maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tulihan sitä spämmiäkin

Jokainen Internetiä tai ylipäänsä elämää nähnyt tuntee roskapostin käsitteen. Siihen törmää joka käänteessä, ja sitä tungetaan postiluukkuun pyytämättä ja yllätyksenä kuin entiselle pääministerille. On tietokoneohjelmia, jotka hakusanojen perusteella arvelevat, millainen roskaposti netinkäyttäjää eniten kiinnostaisi, ja jopa sellaisia, jotka asentavat säännöllisin väliajoin ruudulle pomppaavia mainoksia ihan kovalevylle asti. Eikä niistä pääse eroon ihan noin vain uninstalloimalla.

Tuoreena blogistina olen törmännyt spämmin muotoon, jota en osannut ennakoida. En näe blogin työkalujen kautta, mistä IP-osoitteesta täällä käydään muuten kuin maan tarkkuudella, mutta näen, millä sivuilla olevien linkkien kautta tänne ollaan tultu, esim. www.google.fi jne. Nyt ne ovat keksineet linkata sivuni omalta mainos/haittaohjelmasivultaan ja ruveta käymään täällä säännöllisesti näyttäytymässä kävijätilastoissa, jotta erehtyisin käymään heidän sivullaan hakemassa viruksia. Kommentteihin ei vielä ole ruvennut satamaan viagramainoksia, mutta ehkä sekin päivä vielä koittaa.

Sitten, kun minä olen maailman diktaattori, spämmin eri muotojen levittäminen ja käyttäminen mainostarkoituksiin säädetään laittomaksi ja kuolemalla rangaistavaksi monen muun asian ohella. Teloitus tapahtuu seuraavalla metodilla:


Muita kuolemanrangaistukseen johtavia rikoksia tulevat olemaan mm. paskojen noukkimattajättäminen koiraa ulkoiluttaessa, julkisella paikalla känniääliöily ja huumehörhöily, sekä sanan 'ketä' käyttö silloin, kun pitäisi sanoa 'kuka'. Politiikkaan osallistumisesta, jos on alle laudaturin yo-arvosana matematiikassa tai jos on altis eteläeurooppalaisten miesten flirttailulle, lähetetään psykiatriseen pakkohoitoon Kolyman hiilikaivoksille. Moottoripyöriä saa vapaasti virittää niin paljon kuin tahtoo, mutta äänenvaimentimen poisjättämisestä amputoidaan kädet.

Muistakaa sitten äänestää minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti