta parin kierroksen jälkeen senkin viehätys katoaa. Musiikin kuuntelu auttaa jonkin verran, mutta ei se Eye of the Tiger kestä kuin sen 4 minuuttia ja 3 sekuntia.

Minä tarvitsen television. Ja koska en voi ottaa sitä mukaani lenkille, täytyy järjestää niin, että voin juosta TV:n ääressä kotona. Siinä aika ja hiki lentää kuin siivillä, kun pistää DVD:ltä Stallonea ruutuun ja lähtee ravaamaan, jumankauta. Eikä tarvitse vilkuilla kelloa tai mittailla kilometrejä, kun pysähtyä saa sitten, kun lopputekstit pärähtävät ruutuun.

Niinpä olen tässä katsellut juoksumattoja. Tässä kämpässä on sen verran iso ja pitkulainen olohuone, että sellainen vehje mahtuisi näppärästi sohvan taakse, sohvan ja ruokapöydän väliin. Mihinkään ammattilaisvehkeisiin ei tietenkään ole varaa, mutta ehkä tonnin verran voisi juuri ja juuri sijoittaa johonkin perusmalliin. Osto tapahtunee elokuussa, kun lomat on lomailtu, mutta suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Tällä hetkellä harkitsen kolmea vaihtoehtoa:

Atlas tr1, 399€

Kettler Pacer, 899€

Bremshey RN2, 849€

Pistäkää ihmeessä kommentteihin suosituksia, jos tiedätte näistä asioista.

Tätä on kuitenkin pakko kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti