tiistai 21. huhtikuuta 2015

Avoin työhakemus

Edellinen avoin työhakemukseni ei tärpännyt. Kenties Huitsinnevadan opetuslautakunta katsoi, että education by perkele -tyyppiset opetusmetodini ovat jopa heille liian kontroversiaalisia. Oli miten oli, nyt kun vaalit on käyty, ja ehdokkaat (toivottavasti) tietävät, ovatko päässeet läpi, näen uuden tilaisuuden koittaneen.

Kansanedustajilla tunnetusti on avustajia, ja oletan, että juuri nyt sellaisia palkataan. Minä haluan sellaiseksi, joten jos joku tuore kansanedustaja lukee tätä, oikeassa reunassa näkyvään osoitteeseen saa laittaa työtarjouksia. Syitä, miksi olisin hyvä eduskunta-avustaja:

+ Olen lähes valmis humanististen tieteiden kandidaatti. Toivottavasti jo tämän vuoden puolella.

+ Minulla ei ole hajuakaan, mitä eduskunta-avustaja itse asiassa tekee, joten minut on ennakkoluulojen puuttuessa helppo kouluttaa mihin tahansa tehtävään.

+ Asiakaspalvelutöiden ansiosta minulla on pitkä ja vankka kokemus idioottien lässyttäjien kanssa asioimisesta, joten pääni ei hajoaisi eduskunnassakaan kovin nopeasti. Minut palkkaava edustaja ei tietenkään olisi lässyttävä idiootti, vaan poikkeuksellisen älykäs, looginen ja viriili valioyksilö.

Markkinointipäällikkönäni Candice ottaa vastuulleen myös kampanjapäällikköni tehtävät julkisiin työtehtäviin hakiessani.

+ Olen tällä hetkellä Counter-Strikessä taitotasolla gold nova 4 (olen käynyt master guardian elitessä, mutta kun kerran kännipeleissä novaan tippuu, sieltä on vaikea nousta), joten jos kansanedustaja on silver-tasolla, voin buustata häntä.

+ Kuten voitte tätä blogia seuraamallakin havaita, tiedän kaiken oleellisen.

+ Olen ahkera ja tunnollinen; joskus herään jo ennen puoltapäivää, enkä koskaan vieritä kollegoiden niskoille sellaisia virheitä, joista voin syyttää tietokoneongelmia.

+ Äänestämäni puolue ei päässyt läpi, joten voin edustaa ihan minkä tahansa puolueen edustajaa ilman eturistiriitoja.


Tosiaan, minkähän puolueen kansanedustajalle mieluiten menisin hommiin? Toisaalta persut ovat ehkä lähimpänä omia näkemyksiäni, mutta onko sellainen selkääntaputtelu välttämättä kovin hedelmällistä? Ehkä jopa mieluumin menisin hommiin jollekin vihervasemmiston edustajalle. Nythän on niin, että vaikka persut tyypillisesti tuntevat montakin vihervasemmistolaista, vihervasemmistolaiset hyvin harvoin tuntevat yhtään persua.

Älkää kysykö, miten tuo on matemaattisesti mahdollista. Oli miten oli, tällä viikolla on kuulunut monestakin suunnasta vihervasemmistolaisten valittelua siitä, ettei heillä ole persuja kavereina. Kuten näyttelijä Krista Kosonen asian kiteyttää:
"Ehkä sitä elää itse sellaisessa helsinkiläisessä kulttuurikuplassa, en tunne ketään joka olisi äänestänyt perussuomalaisia", Kosonen sanoo.
Juuri tästä syystä minua tarvittaisiin vihervasemmiston palkkalistoilla. He tarvitsevat jonkun, joka tulkitsee maailmaa heille, etteivät he aivan munaisi itseään puhumalla julkisesti sekavia. Jos vaikka joku meinaisi sanoa, että:
[Persujen mielestä] taide ei saisi räyhätä, olla hurjaa ja herättää ajatuksia, vaan sen pitäisi pysyä ruodussaan.
...minä voisin selittää, ettei kenelläkään ole mitään tuollaista taidetta vastaan. Persuthan tykkäävät itsekin räyhätä ja herättää ajatuksia. Taiteen, joka on yhteiskunnan apurahojen arvoista, tulisi vain olla sen verran tasokasta, että sen tekeminen on teknisesti haastavampaa kuin paskan roiskiminen lakanoille. Myöskään se, että taide räyhää, ei automaattisesti tarkoita, että se herättää ajatuksia.

Tai sitten että:
Olihan vaalituloksessa hienojakin asioita myös. Valittiin myös henkilöitä, uusia nuoria ja maahanmuuttajakansanedustajia muun muassa. Vihreiden nousu on hieno asia myös.


Vihreiden nousun hienous on toki makuasia, mutta noihin muihin voisin kysyä, että ei kai iän puute tai pigmentin määrä tee kenestäkään automaattisesti hyvää poliitikkoa? Ei kai kukaan persukaan sano, että onpas hyvä, että sentään vielä suurin osa kansanedustajista on vanhoja valkoisia heteroäijiä. Tai en tiedä, jos vaikka sanoisikin, mutta tuskin lehdessä sentään.

Sitten, jos joku kirjailija menisi sanomaan vaikka että:
Lattea fraasi, että politiikka on rikki, tuntuu pitävän paikkansa. Jäljellä on vain oikeisto. Vasemmisto on kutistunut pelkäksi alaviitteeksi. Mitään ideologista kamppailua ei ole.
...voisin kertoa hänelle, että nimenomaan oikeisto on kutistunut alaviitteeksi ja jäljelle on jäänyt vasemmisto. Tiedän, että Suomessa itsensä vasemmistolaisiksi mieltävien mielestä kaikki paitsi kommunismi on pahaa rautasaapasoikeistolaisuutta, mutta oikeasti oikeistolaiset eivät kannata sellaisia nyky-Suomen politiikassa itsestäänselviä asioita kuten kattavia verorahoitteisia julkisia palveluita, sosiaalitukia tai asioiden tiukkaa sääntelyä. Nyky-Suomessa oikeiston ja vasemmiston ero on lähinnä siinä, kannatetaanko edellämainittuja asioita käytettävissä olevien varojen mukaan vai niistä huolimatta. Kysykää vaikka joltain amerikkalaiselta republikaanilta, onko Kokoomus oikeisto- vai vasemmistopuolue.

Niin, ja tietysti vanha klassikko:
Minun Suomeeni kuuluvat tasa-arvoiset ihmisoikeudet ja kaikille hyvinvointivaltio ja kaikenlainen rasismi pois, minusta se on vain rikkaus, että tänne tulee ihmisiä, eikä vain suljeta ovia.
En nyt viitsi työhakemuksessa käydä näitä kaikkia läpi, koska sittenhän minua ei enää tarvitsisi palkatakaan, mutta tuossa voisin kaivaa sanakirjan esiin ja todeta rikkauden olevan määritelmältään jotain, joka saa tilinpäätöksen viivan alle jäävän summan plusmerkkiseksi, tai edes vähän pienemmäksi miinusmerkkiseksi. Sitten voisin ehdottaa, että tapauskohtaisesti mietittäisiin, millaiset tapaukset ovat rikkautta ja mitkä eivät ehkä niinkään. Tämä kyllä selventää hyvin Vasemmistoliiton vanhaa slogania: "Rikkautta, jolla on arvoa". Jos vasemmistolaisten mielestä on myös olemassa rikkautta, jolla ei ole arvoa, vaadin palkankorotusta.


Mutta joo. Vaikka Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat etusijalla, otan vastaan tarjouksia Persuilta ja kaikilta muiltakin puolueilta. Keskustalaisiltakin. Kannatan kovasti aluetukia, paskalakia en ehkä niinkään.

6 kommenttia:

 1. LÄHETTÄJÄ:

  Pinnanmaan Maakuntaneuvosto

  VASTAANOTTAJA:

  Pekka, Porstuassa


  Arvon Pekka. Olemme todella pahoillamme siitä, että Pinnanmaa on vain erään blogikirjoittajan päässään keksimä viritelmä. Mikäli näin ei olisi, olisivat sekä Hömpstadin kaupunki että Huitsinnevadan, Lälläveden, Vökellysveden, Ala-Tölöviön, Ylä-Tölöviön, Äkkölämäkölän, Härnävän ja Uuden Hyisianan kunnat erittäin kiinnostuneita käyttämään osaamistanne. Meillä kun arvostetaan niin osaamista kuin asennetta. Emme ymmärrä, mikä on Counter-Strike peli emmekä myöskään sitä, mikä on osaamistaso gold nova 4, mutta emme anna pikkuasioitten häiritä.

  Ehkä niin omanne, kuin tämän erään blogikirjoittajan työn kautta Pinnanmaan maakunta aikanaan materialisoituu ja sijoittuu Hangon ja Nuorgamin välille.

  Toivomme, että pääsette läheistenne kanssa muuttamaan sieltä Kasarmi-Suomesta rauhalliseen Huitulan Helevettiin.

  Kaikkea onnea ja menestystä muutenkin.

  Pinnanmaan Maakuntaneuvosto

  VastaaPoista
 2. Vasemmistoa ja sosialisteja ei ole puolueina niin vahvasti kuin ennen. Mutta se ei poistanut vasemmistoa ja sosialisteja vaan siirsi ne muualle päin puoluekenttään. Jos kaikki ovat vasemmistolaisia, niin ei silloin tarvita enää vasemmistopuolueita.

  Jos kaikki eduskuntapuolueet kannattavat korkeita veroja ja suurta julkista sektoria sekä valtiokeskeisyyttä ja valtiojohtoisuutta aina holhousvaltioon asti niin ne ovat vasemmistolaisia. Toiset vaan ovat jyrkemmin vasemmistolaisempia kuin toiset ja toiset ovat laimeammin kuin toiset.

  Ero onkin siinä ovatko ne internationalistisia, antinationalistisia, globalisteja, arvoliberaaleja, arvorelativisteja, moraalirelativisteja, antikristillisiä, perhevastaisia, antivalkoisia, itseinhoisia omaa kansaa, etnistä ryhmää tai itseään kohtaan, ksenofiilejä, toiseuden palvojia, rajat auki, hippimeininkiä, biletystä, promiskuieetin harjoittajia, korostavat ylikansallisia organisaatioita ja byrokratioita, NGO-organisaatioita, "mitä ne meistä ajattelee"-asenne..

  Tai sitten, ovatko he tai isänmaallisia, kansallismielisiä, arvokonservatiiveja, maahanmuuttokriitikoita, pakkoruotsin vastustajia, kristillisten arvojen kannattajia tai ainakin passivisen myönteisesti kristillisiin arvoihin suhtautuvia, perhemyönteisiä, omaan etniseen ryhmään samaistuvia ja sitä preferoivia, talousrealistisia, rahankäytön priorisointia oman kansan hyväksi, lain, kurin ja järjestyksen, ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden tärkeyden tajuaminen,

  Ongelma ei ole se että vasemmistopuolueet (sisältää myös vihreät) ovat vasemmistolaisia. Tavallaan niiden "kuulukin" olla. Ongelma onkin se että keskustan ja oikeiston puolueet ovat vasemmistolaistuneet n. 50 vuoden aikana. Kyseessä on siis puoluerajat ylittänyt vasemmistolaistuminen.

  Tämän voin sanoa vaikken asemoi itseäni oikeistoon. Se onkin rehellisempää kuin sanoa ja uskotella itselleen olevansa oikeistolainen. Olen jonkinsorttiseen matemaattiseen keskustaan sijoittuva konservatiivi, kansallismielinen ja kristitty.

  Jos haluaa nykyään nähdä oikeiston, pitää mennä Viroon asti. Kun neuvostojärjestelmä romahti, niin voitiin aloittaa nollasta. Siihen ei sopinut sosialistiset eikä kommunistiset puolueet, päinvastoin. Siksi siellä on voitu pitää kevyet palkkaverot ja yritysverot.

  Viron parlamentissa on ainakin kaksi vakiintunutta oikeistopuoluetta, Reformipuolue ja Isänmaan ja Res Publican liitto eli IRL. Kumpikin on talousoikeistolainen, mutta IRL on arvokonservatiivinen kun taas Reformipuolue enemmän klassisliberaalinen.

  Vasemmalla on vain demaripuolue ja keskustassa on paikallinen Keskustapuolue. Äskeisissä vaaleissa nousi kaksi uutta oikeistopuoluetta. Suomen kokoomus olisi Virossa lähinnä demaripuolue tai kepu.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Estonian_parliamentary_election,_2015

  Toinen vertailukohta on Israel. Veikkaan että konservatiivien ja porvareiden pääpuolue Likud on aidommin oikeistolainen, konservatiivinen ja kansallismielinen jos vertaa Suomen Kokoomukseen. Tietysti kun joka puolella on 300 miljoonaa arabia ja kaikkiaan on 1,8 miljardia muslimia käsittävä islaminuskoisten yhteisö, jotka haluavat heidät ruumiskasoiksi niin pitää siinä olla hieman valppaana ja tilannetaju kohdallaan. Juutalaisuus on itsessään etninen identieetti ja endogamia ylläpitää sitä, niin se tekee lujan sisäisen yhteenkuuluvuuden tunteen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_legislative_election,_2015

  VastaaPoista
 3. Olen joskus kummastellut mistä tuo kuva on otettu. Siis se jossa presidentti Ronald Reagan ja varapresidentti George H.W. Bush sekä kuusi muuta ovat oikein hilpeällä tuulella ja nauttivat juomia. Mikä on kuvan tarina? Onko joku heittänyt hyvää läppää ja sitten kaikki nauraa ihan kybällä?

  VastaaPoista
 4. Iltaa Pinnanmaan maakuntaneuvoston edustajille ja Vieraalle, ja kiitos kommenteistanne.

  Pinnanmaa: Kiitoksia henkisestä tuesta, ja terveisiä sinnekinpäin. Yhdyn toiveisiinne niin Pinnanmaan mahdollisimman nopeasta materialisoitumisesta kuin omasta pääsystäni sinne.

  Vieras: Oikein hyvä analyysi. Itse jätin asian sen syvällisemmin käsittelemättä, koska siinä olisi ollutkin sitten riittävästi juttua kokonaan uuteen kirjoitukseen, mutta noinhan se on, kuten selitit.

  Kuvasta löysin googlettamalla sen verran tietoa, että se on otettu Valkoisessa Talossa 3.3.1981. Jonkun kertomalle vitsille siinä nauretaan, mutta kukaan ei enää tiedä, mikä se vitsi oli.

  “After Walter Cronkite’s last interview with the President as the anchor of the CBS Evening News, there was a little celebration in the room off the Oval Office,” recounts photographer Diana Walker. “White House staffers, including Vice President Bush, enjoyed a good laugh over a joke that has never become public.”

  VastaaPoista
 5. Minä olen vieläkin hieman järkyttynyt vaalien tuloksesta, mutta olen löytänyt siitä hyviäkin puolia sentään.

  Suomea voi toki tavallaan pitää äärivasemmistolaisena onnelana sen vuoksi, että poliittinen kenttä on niin kovin suuressa määrin vasemmistolaistunut.

  VastaaPoista
 6. Huomenta, Tom, ja kiitos kommentista.

  Joo, lopputulos oli yllättävän hyvä, vaikka Muutos ei läpi päässytkään. Olin varma, että äänten lopulliset suhteet jäävät samalle tasolle, mitä ne olivat ennakkoäänten julkaisun aikana.

  Suomi olisi varmaankin onnela sata vuotta sitten eläneen vasemmistolaisen mielestä. Eipä tämä nykytilanne näytä kuitenkaan vasemmistolaisille kelpaavan, kun kovaan ääneen valitetaan porvarien ja riistokapitalistien ylivaltaa.

  VastaaPoista