perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pekka lukee lehteä 2: turhaa ruikutusta

Lomaillessani entisessä Jugoslaviassa pidin lomaa töiden, treenaamisen ja muiden velvoitteiden lisäksi myös suomalaisesta mediasta, ja elin lähes kuukauden täydellisessä uutispimennossa. Ainoa asia, joka tietooni muiden blogien kautta tuli, oli se, että Päivi Räsänen oli mennyt avaamaan suunsa. Jos minkä tahansa muun puolueen (persuja ehkä lukuunottamatta) edustaja olisi sanonut saman asian, vaikka sitten sisäministerinäkin, ketään ei olisi kiinnostanut, mutta kristittyjä vastaan on aina kiva nostaa kohuja.

Kivoin ja helpoin tapa leikkiä radikaalia kansalaisaktivistia on aukoa päätään kristityille, koska se on turvallista. Jos soittaa suutaan virkamiehille ja muille valtaapitäville, siitä joutuu tuomiolle, kuten esim. Jussi Halla-aho ja Seppo Lehto tietävät kertoa. Sama seuraa, jos mitenkään toruu seksuaali- tai etnisiä vähemmistöjä tai niiden yksittäisiä edustajia. Erilaisten poliittisten ryhmittymien ja järjestöjen edustajatkin ovat nykyään kovin herkkiä soittelemaan lehdistölle, jos heistä ei tykätä. Uskonnot ovat aina luontainen kohde kritiikille, mutta siinäkin uhri pitää valita tarkasti, koska skientologit haastavat oikeuteen ja muslimit nakkaavat pommilla.

Jos siis on ihan välttämätön pakko päästä pätemään julkisesti ja potkimaan jotain porukkaa verbaalisesti maiharilla munille, kivoin, helpoin ja turvallisin kohde on kristinusko ja sen kannattajayhteisöt, koska kaikki tietävät, että ne eivät tappele vastaan.

Ei minun tuosta ollut tarkoitus puhua, vaan tämän päivän otsikoista ja siitä, kuinka oikeiden valituksenaiheiden puutteessa ihmiset ovat valmiita keksimään kitisemistä ihan mistä tahansa. Ihmisen perusluonteeseenhan kuuluu, että koskaan ei olla tyytyväisiä, ja tietyillä ryhmillä, kuten feministeillä, uskonto jopa kieltää tyytyväisyyden:

YK huolissaan naisten asemasta Suomessa

Nyt kun kaikki tasa-arvo-ongelmat ollaan näköjään saatu poistettua Afrikasta, Lähi-idästä, Etelä-Amerikasta, Kaakkois-Aasiasta ja Itä-Euroopasta, YK:lla on vihdoinkin aikaa pureutua pimeyden sydämeen ja sovinismin viimeiseen bunkkeriin Suomeen. Päävihollinen on edelleen vanha tuttu:

YK painottaa sukupuolten välistä palkkaeroa

Voisiko joku vihdoinkin näyttää sen työpaikan, jossa naisille maksetaan samasta työstä samalla koulutuksella ja kokemuksella vähemmän palkkaa kuin miehille? Lähihoitajille toki maksetaan vähemmän kuin paperikoneenkuljettajille, mutta se on vain ammatinvalintakysymys, eikä mikään laki kiellä naista menemästä miesten töihin.

Lisää terää artikkelilta syö se, että heti sen alla on linkki toiseen artikkeliin, jonka mukaan Suomi häviää tasa-arvossa vain Ruotsille ja Tanskalle. Myönnettäköön, että siinä on vertailtu vain EU-maita, joten Jemenin ja Kongon kaltaiset ihmisoikeuksien supervallat eivät päässeet näyttämään Suomelle, mistä kana kusee.

Tutkimustulos antaa tukea direktiiviesitykselle, jonka mukaan naisten osuutta suurien pörssiyhtiöiden ja valtio-omisteisten yritysten johtavissa elimissä kasvatetaan 40 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Näin se homma etenee. Kun johtajat valitaan jalkovälin eikä pätevyyden mukaan, ei kohta enää tarvitse höpistä sukupuolten välisistä palkkaeroista, tai palkoista muutenkaan.

Pekan porstuassa yhteiskunnalliset velvollisuudet otetaan kuitenkin vakavasti. Tällä ilmoituksella nimitän siis markkinointipäällikköni Candicen johtokunnan täysivaltaiseksi jäseneksi.

Mutta mitäs muuta tänään löytyi?


Jyväskylässä ollaan kyrpiinnytty siitä, että 1-2 kertaa kuukaudessa postilaatikkoon ilmestyy saunansytykettä, johon painettu sisältö ei sovi yhteen oman maailmankatsomuksen kanssa. Ollaan sitä mieltä, että uskonnonvapauden nimissä moista ei saisi tapahtua, ja vastapuolelta todetaan, että nimenomaan uskonnonvapauden nimissä ilmaiseen saunansytykkeeseen saa painaa ihan mitä huvittaa.

Jumalauta. Kyllä minuakin ottaa päähän, kun postiluukku täyttyy pizzamainoksista ja muusta roskapostista, mutta en minä sentään katso ihmisoikeuksieni tulleen sen myötä loukatuksi. Menkääpä vaikka sanomaan tälle kiinalaiselle, että Suomessa Isoveli polkee pienen kansalaisen ihmisoikeuksia lähettelemällä lehtiä. Räjäyttää vielä toisenkin pommin, eikä varmaan huuda varoituksia.

"Tämä voi vaikuttaa pieneltä asialta, mutta tällä on iso periaatteellinen merkitys sitä kautta, millä tasolla uskontoa voi pakkosyöttää yhteiskunnassa. Siihen on hyvin vaikea vaikuttaa. Siksi toivon, että edes omassa kodissaan olisi vapaus valita, vastaanottaako uskonnollista materiaalia vai ei"


Se vaikuttaa pieneltä asialta, koska se on pieni asia. Se ei ole uskonnon pakkosyöttöä, koska kukaan ei pakota lukemaan lehteä. Asiaan on myös hyvin helppoa vaikuttaa: heittäkää paperinkeräykseen, mitä ette lue. Ei se sen hankalampaa ole.

En tiedä, oliko tämä tyyppi ateisti, mutta suomalainen ateisti hän ei ainakaan ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti