sunnuntai 17. elokuuta 2014

Oli jo aikakin

Tänä viikonloppuna on Porstuassa nähty sellainenkin ihme, että emäntä alkaa tympääntyä, kun allekirjoittanut on istunut koko viikonlopun ajan ruudun ääressä urheilukisoja tuijottamassa. Kyseessä on siis tietenkin parhaillaan menossa oleva Counter-Striken MM-turnaus.

Siellä on nyt pari Ruotsiin sijoittuvaa kenttää, joita on näköjään ollut tekemässä joku suomalainen humoristi.

En ole ikinä ollut kovin innostunut penkkiurheilusta, mutta kummasti kaikenlaiset vedonlyöntimahdollisuudet ja voittajaennustekilpailut tuovat lisäjännitystä, vaikka panoksena olisi enimmilläänkin vain pari euroa. Finaali päättyi juuri, ja turnauksen vedonlyönnin loppusaldoni oli huimat 1,54 € plussalla. Ruotsi nappasi kaksoisvoiton, mutta eipä siellä suomalaista joukkuetta olekaan.

Olisi jo aika saada tuo olympialaisiin. Kyllä siellä paljon turhempiakin lajeja on, vaikka esim. jääkiekossa ei ehkä tarvitsekaan ottaa aikalisää siksi, että pelaajalta putoaa kolatölkki pöydän alle.

No niin, sitten asiaan. Keväällä valittelin siitä, kuinka Syyrian sisällissota haluttaisiin ratkaista siirtämällä syyrialaiset Eurooppaan. Ilmeisesti oletus on, että kun hyvät on viety pois, pahat eivät voi enää tapella, kun ei ole enää ketään vastustajaa, eikä käy esim. niin, että Syyriaan jääneet syyrialaiset jatkavat tappelua entiseen malliin ja Eurooppaan tulleet syyrialaiset ryhtyvät tappelemaan uudella maaperällä. Ehdotin, että voisi tehdä joitain toimenpiteitä vaikka myös tappelun lopettamiseksi, mutta sellainenhan ei käy, koska.

Peli olisi voinut jatkua entisellään vielä vuosia, mutta sitten turnaukseen liittyi uusi joukkue. Kun Islamilaiseksi Valtioksi itseään nimittävät dirlewangerit käyttävät alueen epävakautta hyväkseen ja mellastavat Irakin ja Syyrian anarkistisemmissa osissa kiduttaen ja mestaten kaiken tielleen osuvan, edes eurooppalaisiin nojatuoleihin bunkkeroituneet sekulaarihumanistit eivät voi enää selittää, että asialla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, ja vaikka olisikin, nuo tulkitsevat islamia väärin ja oikeasti heidän pitäisi olla sekulaarihumanistien itsensä kaltaisia, ja vaikka ei pitäisikään, he ovat sorrettuja ja alistettuja ja riehuminen on ihan oikeutettua vapaustaistelua, ja vaikka ei olisikaan, tuo nyt vain kuuluu niiden kulttuuriin ja sitä pitää kunnioittaa ja suvaita, ja vaikka ei pitäisikään, niin ainakaan meillä ei ole oikeutta puuttua asiaan, vaan velvollisuutemme on katsoa vierestä, kun kilikallot riehuvat, ja siivota niiden jäljet.


Yllätyin kovasti, kun EU yhtäkkiä päätti ryhtyä aseistamaan ISIS:n uhreja. Vielä ei olla valmiita lähettämään modernia kalustoa, saati miehistöä, joka osaisi kalustoa käyttää, vaan nyt lähinnä katsotaan, olisiko jollain lojumassa nurkissa jotain vanhaa romua, jolle ei enää ole itsellä käyttöä. Mutta silti. Vielä enemmän yllätti, että Pekka Haavisto on ollut aktiivisesti ilmoittamassa, että isikset joko neuvottelevat tai itkevät ja neuvottelevat. Presidentinvaalien alla olin sitä mieltä, että Haavisto on kaikesta niin väärässä kuin vain voi olla, mutta joutunen korjaamaan mielipidettäni positiivisempaan suuntaan. Ihan vähän vaan kuitenkin, koska luulen, ettei ISIS:tä kauheasti kiinnosta neuvotella vääräuskoisten kanssa ja että Haavisto ja muut vihreät eivät ole vieläkään oikein sisäistäneet tätä asiaa.
Suomi antaa Pohjois-Irakiin humanitääristä apua, mutta ei aseita. Haavisto painotti myös sitä, että sotarikoksiin syylliset on saatava vastuuseen.
Se taas ei yllätä yhtään, että Suomi ei osallistu konfliktin aktiiviseen ratkaisemiseen, vaan keskittyy asioihin, jotka tuntuvat ja näyttävät hyviltä. Haavistolle voisin vielä huomauttaa, että aseistautunut porukka saa sotarikolliset vastuuseen keskimäärin paljon tehokkaammin kuin aseeton porukka.

Ei siitä sen enempää, mutta sitten huomasin, että monien mielestä kun alueelta kuitenkin otetaan pakolaisia, pitäisi ottaa mieluiten kristittyjä. Tuo kuulostaa hyvältä, mutta sitten jotkut sanovat, että ei aluetta pitäisi puhdistaa kristityistä, vaan heilläkin on oikeus asua kotiseudullaan ilman jatkuvaa pelkoa siitä, että joku rättipääjengi tulee hätistelemään, ja sekin on täysin totta. Minulla ei siis olisi asiaan muuten mitään sanottavaa, mutta kun artikkeliin tulee iso liuta tällaisia kommentteja:
Minun puolestani kyllä loppuu veronmaksu suomeen jos meillä ruvetaan pakolaisia valitsemaan mielikuvitusystävien mukaan, eikä ainoastaan suojeluntarpeen perusteella.
Ja:
Lähimmäinen on ihminen - eikä vain tietty joku uskovainen.
Eihän ehdotuksessa nyt ollut kyse mistään sellaisesta, että kristittyjä pidettäisiin jotenkin "omina" ja sen takia niitä autettaisiin. Kyse on vain siitä, että sekä logiikan että kokemuksen perusteella kristityt sopeutuvat eurooppalaisiin yhteiskuntiin paremmin kuin muslimit, koska kulttuurishokki on pienempi ja kristittyjen mielestä kaikki eurooppalainen ei välttämättä ole poikittain perseestä. Ei luulisi olevan hankalaa ymmärtää.


Sitten loppuraskautus. Edellisessä tekstissäni käsittelin hämähäkkejä ja niiden vaarallisuutta. Yhden lajin unohdin, enkä enää viitsinyt tehdä lisäystä parin päivän viiveellä, mutta koska se on mielestäni hieno, pitäähän se mainita.

Kyseessä on Australiassa elävä jalkojen kärkiväliltään 23-senttinen grey huntsman eli harmaa jahtihämähäkki. Se saattaa purra, mutta sen myrkky ei ole vaarallista, mikä Australiassa on aika epätavallista. Siitä huolimatta se tappaa paljon ihmisiä. Tämä johtuu siitä, että se tykkää tunkea itsensä ahtaisiin pimeihin rakoihin, kuten vaikkapa auton aurinkosuojaläpän päälle. Kun autoilija täydessä vauhdissa laskee läpän alas ja naamalle läpsähtääkin kämmenen kokoinen hämähäkki, tietäähän sen, mitä siitä seuraa.


Kauniita unia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti