Nyt olisi tilaisuus. Tuli koululta muistutus, että alan peruskursseille voi nyt ilmoittautua.
Onko Suomi tasa-arvoinen maa? Mitä tarkoittaa queer? Miten sukupuoli ja luokka liittyvät toisiinsa?
Ilmoittautuminen sukupuolentutkimuksen syksyn opetukseen ja lisätietoja opinnoista WebOodissa.https://weboodi.helsinki.fi/hy/frame.jsp?avattavaSivu=vl_kehys.jsp&Kieli=1&Opas=3523&vl_tila=1
Sukupuolentutkimus on vapaa sivuaine kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille.
Sukupuolentutkimuksen johdantokurssi WNA110 (401717) https://weboodi.helsinki.fi/hy/opettaptied.jsp?html=1&Tunniste=401717&AlkPvm=10092013&Kieli=1Jos joku ihmettelee, että missä opintopisteet ja maisterinpaperit viipyvät, vaikka on kiertänyt tekemässä alan kenttätutkimusta saluunoissa jo 17-vuotiaasta asti, tai ylipäänsä kysyy, että mikä ihmeen sukupuolentutkimus, niin asia määritellään oikeasti näin:
Sukupuolentutkimus on monitieteinen ja tieteidenvälinen ala, jonka tutkimusongelmat, käsitteellinen ajattelu ja metodologiset ratkaisut perustuvat feministisiin kysymyksiin ja teoriaperinteisiin. Sukupuolentutkimus keskittyy sukupuolten ja seksuaalisuuksien kulttuurisia merkityksiä koskevaan teoretisointiin sekä sukupuolittumisen ja sukupuolittamisen prosesseja ja seurauksia koskeviin analyyseihin. Se kattaa muun muassa nais-, mies- ja queer-tutkimuksen alat. Tutkimuskohteena voivat olla kulttuurin tai yhteiskunnan eri alueet. Sukupuolentutkimuksen asiantuntemusta tarvitaan monilla eri työelämän alueilla julkishallinnosta mediaan.Tuo on siis oikeasti hyödyllistäkin, jos urahaaveena on vaikkapa kolumnien kirjoittaminen Hesariin, tai... niin no, kolumnien kirjoittaminen Hesariin.
Tällä ilmoituksella Pekan porstua nimittää työnsä menettäneen opettaja Olivian naistutkimuksen dosentiksi. |
Harmikseni vain joudun toteamaan, että lukujärjestykseni on jo täynnä, ja muutenkin tänä syksynä kaikki kurssit tuntuvat pakkautuvan samoille päiville ja kellonajoille. Jos joku rakkaista lukijoistani kuitenkin on kirjoilla Helsingin yliopistossa, ja olisi tarvetta viiden opintopisteen täytekurssille, käykää ihmeessä kokeilemassa. Itse katson asiaa uudestaan ensi syksynä.
Jos jostain syystä lukijankaan tilanne ei salli kurssin suorittamista, sukupuolentutkimuksen perustiedot voi vaihtoehtoisesti saada tästä videosta. Opintopisteitä tuosta ei kuitenkaan saa, ja tuskin sitä voi käyttää lähteenä gradussakaan. Kun ohjelma julkaistiin alkuperämaassaan Norjassa, kävi niin, että ennen niin tärkeäksi koettu sukupuolentutkimus menetti yllättäen leijonanosan rahoituksestaan.
Asiasta toiseen, olen viime aikoina kuunnellut ihan liikaa seuraavaa kappaletta. Mitenköhän sukupuolentutkijat tämän biisin analysoisivat?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti