tiistai 20. syyskuuta 2016

Epäkorrektin huumorin puolesta

Joillekin lukijoilleni on saattanut blogini historian aikana muodostua kuva, että olen kamala äärioikeistolainen kansallissosialisti ja muu rasisti. Juurihan viimeksi vastustin lähi-itäläisten kansainvaellusta Eurooppaan ja pari tekstiä sitten musliminaisten säkittämistä sellaisissakin paikoissa, jonne mennään nimenomaan olemaan vähissä vaatteissa. Ja mihin kaikkiin muihin kauheuksiin sitä onkaan tullut syyllistyttyä tässä vuosien varrella.

Uskokaa tai älkää, minäkin toivoisin, että ihmisiä voitaisiin arvostella ja arvioida omien henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella, eikä vain osana pärstästä pääteltyä viiteryhmäänsä. Tuollaiseen maailmaan tuskin koskaan päästään, mutta vastakkainasettelua voi lievittää monilla keinoilla. Itse asiassa tiukan maahanmuuttopolitiikan vaatiminen on osa sitä: niin kauan, kun maahanmuuttopolitiikassa ei oteta huomioon tulijoiden työllistymisnäkymiä ja kokonaiset kansanryhmät saavat elantonsa sossusta, kyseisten ryhmien asiallisetkin tyypit saavat kärsiä sossupummin maineesta, kun taas jos maahan päästettäisiin vain ihmisiä, joilla on jo työpaikka tiedossa tai ainakin realistiset mahdollisuudet sellaisen saamiseen, maahanmuuton kalleudesta puhuminen jäisi vain kuulapäiden marginaaliseksi mölinäksi.

Vastaavasti jos rikoksiin syyllistyneet tulijat palautettaisiin kotiinsa tai vaikka tehtaalle varaosiksi purettaviksi, ei tarvitsisi ihmetellä sitäkään, että nuoret naiset vaihtavat kadun toiselle puolelle, kun vastaan kävelee tietynvärisiä poikia.

Etnistä diversiteettiä ei muutenkaan kannata päästää liian suureksi, koska jos merkittävänkokoisia viiteryhmiä pääsee muodostumaan, niiden välille tulee väistämättä vastakkainasettelua, ja sitten päästäänkin Amerikan meininkiin, jossa meuhkataan jatkuvasti valkoisten etuoikeuksista ja joudutaan vakavasti miettimään, miten eri ryhmistä saataisiin tasa-arvoisia. Sen sijaan maassa, jossa kaikilla on samat etuoikeudet, ei mitään etuoikeuksia olekaan.

Mutta joo, kulttuurista, uskonnosta ja sen sellaisesta voi huomautella, koska ne eivät ole mitään synnyinominaisuuksia, vaan jokainen voi vapaasti valita, seuraako primitiivisiä kehitysmaalaisia tapoja, vai objektiivisesti parempia länsimaalaisia. Sivullisille huutelu ihonväristä ja muista geneettisistä ominaisuuksista on kuitenkin noloa ja turhaa, ja soisinkin sellaisen loppuvan.

Parta-agamatkin ovat suloisia kaikenvärisinä.

Kun nyt tämä pakollinen ja virallinen "en ole rasisti, mutta"-osuus on saatu pois alta, päästään itse asiaan.

Minulla on aika roisi huumorintaju. Vitseissäni seikkailee pedofiilejä ja muita pervoja, kansan- ja muita murhia, sekä tietysti neekereitä. Tässä muutama mielestäni oikein hyvä vitsi:
Mitä Michael Jackson tekee koulun ruokalassa?
Etsii jotain pientä suuhunpantavaa.

Miten saadaan 50 juutalaista mahtumaan kuplavolkkariin?
Kaksi eteen, kolme taakse ja loput tuhkakuppiin.

Ruletin peluu on vähän kuin nyrkkeilyvedonlyönti. Aina kannattaa panostaa mustalle.
Pyrin säästämään parhaat juttuni tuttaville, jotka tietävät, etten ole täysi mielipuoli, vaan osaavat suhtautua niihin huumorina. Joskus heilläkin toki tulee raja vastaan, mikä onkin oikeastaan syy, miksi tätä kirjoitan.

Aika pitkälti vitsieni laatu johtuu siitä, että rajoja rikkova ja shokeeraava huumori nyt vain on hauskempaa kuin poliittisesti korrekti ja disney-standardoitu koko perheen huumori. Nauru kestää kauemmin, jos nauraja joutuu samalla miettimään, että saakohan tälle edes nauraa. Rasistisille ja muuten etnisesti epäkorrekteille vitseille minulla on toki lisäksi syvällisempi yhteiskunnallinen perustelu, jonka kerron nyt tässä teillekin. Neekeri-sanan käytöstä yleisesti ottaen puhuin jo talvella, joten ei siitä sen enempää.

Nythän on niin, että kaikelle pitää saada nauraa. Kaikesta pitää saada vääntää vitsiä. En tokikaan tarkoita tällä ihmisyksilöiden itsetarkoituksellista loukkaamista, vaan yksilötason yläpuolella olevaa yhteiskunnallista keskusteluilmapiiriä.

Jos vitsinvääntö joistain aiheista - kuten vaikka ihonväristä - kielletään, siitä seuraa, että asioista tulee tabuja. Vitsien kieltäjät saattavat kuvitella, että kiellosta seuraa, ettei kukaan sitten haluakaan vääntää asiasta vitsiä ja ihmisten mielissä normalisoituu se fakta, että ihmisiä on erivärisiä. Kun asiasta ei puhuta, ei siihen kiinnitetä huomiotakaan. Todellisuudessa käy juuri päinvastoin: rajoittamalla ihonväristä puhumista annetaan ymmärtää, että erivärisyydessä on jotain, josta ei saa puhua. Jotain epämääräisen epänormaalia, salattavaa ja kiellettyä. Jotain, joka erottaa tietynväriset toisenvärisistä.

Meillähän on vitsejä blondeista, turkulaisista, ruotsinkielisistä ja vaikka mistä, eivätkä heidän edustajansa raivoa medioissa ja vaadi hiljaisuutta. Jos he niin tekisivät, heillehän naurettaisiin vain entistä enemmän. Samalla tavallahan nuo ovat epäkorrekteja kuin rasistisetkin vitsit. Vain tietynlaisten epäkorrektien vitsien kieltämispyrkimys kertoo, että kieltäjän mielestä vitsin kohderyhmä ei kykene käsittelemään asiaa yhtä kypsästi ja rauhallisesti kuin muut pilkatut ryhmät, vaan se tarvitsee erityissuojelua.

"Rasistiset vitsit sortavat jo valmiiksi sorrettua väestönosaa!" vastaa kieltäjä. Niin no, kaipa kyseistä väestönosaa voikin sanoa sorretuksi, jos sen puolustajat pitävät sitä laumana avuttomia ja vähäjärkisiä pikkulapsia. Jos halutaan, että joskus tulevaisuudessa ihonvärillä oikeasti ei ole väliä, silloin värieroihin on suhtauduttava samoin kuin muihinkin eroihin, niin hyvässä kuin pahassakin. Neekerivitsit eivät vähennä tasa-arvoa, vaan ne lisäävät sitä tuomalla neekerit samalle viivalle blondien, turkulaisten, savolaisten, lappalaisten, ruotsalaisten, mustalaisten, pohjalaisten, maalaisten, helsinkiläisten, anoppien, poliisien ja monien muiden Suomesta löytyvien stereotyyppiryhmien rinnalle.

Jatkuvan ihonväriin perustuvan erityissuojelun vaatimisen väistämättömänä loogisena seurauksena on Amerikasta tuttu Black Lives Matter -liike, joka ei periaatteiltaan ja toimintatavoiltaan juuri poikkea 30-luvun Saksan juutalaistenpotkijoista. He mielellään osoittavat mieltään mustien kansalaisten puolesta heitä ammuskelevia poliiseja vastaan, mikä sinänsä on ideana ihan OK.

Käytännön toteutus taas on ihan muuta; edellisen kerran, kun kuulin heidän pistäneen pystyyn isomman mielenosoituksen, aiheena oli taas poliisin ampuma musta mies, mutta kokonaan jätettiin huomiotta, että 1) ammuttu oli aseistautunut ja etsintäkuulutettu rikollinen ja että 2) myös ampunut poliisi oli musta.

On turha yrittää väittää ajavansa tasa-arvoa tai taistelevansa rasismia vastaan, jos ihan suoraan sanotaan, että juuri ihonväri on se juttu, johon pitää keskittyä ja jolla on väliä. Ainakin on turha kuvitella, että rasismista koskaan päästäisiin eroon tuolla tavalla. Tai sillä tavalla, että koko ajan stressataan, mitä saa sanoa, ettei vain tulisi sanoneeksi mitään sellaista, mistä joku sanoo, ettei noin olisi saanut sanoa.


Vielä vähän erivärisiä otuksia. Harmittaa, kun paikallisessa eläinkaupassa oli vihdoin myynnissä aksolotli. Vein emännän katsomaan sitä oikein livenä, mutta hankintalupaa ei silti hellinnyt, vaikka ainakin omasta mielestäni se oli livenä vielä paljon suloisempi kuin kuvissa. Kuulemma akvaarion hoidossa on liikaa vaivaa.

Ehkä sitten joskus, kun meillä on lapsia, saan manipuloitua heidät ruinaamaan aksolotleja, jolloin voittoni on oleva täydellinen.

Eipä tässä muuta, paitsi että kun nyt aihe oli tällainen, laitan loppukevennykseksi lempparini rasistisista vitseistä, jos tämä nyt sellaiseksi voidaan määritellä:
Oltiin koulussa ensimmäisen luokan äidinkielen tunnilla. Välitunti oli juuri päättynyt, ja opettaja kyseli lapsilta, mitä he välitunnilla tekivät.
"Ville, mitäs sinä teit?" Opettaja kysyi.
"Leikin pihalla hiekkalaatikolla," pikku Ville vastasi.
"Sepä hienoa," opettaja sanoi. "Tule liitutaululle. Saat piparin, jos osaat kirjoittaa 'piha'."
Ville meni luokan eteen, kirjoitti sanan itsevarmasti oikein, sai piparin ja palasi paikalleen.
"Entäs sinä, Maija?" Opettaja kysyi toiselta oppilaalta. "Mitä sinä teit välitunnilla?"
"Leikin Villen kanssa hiekkalaatikolla," Maija vastasi.
"Voi kuinka mukavaa," opettaja hymyili. "Tule liitutaululle. Saat piparin, jos osaat kirjoittaa 'hiekka'."
Maija meni luokan eteen kirjoittamaan. Hetken hän joutui miettimään, onko siinä i vai j, ja yksi vai kaksi k:ta, mutta oikein se meni, ja hän palasi pulpettiin pipariaan imeskellen.
"Entäs sinä, Muhammed?" Opettaja kysyi seuraavalta oppilaalta. "Mitenkäs sinun välituntisi meni?"
"Halusin leikkiä Villen ja Maijan kanssa hiekkalaatikolla," poika vaikersi, "mutta he heittelivät minua kivillä ja käskivät painua takaisin Afrikkaan."
"Voi ei," opettaja kauhistui. "Tuo kuulostaa pahasti etniseltä diskriminaatiolta. Tule tänne. Saat piparin, jos osaat kirjoittaa taululle 'etninen diskriminaatio'."

21 kommenttia:

 1. Allekirjoitan. Pitää olla kanttia ymmärtää huumori huumorina. Tasapuolisuuden vuoksi yksi neekereiden kertoma valkonaamavitsi:
  - Mikä on 30 senttiä pitkä ja valkoinen?
  - Ei mikään.
  Vain yhdestä kohdasta olen eri kantilla. Blogisti ei ilmeisesti ole koskaan kertonut turkulaisvitsiä yhdellekään turkulaiselle. Allekirjoittanut on, jääräpäisenä luonteena vielä useaankin kertaan useammalle yksilölle eri vitsejä. Aina samalla lopputuloksella. Niinpä aikoinaan listatessani maailman ohuimpia kirjoja kotimaisen kirjallisuuden listaykkösenä oli Turkulainen itseironia, eli kaikki turkulaisvitsit joista turkulaiset eivät ole loukkaantuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa voi huoletta kertoa turkulaisille vitsin turkulaisista, ne tajuaa vasta seuraavana päivänä sen, mutta ei hätää olett jo muualla :P

   -jpt-

   Poista
 2. Olenko rasisti?- Pois se musta.

  VastaaPoista
 3. Huomenta, Jaska ja sinä toinen, ja kiitos kommenteista.

  Joo, tasapuolisuuttakin pitää olla, enkä hetkeäkään epäile, etteikö maahanmuuttajilla olisi suurta valikoimaa suomalaisvitsejä.

  Armeijassahan meillä oli puolet porukasta turkulaisia ja porilaisia, enkä muista suuria pahastumisia. Toisaalta siinä ympäristössä kettuillaan kaikille kaikesta kaiken aikaa, ja siitähän se riemu vasta repeääkin, jos joku sen virheen tekee, että tuo pahastumisensa julki.

  Toisaalta en minä sitäkään sano, että pitäisi mennä laukomaan neekerivitsejä neekereille päin naamaa ja odottaa heidän nauravan. Pointti olikin siinä, että olivat turkulaiset turkulaisvitseistä henkilökohtaisesti mitä mieltä tahansa, ei heistä yksikään vaadi julkisuudessa vakavalla naamalla, että turkulaisista vitsailun on loputtava, koska se sortaa heitä. Varsinkaan kukaan helsinkiläinen tai tamperelainen ei vaadi turkulaisvitsien lopettamista siksi, että heidän mielestään turkulaisparkoja tulee suojella muiden vihalta.

  Heh, "pois se musta". Vaikuttaa siltä, että harrastat teekkarien vappulehtiä. Ei se mitään, niin minäkin.

  VastaaPoista
 4. Ei ollut oikea tiedostava tuo opettaja. Jos olisi ollut, hän olisi sanonut Muhamedille: Tule tänne saat piparia.
  Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Noin alkuun kommentoin siitä, mitä siinä kirjoitit ja olen samaa mieltä. Jos Suomessa oltaisiin vuonna 1990 noudatettu Mauno Koiviston vaatimusta, käsketty somalit huuthelvettiin jo rajalla ja ei oltaisiin koskaan menty tähän monikultturismimielettömyyteen niin silloin vuonna 2016 ajattelisi suomalainen heppu jonkun vastaantulevan afrikkalaisen hepun nähdessään että

  1. Toi on turisti.

  2. Toi on opiskelija.

  3. Toi on täällä jossain työhommissa.

  4. Mitä tuo turisti tekee täällä tähän aikaan vuodesta? Menis ihmeessä käymään Lapissa. Siellä on ruska just parhaimmillaan. Pitäisköhän heittää sille vinkki?

  Joka tapauksessa suomalainen heppu olisi tuuminut että toi afrikkalainen jätkä olisi täällä jollain tolkullisella asialla ja tarina päättyisi siihen ilman sen kummempia avautumisia.

  Mitä tulee huonoon huumoriin, niin olen myös samaa mieltä kanssasi. Laitan siis oman rikkani rokkaan:

  *

  Mikä liikkuu ylös ja alas lastenvaunuissa?

  Michael Jacksonin perse.

  *

  Mitä eroa on neekerillä ja sankollisella paskaa?

  Sankko.

  *

  Mitä eläimiinsekoaja tuumaili aurinkoisella rannalla?

  Kylläpä porottaa!

  VastaaPoista
 6. Laitetaas tähän vegetaristinen juttu. Mitä yhteistä on hieromasauvalla ja soijalla? Kumpaakin käytetään lihan korvikkeena.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 7. Sinä Pekka sentään kirjoitat enemmän human interest -juttuja. Anteeksi anglismi.

  - Miksi neekeri kävelee ojassa?

  - Leipä miehen tiellä pitää.

  Tuon kuulin aikoinaan koulussa.

  Jonkin verran olen vierastanut James Hirvisaaren rajojen rikkomisia, mutta ymmärrän sen, että jos rajoja ei koskaan koetella, ne vetäytyvät sisään päin.

  Aksolotlit kyllä ovat kovin suloisen näköisiä!

  Aikoinani kun olin kouluttautumassa, luokan kanssa mietittiin retken tekemistä Turkuun ja Turun torilla hyppimistä, jotta kaupunki uppoaisi nopeammin.

  Lisäksi soitin eräässä yhdistyksessä pidetyssä levyraati-tapahtumassa kerran Siivouspoikien kappaleen Kalle, eläinten ystävä. Minulle sanottiin, että tätä en saa tehdä toista kertaa.

  VastaaPoista
 8. Iltaa, jpt, Huru-ukko, Ykä ja Tom, ja kiitoksia kommenteistanne.

  Noh noh Huru-ukko, ei nyt sentään ekaluokkalaisille. Tai no, onhan se vastaanottokeskuksissakin huomattu, että muslimimiehillä on tapana ruveta harmaantumaan jo 17-vuotiaina, joten mistä sitä tietää, millaisissa miehen mitoissa ekaluokkalainenkin jo on.

  Ykä, juuri noin. Rasismia ei aiheuta mikään erilaisuuden pelko, vaan huonot kokemukset ja maahanmuuton laatu.

  Mitäs Michael Jackson tekee hississä? Painaa nappulaa. Ulkomailla olen kertonut näitä muille selityksineen, ja olen onnistuneesti levittänyt kuvaa, että suomen kielessä kaikilla ilmauksilla on pedofiilinen kaksoismerkitys.

  Mikäs on eläimiinsekaantujan lempielokuva? Miehet Mustissa.

  Tom, en tajua, miksi tuo kappale ei mennyt läpi. Oikein menevä, suorastaan tanssittava kipale.

  Hyvin ja tarkasti sanottu, että jos rajoja ei koetella, ne vetäytyvät sisään päin.

  Jollain opiskelijaporukoilla kuulemma on perinteenä mennä kaivamaan maata Turun ympäriltä, että se irtoaisi Suomesta. Täytyy kyllä sanoa, etten ymmärrä turkulaisiin kohdistuvaa pilkkaa. Omien kokemusteni mukaan ne ovat mukavaa porukkaa, vaikka en kyllä ole koskaan paikan päällä käynyt katsomassa.

  Hyviä ja asiaankuuluvia vitsejä kaikilta, jatkakaa ihmeessä.

  VastaaPoista
 9. Tämä video liittyy asiaan ja sisältää myös hyvän vitsin:

  https://www.youtube.com/watch?v=cFdk1KiZZYg

  VastaaPoista
 10. Piti vallan kuuklata aksolotli.
  Mikä halavatun sana tuo edes on, nimityksestä puhumattakaan.
  Ai että mä repesin!
  Onnea ja menestystä täydelliselle voitolle tulevaisuudessa!
  Rasisti! XD

  Lainaus Wikipediasta:
  "Aksolotli on tunnettu esimerkki neoteniasta eli vajaasta yksilönkehityksestä: niiden ulkoinen kehitys pysähtyy yleensä toukkavaiheeseen, eli ne jäävät pensasmaisilla kiduksilla hengittäviksi vesieläimiksi. Ne saavuttavat kuitenkin sukukypsyyden ja lisääntyvät tässä vaiheessa.

  Tietyissä olosuhteissa aksolotlit saattavat myös käydä läpi muodonvaihdoksen ja kehittyä aikuisenkaltaisiksi, keuhkoilla hengittäviksi salamanterieläimiksi, jolloin niiden kidukset surkastuvat ja ne nousevat elämään maalle. Samalla ne muuttuvat hämäräaktiivisiksi ja niiden ulkonäkökin muuttuu. Aksolotlien yksilönkehitykseen voidaan vaikuttaa keinotekoisesti hormonikäsittelyllä, jolloin ne kehittyvät aikuisvaiheeseen.
  --- Aksolotleja myydään lemmikkieläimiksi... --- "

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Aksolotli

  Hehhehheh. Todellakin epäkorrektin huumorin puolesta...

  - Leso

  VastaaPoista
 11. - Kattia kanssa, sanoi eläimiinsekaantuja.

  VastaaPoista
 12. Huomenta, Turkkulaanen, Kaleidoskooppi, Leso ja Tapsa, ja kiitoksia kommenteistanne.

  En ole kovin syvällisesti perehtynyt Louis C.K.:n tuotantoon, mutta sen perusteella, mitä olen, hän vaikuttaa hyvinkin fiksulta tyypiltä. Jos muuten haluaa oikein nerokasta ja hulvatonta rasistista huumoria, sellaisen paras lähde on Chris Rock.

  Sana 'aksolotli' on laina muinaisten atsteekkien kielestä. Heidän mailtaan kyseinen elukka on kotoisin. Suomen kielessä on muuten (ainakin) yksi toinenkin lainasana atsteekkikielestä, nimittäin 'tomaatti'.

  VastaaPoista
 13. Unohit sanan xocolātl (nahuatl pronunciation: [ʃoˈkolaːt͡ɬ]). Ja mummielestä on täysin sietämätöntä, että k-kirjainta ei voi käyttää silloin kun se on ainoa oikea, vaan lättäjalat kehittävät kummallisia sääntöjä milloin c ääntyy koona ja milloin ässänä.

  Syvässä etelässä vaadittiin aikaisemmin äänestämiseen lukutaito. Tuota sitten paikanpäällä punaniskat testasivat ja yksi nekke oli sinnikäs ja luki jokaisesta lehdestä ja kirjasta annetun kappaleen. Sitten lopuksi nekke sai lukeakseen jiddisinkielisen sanomalehden ja pääpunaniska kysyi, että mitä siinä lukee ja nekke vastasi: It says this nigger ain't gonna vote in this election. Tätä ne nauroivat Turkussakin aikoinaan. Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 14. Se kuulostaakin ihan atsteekilta. Mutta ei sentään uhraa ihmisiä.

  VastaaPoista
 15. Karmein itselleni vastaan tullut vitsi taitaa olla seuraava:

  Kolme pultsaria kohtasi, ja kaikkia oli kohdannut ällistyttävä onnenpotku. Ensimmäinen rötisi: "Löysin jonkun jemman, jossa oli kaksi pulloa Lasolia!" Toinen möljäsi: "Minäpä löysin jonkun pudottaman lompakon, jossa oli 200 euroa! Satoin ryypätä monta päivää oikeaa viinaa!" Kolmas örisi: "Minä löysin naisen, joka oli sidottu rautatiekiskoihin kiinni. Päästin sen äkkiä irti ja vein kämpille, missä olen nyt kaksi viikkoa rakastellut!"

  Toiset olivat kateellisen hämmästyneitä: "Vieläkö se on siellä, ettei ole kotiin lähtenyt?" "Ei, kun siellä se vaan on!"
  "On se vain ihme...Ottaako se suihin?" Pultsari raapi päätään: "Ei se kyllä siihen pysty..." "Miten niin ei pysty?"
  "No kun sillä ei ole päätä!"

  VastaaPoista
 16. Iltaa, Cheek-fani, Tom ja Qroquius, ja kiitos kommenteistanne.

  Hitto, enpä ole tullut ajatelleeksi suklaata tuolla lailla. Nyt kun sanoit, harmittaa, että olisihan tuo pitänyt tajuta itsekin.

  Aikoinaanhan muuten syvässä etelässä ihan oikeasti murehdittiin sitä, että mustia on enemmän kuin valkoisia, ja mitäs sitten käy, kun niille on pakko antaa äänioikeus. Ongelma ratkaistiin niin, että mustan äänen painoarvo oli vain kaksi viidesosaa valkoisen äänestä.

  Atsteekkien uskontoa arvostan. Siinä ainakin oli reilu meininki. Kun tuli tarve puukottaa neitsyttä, niin sittenhän puukotettiin, eikä ruvettu lässyttämään, että rauhan uskonto ja väärä tulkinta ja vanhentuneet pelikonsolit.

  Tuo pultsarivitsi onkin klassikko. Ei varsinaisesti liity asiaan, mutta jotenkin siitä tulee mieleen vitsi fyysikosta ja matemaatikosta, jotka ulkona kulkiessaan löysivät korillisen kaljapulloja.

  Hehän heti innostuivat ja päättivät juoda kaljat pois, mutta ongelmaksi muodostui, ettei kummallakaan ollut pullonavaajaa. Sovittiin, että fyysikko lähtee etsimään jotain avaajaksi sopivaa ja matemaatikko jää vahtimaan kaljoja.

  Parin tunnin päästä fyysikko palasi avaaja mukanaan, mutta löysi matemaatikon makaamasta tyhjäksi juodun korin vieressä umpikännissä.

  "Miten sinä noin nyt olet mennyt tekemään?" Fyysikko suuttui. "Siis miten se oli edes mahdollista, kun ei sinulla ole pullonavaajaakaan?"

  Matemaatikko vain vastasi, että "oletetaan, että on."

  VastaaPoista
 17. Autossa istuivat somali, ryssä ja manne. Kukako oli kuskina?

  No, sehän oli tietysti poliisi.

  VastaaPoista
 18. Millainen on venäläinen rikos?

  -Ryöstetään viinakauppa, myydään saalis ja ryypätään rahat.

  VastaaPoista
 19. Huomenta vielä Korpille tähänkin tekstiin, ja kiitos lisäyksistä.

  Klassikkoja nuokin. Muistan kun joskus yläasteella meillä oli äidinkielen koe, ja viimeisenä kysymyksenä käskettiin kertoa jokin mustalaisvitsi. Eräs luokkatoveri laittoi tuon. Itse laitoin kesymmän: "Miten patologi rentoutuu? Hän avaa romaanin." En muista, paljonko pisteitä noista sai, mutta kai me molemmat läpi pääsimme.

  Vanhoja hyviä aikoja.

  VastaaPoista