lauantai 18. toukokuuta 2013

Lesboilua ja kaukalonyrkkeilyä

Ihan ensimmäiseksi, kuka tunnustaa linkittäneensä blogini Venäjän Facebook-klooniin Vkontakteen? Я не говорю російською мовою. Olen toki erittäin iloinen kaikesta kansainvälisestä huomiosta; kunhan vain ihmettelen. Siihen liittyen, terkkuja ainoalle indonesialaiselle kävijälleni.

No niin, asiaan. Tänään tulee siis kahdet suuret kisat TV:stä. Kotirauhan säilymisen kannalta on hienoa, että ne tulevat eri aikaan; emäntä suuttuisi, jos ei saisi katsoa lätkää. Ei vaiskaan, töissä minun pitää olla. Pitää katsoa viisut aamulla nauhalta ja toivoa, ettei kukaan paljasta lopputulosta etukäteen.

Viisuissa on melko mitäänsanomaton taso tänä vuonna. Jopa niin, että Suomen edustaja on ihan oikeasti vahvoilla, vaikka kappaleemme ei mitenkään sävähdyttävän massastaerottuva olekaan. Parempaakaan äänestettävää ei tänä vuonna ole, nyt kun Serbia ei päässyt jatkoon. Tai no olihan siellä ihan hyviä laulajia, mutta mieleeni muistuu keskustelu, jonka kävin vanhan ja viisaan - tai ainakin vanhan - isäni kanssa Lordin voiton jälkeen:

Isäni: Kyllähän Lordi oli ylivoimaisesti paras noin niin kuin musiikillisesti, mutta ei kai kukaan täysjärkinen nyt niitä äänestä.
Minä: Ai? Ketäs täysjärkiset sitten äänestävät?
Isäni: No kaikkia niitä vähäpukeisia nuoria naisia tietysti.

Feministit raivostuivat aluksi Kristan kappaleesta, koska sen sanoitukset uusintavat patriarkaalisia sortorakenteita tai jotain. Feministien raivostuminenhan ei sinänsä ylitä uutiskynnystä, koska feministit raivostuvat aina nähdessään itseään kauniimpia naisia, mitä sattuu melko usein. Se, mikä tässä on kiinnostavaa, on se, millaisen takinkäännön he meinaavat tehdä nyt, kun esiintyjien itsensä taholta on vahvasti vihjattu, että tässähän otetaankin kantaa homoliittolakiin, joka on feministeille itselleenkin sydäntä lähellä.

Feministejä dekonstruoimassa fallosentrisiä paradigmoja.

Toinen asia, mistä piti puhua, oli tänään Suomen ja Ruotsin välillä pelattava kaukalonyrkkeilyn MM-kisojen loppuottelu. Taitavat ne vielä sen jälkeenkin joitain pelejä pelata, mutta ketä kiinnostaa? Venäjä on jo voitettu, ja jos Ruotsikin voitetaan, kaikki keskeiset tavoitteet tulevat saavutetuiksi, eikä muulla ole sitten niin väliä.

Ruotsin maajoukkueen kapteeni kuvailee joukkueensa taktiikkaa päivän pelissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti