maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ropokoppia

Tein kuten aikaisemmin suunnittelin, ja kävin katsomassa, jos cdon.com:sta löytyisi halvalla RoboCop, kun en ole sitä pitkään aikaan nähnyt. Löytyihän se, eikä pelkästään ykkönen, vaan tilasin saman tien koko trilogian yksissä kansissa. Kolmosta en ole edes tainnut nähdä kuin kerran, jos se on se, jossa sankarille rakennetaan lisälaitteeksi siivet.

Tuosta alkuperäisestä ollaan näköjään tekemässä ensi vuonna uusintaversio. Saa nähdä, meneekö sekin lapsuusmuistojen raiskaukseksi, kuten uudisversiot yleensä. Ainakin niillä on kunnollisia näyttelijöitä, kuten Samuel L. Jackson, mikä lupaa hyvää.

"Mitä vattua, tehäänks musta neekeri?"

En tietenkään viitsi yhden elokuvan takia tehdä tilausta, vaan jos tilaan, tilaan heti useamman kerralla. Ei tarvitse maksaa postimaksuakaan, jos hinta ylittää tietyn pykälän, eikä tarvitse olla joka viikko ostamassa uutta.

Mitäs muuta sieltä paketista löytyykään? Ensimmäisenä Fifth Element, tai siis Det Femte Elementet. Piru kun nuo oolantilaiset eivät jaksa tehdä Suomen markkinoille suomenkielisiä kansia. Jättäisivät sitten edes kokonaan kääntämättä. Yritä siinä sitten pitää vaikuttavaa DVD-kokoelmaa, kun hyllystä löytyy Predatorin ja Last Action Heron sijasta Rovdjuret ja Den Siste Actionhjälten.

Mutta aivan sama, kunhan sisältö ei ole ruotsiksi dubattu. Siskon kanssa oli aikoinaan tapa katsoa tämä scifiklassikko nauhalta ainakin pari kertaa vuodessa, mutta kun nykyään tulee käytyä niin harvoin kotona yhtä aikaa, se perinne on pahasti jäänyt. Siskolle terveisiä, että tule katsomaan kun kerkiät.

Sitten tuli brasilialainen toimintaelokuva Tropa de Elite. Tiedän, että konsepti kuulostaa oudolta, mutta odotukseni ovat korkealla. Ostin jokin aika sitten citymarketin alelaarista ko. elokuvan jatko-osan huomaamatta sitä kakkosta nimen perässä. Siinä oli kunnon asennemeininki, joten ajattelin, että on pakko nähdä ykkösosakin. Poliisin erikoisjoukot lähtevät sotaan Rio de Janeiron huumejengejä vastaan, ja veri roiskuu. Kannessakin luvataan, että tämä on årets hårdaste film, eli vuåden hårdein filmi.

Lopuksi vielä Sven Hasselin kirjoihin perustuva Rangaistuspartio, jossa näyttelee mm. David Carradine, se Kill Billin vanha äijä, joka taannoin runkkasi itsensä hengiltä. Hänen esittämänsä natsiupseeri kerää rangaistusvangeista iskuryhmän, joka lähtee itärintamalle itsemurhatehtävään. Tämä oli pakko-ostos ihan jo siksikin, että olen suuri Sven Hasselin sotakirjojen fani. Hyllystäni löytyy koko sarja.

Tässä riittää hetkeksi katsottavaa, kunhan emäntä virittää DVD-soittimen telkkaan kiinni. Muuton jäljiltä on vielä joitain piuhoja vetämättä, ja itse en noista elektroniikkavehkeistä ymmärrä mitään.

4 kommenttia:

 1. Sisko tulee kylään, sovitaan vaan päivä! Voisi samalla vaikka katsoa Predatorit.

  VastaaPoista
 2. Kiva, ja hienoa, että vaivauduit sinäkin kommentoimaan. Laita tekstaria sopivasta ajankohdasta. Minulle käy oikeastaan koska vaan, kunhan ei arkena mene kovin myöhään, mielellään kesäkuun puolella.

  Kaikkiko Predatorit haluat katsoa? Minulta löytyy Predator 1 ja 2, Predators, Alien vs Predator ja AvP 2. Ei niitä muita taida ollakaan. Ykkönen on tietysti legendaarisin, koska siinä on Arnold.

  VastaaPoista
 3. Selvä. Niillä on yhteensä kestoa 8 tuntia ja 29 minuuttia, joten parasta valita päivä, jolloin ei ole mitään muuta menoa.

  VastaaPoista