maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannuksesta on selvitty

Niin vain päästiin mökiltä takaisin ilman hukkumis-, liikenne-, grillaus- tai muita kuolemia. Kuvien otto jäi vähän vähemmälle kuin oli ollut tarkoitus, mutta ei emäntä niitä olisi kuitenkaan antanut julkaista. Tässä kuitenkin mökki laiturin ja järvimaiseman kanssa:Pihalla tuolla ei voinut pitkiä aikoja olla, koska siellä syötiin heti elävältä. Varsinkin minä olen sen verran allerginen sääskenpistoille, että sisälomaksi meni.

Kuistilla oli kokeilussa pari uutta menetelmää sääskien karkoittamiseksi, mutta niiden teho jäi parhaimmillaankin puolittaisiksi. Kokeilimme joitain uusia hyttyskierukoita, jotka perinteisistä poiketen olivat savuttomia ja hajuttomia, mutta käytön myötä tuli havaituksi, että juuri savu ja haju taitavat olla ne oleelliset karkoitustekijät. Sitten oli hieno sähkövehje, jonka periaate oli houkuttaa sääsket paikalle UV-valolla ja sitten imuroida ne sisäänsä. Se ainakin toimi sen verran, että houkutteli sääskiä paikalle.


Luonnon äänistä vastasi kaksi laulujoutsenpariskuntaa, jotka voitte tarkasti tihrustaen havaita ylläolevassa kuvassa. Järvi oli vähän turhan pieni niille, joten kovaäänistä tappelua riitti. Yritin ehdottaa, että laitettaisiin toinen pariskunta lihoiksi, kun näyttää tuo paisunut kanta kaipaavan harvennusta, mutta aloitteeni ei saanut kannatusta.

Eivät vain ymmärtäneet hyvän päälle. Olisivat kyllä suostuneet, jos olisivat joskus sorsaa maistaneet.

Loppuun vielä tällainen hieno maisemakuva ajalta n. 23:30.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti