lauantai 23. toukokuuta 2015

Kuohimatta jääneistä poliitikoista

Pari tekstiä sitten oli puhetta erinäisistä hakusanoista, joilla mm. naiset saattavat löytää tiensä tähän blogiin, ja tekstiä ryydittämään laitoin kuvia kyrvistä ja muista vehkeistä. Koska täällä Porstuassa otetaan tasa-arvokysymykset hyvin vakavasti, täytyy vastapainoksi tarjota sisältöä myös miespuolisille googlettajille. Tässä viehättävä assistenttini Ewa:


Tämä kuva on omistettu niille uteliaille, jotka ovat vastuussa seuraavista hakusanoista:


Eräskin tyytyväinen käyttäjä filosofoi seuraavasti:
- Tietysti sellaiset kohtuullisen kokoiset kiinnittävät enemmän huomiota kuin aivan pienet.
Tämä toikin mieleeni viimeisimmän poliittisen skandaalin. Politiikkahan on tunnetusti hankalaa. Pitää luoda työpaikkoja, ei saa leikata, talous pitää tasapainottaa, asioita pitää kieltää ja rajoittaa sekä uusia veroja pitää keksiä, ja teki niin tai näin, aina on joku vinkumassa, että nyt Suomi tuhoutuu väistämättä. Kaiken lisäksi pitää olla tarkkana, ettei koskaan vahingossakaan sano mitään sellaista, josta kukaan voisi sanoa, että noin ei olisi saanut sanoa.

Politiikka vaatii siis jatkuvaa keskittymistä, eikä sellaisesta tule yhtään mitään, jos aina on vain pimpit mielessä. Niinpä kansanedustajilta edellytetään joko aseksuaalisuutta tai kemiallista kastraatiota, ja ministerinpaikat ja muut sulttaanin lähimpien alaisten virat ovat avoinna vain eunukeille kuten Ottomaanien imperiumissa aikoinaan.

Seula ei kuitenkaan ole täysin ilmatiivis, ja joskus politiikkaan pääsee vahingossa miehiä, jotka tykkäävät naisista. Silloin seurauksena on seksiskandaali. Viimeisin tällainen tapaus on Persujen Toimi Kankaanniemi.

Ihan ensin täytyy mainita, että suomalaiset seksiskandaalit ovat aivan säälittävän noloja. Euroopan vanhoissa sivistysvaltioissa skandaali tulee esim. siitä, että joku satavuotias kääkkä pukee huoria keskitysleirivangeiksi ja antaa niille raippaa natsiunivormuun sonnustautuneena, tai sitten kansanedustaja löytyy kuolleena bordellista seksi&huumeorgioiden jälkeen. Hardcore meininki siis. Mutta entäs Suomessa? Täällä on skandaali, kun mainitsee sukupuoliyhdynnän jonkun eukon Facebook-seinällä.

Toimi on kuitenkin toiminut kuten näissä kohuissa tapana on, eli pyydellyt anteeksi melkein kuin olisi murhasta syytettynä. Olisi kiva kerrankin kuulla jonkun vastaavan seksisyytöksiin, että "niin, ja mitä sitten?" Eihän se skandaali sillä loppuisi, mutta ainakin arvokkuus säilyisi. Olisi myös hauska seurata eräiden tiettyjen kolumnistien aivokramppeja siitä, etteivät he osaa käsitellä tilannetta, jossa joku mies ei suostukaan tuntemaan julkista häpeää mieheydestään.


Mutta joo, tarkemmin ajatellen eihän tässä kohussa olekaan välttämättä kyse siitä, että Toimi vonkasi seksiä, vaan siitä, että aina tähän asti hän on vahvasti ajanut perinteisiä perhearvoja, joihin eivät kuulu mm. hyvänmakuinen alkoholi, prostituutio, homoilu eikä avioliiton ulkopuolinen seksikään, ja aika mulkku jätkä pitää olla, että sikailee jossain haaremissa samalla, kun pyrkii kieltämään vastaavat huvittelut muilta.

Sama juttu oli Ilkka Kanervankin tapauksessa. Eihän ongelma ollut siinä, että hän lähetteli seksiviestejä, vaan siinä, että hän lähetteli niitä nimenomaan Tuksulle. Ulkoministeriltä olisi pitänyt voida odottaa edes perustason arvostelukykyä ja laatukriteereitä, ja jos hän erehtyi Tuksun kaltaisiin naisiin, kuka tietää, vaikka hän olisi seuraavana päivänä ryhtynyt ajamaan Suomen liittämistä Venäjään sillä perusteella, että Venäjä tarjoaa 50 %:n alennusta liittymismaksusta, jos toimii heti.

Oma teoriani on, että Ile on kaappihomo, joka yrittää pitää yllä naistenmiehen mainetta suojautuakseen epäilyiltä. Koska hän ei itse tiedä, millainen nainen on kaunis, hän joutuu arvailemaan sen perusteella, mitä on muilta miehiltä kuullut. Tunnettu stereotypia on, että miehet pitävät isotissisistä blondeista, ja kukapa tuohon määritelmään paremmin sopisikaan? Vaikka nättejä naisia yleensä tuolla periaatteella mukaan tarttuisikin, ei se joka kerta voi mennä nappiin.

Älä stressaa, Ile. Ole rohkeasti oma itsesi. Ei siitä nykyään enää kukaan välitä, paitsi ehkä Toimi, mutta se on Toimin ongelma, ei sinun.

Toimia en epäile homoksi, vaikka mediassa ei ollakaan vielä raportoitu, minkä näköisiä leidejä hän on vokotellut. Hän on vain vanhoillisuskovainen, joka on törmännyt ns. kognitiiviseen dissonanssiin, eli hän on havainnut, ettei hänen puritaaninen maailmankuvansa sovikaan yhteen hänen jalkovälinsä kanssa. Kauanpa siihen menikin, kun äijällä on jo ikää 65 vuotta.

Oleellista onkin nyt, millaiset johtopäätökset hän asiasta vetää. Jos hän päättää, ettei se taivasperusteinen kieltopolitiikka olekaan enää niin oleellista, toivotan hänelle vilpittömästi onnea eduskunnassa ja ehkä hallituksessakin. Jos taas hän toteaa vain, että tehkää niin kuin minä sanon eikä niin kuin minä teen, tai että kerran saa rellestää, mutta kun kerta on käytetty, se on sitten siinä ja sitten palataan vanhalle linjalle, ei minua haittaisi yhtään, vaikka hänet naurettaisiinkin hallitusneuvotteluista pihalle.

Tai no, enhän minä tiedä, vaikka hän olisikin ihan hyvä tyyppi ja Iltalehti vain haluaisi antaa hänen politiikastaan puolueellisen kuvan omien tarkoitusperiensä vuoksi. Ei olisi uutta sekään. Oli miten oli, koska tällä viikolla punk-musiikki on ollut in, laitetaan loppuun teemaan sopivaa punkkia:


4 kommenttia:

 1. Eräs entinen työtoveri totesi 1980-90 luvulla samaa kaappiteoriaa Ilestä kun oli tavannut poliittisten ympyröiden ulkopuolella.

  VastaaPoista
 2. Muutamassa mediumissa on mainittu mahdollisuus, että Kankaanliemelle on tehty jonkinlainen ansa. Koska suomalaisissa toimittajissa ei ole tutkivan djurnalismin edustajia, niin tämä jäänee selvittämättä, vaikka olisikin kohtuullisen helppoa kun facebookista ei oiekasti katoa mikään, vaikka tunnus poistetaan. Aika pitkälle pääsisi myös haastattelemalla luottamuksella Kankaanlientä. Mutta lienee heppu nyt niin liemessä, että yhteistyötä tuskin syntyy.

  Varttuneimmat muistavat erkåpeen Rainerin, joka vikitteli alaikäisiä. Aika nopeasti kohu laannutettiin. Toisaalta samalla ilmeni hyvin erkåpeen suhtautuminen seksuaalisiin parafilioihin. Äijä joka selvästi olisi tarvinnut tukea ja hoitoa ja mahdollista lääkitystä, sysättiin susille.

  Tiesittekö, että eniten håmåstelijåita on valtsikassa ja sieltä ne menevät ministeriöihin ja keskushallintoon? Voittaja tässä lotossa on valtionvarainministeriö, jossa håmppeliåos on melkein edellytys viran saamiselle.

  VastaaPoista
 3. Itse olin pitänyt Toimista enemmän sen jälkeen, kun hän oli siirtynyt Persuihin. Ehkä sen vuoksi, että siellä hän ei tunnu niin stereotyyppiseltä.

  VastaaPoista
 4. Vähän viivästynyttä huomenta, 1/17, Cheek-fani ja Tom, ja kiitokset kommenteistanne.

  Mukava saada lisätukea epäilyilleni. En kovin herkästi tai mielelläni syytä tuntemattomia homoiksi, mutta onhan tuo nyt aika epäilyttävää. Toisaalta näen paljon myös sellaista, että miehet piirittävät aivan hirveän näköisiä luuskia silloin, jos epäilevät näiden olevan helppoja kaatoja. Ehkä ile oli tällä logiikalla liikkeellä.

  Onhan noita hunaja-ansoja poliitikoiden tiellä vähän väliä, olivat ne sitten kilpailevien puolueiden järjestämiä tai sitten vain seuraavaksi Tuksuksi haluavien yksinkertaisten naisten oma-aloitteista toimintaa. Eipä sillä tässä ole väliä, koska ansa tai ei, itsehän Toimi viestinsä päätti lähettää. Eikä sitä tarvitse erikseen selvittää, koska jos se oli ansa, eiköhän nainen itse tule kohta julkisuuteen saamiensa viestien kera.

  En tiennytkään valtsikan homosaatiosta.

  Sinänsä totta, että persuissa Toimi näyttää vähemmän itsensä karikatyyriltä, mutta toisaalta pitäisin parempana, että hihhulit pysyisivät Kristillisdemokraateissa, missä heillä on vähemmän valtaa kokonaisuuden kannalta. Vaikka kristitty olenkin, en silti halua kristittyä lainsäädäntöä. Ensinnäkin siksi, koska sivistyneissä maissa tavataan noudattaa uskonnonvapautta, mihin sisältyy se, ettei uskonnon oppien pohjalta säädetä lakeja, joita uskontoon kuulumattomat sitten joutuisivat noudattamaan; ja toiseksi siksi, koska sitten kuitenkin lakeja säätämässä olisi joku minua hihhulimpi, joka näkisi tarpeelliseksi kieltää jotain, joka minun mielestäni on ihan harmitonta ja mukavaa.

  VastaaPoista