lauantai 20. syyskuuta 2014

Satunnainen musiikkipostaus

Luonnollisesti hyväksytän kaikki kirjoitukseni emännällä mielellään ennen julkaisua, tai edes mahdollisimman pian sen jälkeen. Hän kommentoi jokaista tekstiä samalla nonverbaalisella äännähdyksellä, joka suomentuu muotoon "joo, ihan hyvä". Edelliseen hän kuitenkin lisäsi, että onpas minulla viime aikoina ollut paljon poliittisia aiheita.

Se on aivan totta, eikä moinen ollut tarkoitukseni blogia perustaessani. Niinpä tasapainottavat toimenpiteet ovat paikallaan. Ensiksi, vähäpukeisia naisia:

Viehättävä henkilöstöpäällikköni Katarina.

No niin. Mitäs seuraavaksi? Huomasin, että musiikkiin keskittyviä tekstejä en ole kirjoittanut pitkään aikaan, joten ehkä nyt on sen vuoro.

Sosiaalisessa mediassa ihmisten toisilleen esittämät haasteet ovat aina hauskoja. Paitsi ne sellaiset, joissa pitää kipata saavillinen jäävettä omaan niskaansa tai potkaista naula varpaankynnen alle levittääkseen tietoisuutta jostain syöpätyypistä ja mitä näitä nyt on, mutta nyt ei ole kyse sellaisesta. Olen parissa paikassa törmännyt tällaiseen haasteeseen:

- Pitää laittaa koko musiikkikokoelma yhteen soittolistaan ja laittaa se soimaan sattumanvaraisessa järjestyksessä.
-  Kymmenen ensimmäisen kappaleen nimet julkaistaan omassa blogissa, Facebook-seinällä, tai mitä sosiaalista mediaa kukin mieluiten käyttää.
- Yhdenkään kappaleen yli ei saa hypätä.
- Tämän perusteella pitäisi sitten voida rakentaa jonkinlaista psykologista profiilia.

Useimmat muut vain listaavat kappaleidensa nimet ja sillä selvä, mutta täällä Bloggerissa voi lähes samalla vaivalla pistää Youtube-embeddauksetkin, joten miksi ei. Siltä varalta, että sieltä tulee jotain noloa, mainittakoon tähän alkuun, että tietokoneeni musiikkikansio on ollut olemassa teinivuosiltani asti hitaasti täyttyen, enkä koskaan ole siivonnut sitä. Tästä lähtee:

1. En Vogue - Free your mind


Tämähän alkaakin mielenkiintoisesti.

2. Wamdue Project - King of my castle


Virallinen video on saksittu elokuvasta Ghost in the shell. Ihan mielenkiintoinen animeklassikko.

3. Jamiroquai - Virtual insanity


Jamiroquaista en tiedä tai muista oikeastaan yhtään mitään, mutta tämä kappale on jäänyt mukavankuuloisena mieleen.

4. Kaija Koo - Nuku pois


Jos olisin sellainen luonne, jolla on taipumusta fanittaa jotain, olisin Kaija Koon fani. Kaikista tietämistäni muusikoista, niin koti- kuin ulkomaisista, niin nykyisistä kuin vanhemmistakin, hänellä on kaikkein voimakkaimmat, kauneimmat ja älyllisesti stimuloivimmat sanoitukset. Ja hieno ääni.

5. Robbie Williams - Rock DJ


6. Falco - Rock me Amadeus


7. Frankie Miller - Darlin'


8. Craig David - Walking away


R'n'B pääsääntöisesti on kamalaa, mutta hyviäkin yksittäistapauksia on, kuten tämä.

9. Kai Hyttinen - Dirlandaa


No niin, tulihan tähän listaan ihan todellisiakin klassikoita.

10. Creedence Clearwater Revival - Who'll stop the rain?


Vähän jo pelkäsin, että eikö arpa osu yhteenkään CCR:n kappaleeseen. Johnny Cash vielä jäi ilman edustusta, mutta eihän kaikkea voi saada.

Nuo 10 valikoituivat reilusta 1300 vaihtoehdosta. Jos olisin itse valinnut kappaleet antaakseni kattavan kuvan musiikkimaustani, en välttämättä olisi valinnut juuri näitä, mutta silti olin suorastaan yllättynyt, että jokainen kappale on sellainen, jonka hyväksyn ja kuuntelen mielelläni loppuun asti siitäkin huolimatta, että muutama noista on ollut kokoelmassani jo ajoista, jolloin musiikkia hankittiin kirjoittamalla Altavistaan hakusanaksi mp3 +download.

Vetäkää näistä mitä johtopäätöksiä haluatte. Kuten tällaisissa haasteissa on tapana, nyt on kaikkien tämän lukevien blogistien vuoro julkaista vastaava, jos se mitenkään vain blogin teemaan mahtuu.

Laitetaan lopuksi vielä bonuksena listan numero 13, eli Accept - Balls to the wall:


4 kommenttia:

 1. Luonnollisesti hyväksytän kaikki kirjoitukseni emännällä mielellään ennen julkaisua, tai edes mahdollisimman pian sen jälkeen. Hän kommentoi jokaista tekstiä samalla nonverbaalisella äännähdyksellä, joka suomentuu muotoon "joo, ihan hyvä". Edelliseen hän kuitenkin lisäsi, että onpas minulla viime aikoina ollut paljon poliittisia aiheita.

  Tervehdys sivupersoonalle. Meillä toimii täsmälleen samalla periaatteella. Paitsi että viimeinen lause koskee meillä mamutekstejä, joihin kommentti on ”ei kai taas tätä aihetta”. Tämä johtuu hänen verenpaineensa noususta eikä siitä, että emäntä olisi ihqumokuttaja. Häneen verrattuna minä olen Tiina Rosenberg.

  VastaaPoista
 2. Iltaa, Jaska, ja kiitos kommentista.

  Onnistunut emäntävalinta. Meillähän emäntä oli tavatessamme tyypillinen kaupunkilaistyttö, eli "en seuraa politiikkaa, mutta äänestän vihreitä, koska niinhän kaikki muutkin tekevät, ja on kai niillä ihan humaanit perusarvot". Olen jo saanut parannettua hänen mielipiteitään huomattavasti, mutta vielä on paljon työtä jäljellä, ennen kuin hän alkaa äänestää esimerkkini mukaisesti.

  VastaaPoista
 3. Itse tapaan aina silloin tällöin pitää eräänlaista epäkaupallista levyraatia eräässä paikassa. Sain tästä blogimerkinnästäsi ideoita kappalevalintoihin.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia. On aina mukavaa, jos onnistun tartuttamaan musiikkimakuani johonkuhun.

  VastaaPoista