torstai 20. toukokuuta 2021

Katjan tragedia

Somessa tuli taas vastaan sellainen juuri tietyntyyppinen hyvän pahan mielen artikkeli. En nyt enää löytänyt sitä, joten pistetään sen sijaan tämä vanha klassikko. Sisältö on kumminkin identtinen. Nämä artikkelit ovat suosittuja niin toimittajien kuin yleisönkin piirissä, koska ainoa asia, joka on parempaa kuin hyvä mieli, on hyvä paha mieli, ja nämä artikkelit onnistuvat levittämään sitä tasapuolisesti kaikille. Miehet pääsevät irvailemaan naisille vahingoniloisesti, ja naiset pääsevät kauhistelemaan miesten luuseriutta.

Kyse on siis siitä, kun valkoinen nainen ihmettelee, miksi ei enää saa poikaystävää, kun edellisestä suhteesta on muistona tummaihoinen lapsi. Jos sinä, rakas lukijani, olet sellainen nainen ja sinulla on taipumus pahoittaa mielesi herkästi, nyt voi olla hyvä hetki lopettaa tämän tekstin lukeminen.

Helsinkiläinen 30-vuotias yksinhuoltaja Katja tilittää:

Jo lyhyet yritykseni parisuhdemarkkinoilla ovat päätyneet hyvin nopeaan. Vaikka asioita ei minulle aivan suoraan sanotakaan, niin osaanhan minä nyt laskea, että yksi plus yksi on kaksi.

Syy on se, että minulla on kotona ”väärän värinen” lapsi. Näin minulle eräs rohkaistui sanomaan, muut ovat vain kadonneet hiljaa.
Olen surullinen, että suomalainen mies on näin rajoittunut. Adoptoivathan parit lapsia muista maista. Onko ennakkoluuloisuus ja rasismi meissä niin syvällä, ettemme voi katsoa asioita laatikon ulkopuolelta.

Kuten minulla tapana on, en nytkään ota kantaa siihen, mitä itse tekisin tuollaisen tarjouksen edessä, en anna muille miehille neuvoja, miten heidän tulisi toimia, enkä moralisoi kumpaankaan suuntaan. Jätän johtopäätökset lukijan vastuulle. Kylmä tosiasia kuitenkin on, että jos valkoinen nainen päättää tehdä lapsen mustan miehen kanssa, hän on silloin todennäköisesti elämänsä viimeisessä vakavassa suhteessa, halusi tai ei, ja nyt haluan selittää mielensäpahoittajille, mistä se johtuu.

Ei, kyse ei ole "rasismista" tai lapsen ihonväristä. Ei lapsesta muutenkaan. Eihän se lapsi mihinkään ole voinut vaikuttaa. Kyse on siitä, millaisia valistuneita arvauksia naisen luonteesta voidaan tehdä sen perusteella, että hän tekee lapsia mustien miesten kanssa ja jää sitten yksinhuoltajaksi.

Asiaa voisi verrata siihen, että en kovin herkästi alkaisi seurustella rastatukkaisen naisen kanssa. Kyse ei ole siitä, että rastat itsessään minua häiritsisivät, vaan siitä, että rastoja käyttävä nainen on suurella todennäköisyydellä äärivasemmistolainen hampunpössyttelijä, enkä minä halua sekaantua sellaiseen. Ei, enhän minä voi tietää sitä tutustumatta ihmiseen ensin, mutta - ja nyt seuraa tämän tekstin johtoajatus ja punainen lanka. Koska se on se oleellinen pointti, jonka haluan sinun muistavan tästä tekstistä, toistan sen moneen kertaan ja kirjoitan sen punaisella: Miksi minun kannattaisi ottaa riski? Samalla vaivallahan voisin etsiä naisen, joka ei kanniskele valtavaa varoituskolmiota päänsä päällä.

Toinen esimerkki. Edellisessä kirjoituksessani julkaisin kuvan itsestäni vihtoripaidassa:

Lapuan liikkeen tunnuspaitana vihtoripaidat yhdistetään voimakkaasti fasistiseen vallankumoukselliseen toimintaan, ainakin tietyissä piireissä täällä etelässä. Siitä, että käytän tuollaista paitaa ja vielä ylpeänä esittelen sitä, joku potentiaalinen seurustelukumppani saattaisi vetää johtopäätöksen, että allekirjoittanut olisi fasisti. Johtopäätös olisi tietysti täysin väärä, mutta miksi hänen kannattaisi ottaa riski? Jos haluaa erityisesti välttää fasistien kanssa seurustelua, on ihan järkevää, että ei ihan ensimmäiseksi ala katsella sellaisia jätkiä, jotka poseeraavat somessa fasistipaidoissa.

* * *

Kuten valkoistenkin lasten yksinhuoltajat voivat kertoa, heilläkin on usein vaikeuksia treffimarkkinoilla. Pääsyy on, että monet miehet eivät pidä velvollisuutenaan tai edes oikeutenaan ruveta isäksi jonkun toisen lapsille. Nainen on siis päätynyt elämänvaiheeseen, jossa mies ei halua tulla mukaan. Siinäkään ei ole mitään vikaa. Ei moni nuori jannu ala seurustella itseään kymmeniä vuosia vanhemmankaan naisen kanssa, vaikka tämä olisi muuten kuinka mukava ja sopiva tahansa.

Mutta miksi monet sellaisetkin miehet, jotka kyllä hyväksyisivät valkoisen lapsen äidin, juoksevatkin pakoon tummemman lapsen kohdalla? Koska tumma lapsi antaa useita sellaisia hälytysmerkkejä, joita valkoinen lapsi ei. Muutaman esimerkin mainitakseni:

1. Kuten rastatukat, myös etnisten vähemmistöjen deittailu on vihervasemmistotyttöjen suosiossa, joskin jälkimmäisessä tapauksessa tauti on vielä astetta pahempi. Tällainen nainen saattaa erityisesti etsiä vähemmistöjen seuraa ihan vain mainostaakseen omaa edistyksellisyyttään ja epärasistisuuttaan. Edelleenkään kyse ei ole lapsesta tai naisen seurusteluhistoriasta, vaan siitä, että tällaisen naisen mielipiteet ja maailmankuva tuppaavat olemaan niin vaikeastisulatettavia, että moni mies ei jaksa sellaista kuunnella. Eihän tuo ole välttämättä kovin iso ilmiö, mutta muistetaan, että nyt puhutaan tilanteesta, jossa mies on vasta tavannut naisen ja voisi ihan yhtä hyvin etsiä vielä jonkun muun. Miksi hänen kannattaisi ottaa riski?

2. Suomessa on vielä melko vähän etnisten vähemmistöjen edustajia ja he ovat olleet Suomessa vasta melko vähän aikaa. He ovat siis eksoottisia, ja heistä kiertää positiivisia stereotypioita, jotka saattavat kiinnostaa naista. Hänellä siis saattaa olla fetissi tiettyihin etnisyyksiin. Kantasuomalaismies ei sellaista eksotiikankaipuuta voi täyttää, joten on riski, että nainen kiertää maistelemassa mustaa makkaraa myöhemminkin. Ei tietenkään voi tietää, onko naisella tällaista fetissiä, ja vaikka olisikin, ehkä hän on jo saanut uteliaisuutensa tyydytettyä eikä enää välitä asiasta, mutta miksi miehen kannattaisi ottaa riski?

3. Tiedämme, että jotkut maahanmuuttajamiehet pyrkivät nopeasti perustamaan perheen suomalaisnaisten kanssa saadakseen siitä apua oleskelulupa- tai kansalaisuusasioihinsa, ja kun passi on kourassa, nainen ja mahdolliset lapset eivät sen jälkeen enää miestä näe. Nainen, joka tällaiseen haksahtaa, on - no, miten sen nyt sanoisi nätisti... ääliö. Ilmiö tiedetään ja tunnetaan, joten jos nainen ei osaa edetä järjellä ja varovaisuudella tällaisessa asiassa, mitä muuta hän vielä saattaa saada päähänsä? Toki naisen tilanteessa ei välttämättä ole tästä kyse, mutta miksi mies ottaisi riskin, että päästäisi tällaisen naisen soheltamaan omaankin elämäänsä?

* * *

Kun nyt riskeistä puhutaan, sijoittajapiireissä tiedetään, että korkeat riskit ovat hyväksyttäviä, jos mahdollinen hyötykin on korkea. Vastaavasti jos sijoittaa tuttuun ja turvalliseen, ei todennäköisesti menetä säästöjään, mutta ei sillä tyylillä miljonääriksikään tule. Matalan riskin ja korkean tuoton kohteita löytyy hyvin harvoin, kun taas korkean riskin ja matalan tuoton kohteisiin ei sijoittajia saa houkuteltua.

Koska minulla ei ole noista yllälistatuista riskeistä mitään tilastodataa, oletetaan nyt, että suurin osa tummien lasten yksinhuoltajistakin on fiksuja ja täysijärkisiä, eikä heitä erota valkoisten lasten yksinhuoltajista mikään muu kuin edellisen miehen ihonväri. Alussa mainitulla Katjallakin on vain käynyt kamalan huono tuuri, ja onhan kohtuutonta, että koko yhteiskunta ja miessukupuoli haistattelevat hänelle sen takia.

Entä jos mies varoitusmerkeistä huolimatta ryhtyy suhteeseen tällaisen naisen kanssa, ja käy ilmi, että nainen onkin kaikin puolin täydellinen kumppani? Sehän on oikein kiva juttu kaikille. Olettaen, että sivulliset eivät tee miehestä meemejä, ja kyllähän ne tekevät:

Monille miehille kynnys ryhtyä tuollaiseen suhteeseen hyvänkin naisen kanssa on korkea, koska he eivät halua olla tuo tyyppi. Tarjollahan olisi sellaisiakin naisia, joiden kanssa seurustellessa ei tarvitse katsella sivullisten virnuiluja.

Tumman lapsen äidin kanssa seurustelussa on siis korostunut riski ja madaltunut odotusarvo. Huono diili.

No niin. Valitan, että jouduin kirjoittamaan tällaisen epämiellyttävän tekstin, mutta jonkun tämäkin oli pakko tehdä.

7 kommenttia:

 1. Miksei Katja etsisi uuttakin kumppanikandidaattia mustista miehistä, vaan valittelee kantasuomalaisten kranttuutta?
  Ei kai Katjalle jäänyt jotain epäkivoja kokemuksia, jotka ovat ohjanneet hänen mieltymyksiään suklaasta vaniljaan?

  VastaaPoista
 2. Tässä tulisi muistaa vanha viisaus eli tietyt valinnat sulkevat pois tiettyjä mahdollisuuksia. Suvaitsevais-tyrkyttävä valtamediammehan tarjoaa tällaista aika ajoin. Pyrkii syyllistämään. Tajuamatta että siinä mennään niin henkilökohtaiselle alueelle että se ei valtamedialle eikä puolestaloukkaantujille kuulu.

  Tuolla MC Tsuhnan twitterin puolella eräs Matti J J Latvala heitti myös hyvän pointin:

  ”Tärkeä lisäsyy.
  Mikäli isä on ns kunniakulttuurista, hän voi hyvinkin ilmaantua kuvioon, ja joko mustasukkaisuuden/kunnian takia tai "minun lapseni" takia käyttää pitkäaikaisia ja/tai äärimmäisen rankkoja keinoja.
  Miksi ottaa riski?”

  VastaaPoista
 3. Sääli rastoista nykyään syntyvä mielikuva. Kun kerran minolaiset ovat ensimmäinen tunnettu kansa, joka on rastoittanut tukkansa.

  Kun T-paita-kausi on alkanut, niin olen suosiolla jättänyt oman "fasistisen" riipukseni kotiin ja ruvennut käyttämään sen sijaan klassista ristiä (mutta minun ristiriipukseni on samaan aikaan sekä karkea että tyylikäs). Onneksi tänään kuitenkin olin pistänyt päälleni "fasistisen" T-paitani. Siinä on Suomen ilmavoimien hävittäjälentokone Malmin lentokentällä.

  VastaaPoista
 4. Vielä lyhyemmin: Tässä on kyse siitä, että osa naisista ei kykene asettumaan miehen asemaan. Tämä tapahtuu joko tarkoituksella tai tilanne on oikeasti niin, etteivät he kykene asemoimaan itseään mieheksi ja pohtimaan tilannetta heidän näkökulmasta. Tämä, jos mikä, on hälytyssignaali yhteiskunnasta. Jos toinen sukupuoli on joko tahallisesti tai tahattomasti kyvytön ymmärtämään kokonaan toista sukupuolta, niin mitään hyvää siitä ei seuraa. Se, että joudumme toteamaan tilanteen olevan näin, on katastrofi. Onko tämä nyt swaippailu- ja shoppailu-ihmissuhdekulttuurin loppuhuipentuma?

  Ilmiö ulottuu myös lapseen. Eikö osa naisista ymmärrä, että jos mustaihoisella lapsella on kaksi valkoihoista vanhempaa, niin lopputulos on jossain vaiheessa identiteettikriisi. Ei poikkeuksia. Tai no, ainahan joku voi valehdella elelleensä onnellisena autuudessa, mutta biologia sanelee tässä viimeisen sanan.

  Mikä on lapselle hirveämpää kuin joutua koulukiusatuksi siksi, että hän ei voi uskottavasti väittää isää isäkseen tai äitiä äidikseen, johtuen ihonväristä. "Lällällää, sut on adoptoitu tai ryöstetty!". Yrittäppä siinä selittää ala-astelaisille, että "Hyi, ei noin saa sanoa!". Sanovat kuitenkin.

  Jutun Katjalla on n. viidentoista vuoden odotus edessä, mutta olen skeptinen, että riittääkö sekään. Jos näen värillistä aikuisikäistä jälkikasvua parisuhdemarkkinoilla olevalla naisella, niin sekin on hälytyssignaali kohonneesta riskistä joutua itse väkivaltarikoksen uhriksi, tai pahaan riitatilanteeseen. Kas kun todennäköisyys sille, että jälkikasvun lapsuus on ollut kivikkoinen tie, eikä lopputulos ole hyvä, on suuri.

  VastaaPoista
 5. Huomenta, Qroquius, Ykä, Tom ja Toumasho, ja kiitos kommenteistanne.

  Qroquius: Tuokin on hyvä kysymys. Eikös se mennytkään niin, että once you go black, you never go back? Toki voi olla niinkin, että mustatkaan miehet eivät halua seurustella tummien lasten yksinhuoltajien kanssa, mutta vain valkoisten miesten kohdalla siinä on kyse ahdasmielisyydestä tai muusta ilkeydestä.

  Ykä: Joo, tätä syyllistämiseen perustuvaa ajattelunmuokkausta näkee vähän väliä muissakin asioissa. Hauskintahan siinä on, että samojen ihmisten mielestä se taktiikka ei missään nimessä toimi ja tuottaa pelkkiä mielenterveysongelmia, jos sitä sovelletaan toisin päin, esim. painostamalla homoja heterouteen. Ja oikeassahan he siinä ovat, mutta jännä kuinka se logiikka lakkaa toimimasta heti, kun itse pääsee niskan päälle.

  Tuo Matin lisäys on hyvä ja merkittävä. Enemmänkin syitä keksisi, jopa siinä määrin, että tässä olisi ainesta samanlaiseen meemiin kuin muutama vuosi sitten feministeillä. Ne poseerasivat pahvikylttien kanssa, joihin oli kirjoitettu "I need feminism, because" ja jokaisella kirjoitettuna alle oma henkilökohtainen syynsä.

  Tom: Käsittääkseni hiukset rastoittuvat ihan itsekseen, jos niitä ei ikinä mitenkään hoida, joten en osaa pitää rastoja vakavastiotettavana kultturi-ilmentymänä, vaikka nykyään useammatkin ryhmät niistä yrittävät sellaista tehdä.

  Itse kuljen ilman mitään riipuksia tai koruja. Rippiristini on valitettavasti hukkunut, ja leijonariipusta olen miettinyt jo parikymmentä vuotta, mutta en ole jaksanut hankkia. Voi olla, että kun olen niin tottunut olemaan ilman, ne tuntuisivat liian oudoilta päällä, ettei voi aloittaa nytkään.

  Toumasho: Joo, tuo naisten kyvyttömyys ymmärtää miehiä tulee välillä ilmi muissakin yhteyksissä. Tässä eräs toinen tekstini aiheesta. Muutenhan tämä tummien lasten tapaus ei poikkea tuosta laajemmasta ilmiöstä, mutta tässä tapauksessa naisten on liian helppoa selittää ongelma pois "rasismilla" tai vastaavalla, jolloin he eivät koe edes tarvetta yrittää tajuta miesten näkökulmaa.

  Luulen kyllä, että uusioperheet ovat jo niin valtavirtaa, ettei ketään lasta pelkästään siitä syystä syrjitä, eikä koulukiusaamisessa muutenkaan ole kyse uhrin ominaisuuksista, vaan pelkästä apinalauman valtadynamiikasta. Muuten tämä kyllä osuu lapseen kaikkein eniten, ja senkin takia naisen kannattaa miettiä kahteen kertaan, ennen kuin tällaiseen heittäytyy.

  Tässä iässä itse ajattelen tätä asiaa sellaisten naisten kannalta, joiden lapset ovat vielä ihan pieniä, mutta olet oikeassa, eri ikävaiheetkin tuovat mukanaan omat riskinsä.

  VastaaPoista
 6. Jospa minäkin sotkisin lusikkani keitokseen. Lie melkoista tahallaan tai tahatonta väärinymmärystä siinäkin, että jos ja kun pottunokkasuomalainen ottaa itselleen muunvärisen kuinsen elovenan valkoisen naisen, lähinnä tuolta kaukaidästä, juuri muuta kun ei ole tarjolla. Hei miten alkavat nämä Katjat ja muut sannasuannnat ja pirjoliisat, että mikä on kun kotimainen ei kelpaa??? Voi sitä itkua ja hammastenkiristystä ja älämölöä. Tai kuten Hakkaraaisteukka, iahn eteläameriikoista. Mikä valtava nokittelu ja mustamaalaus. Saati sitten, jos tapahtuisi ihme ja suomipoika saisi tuommoisen hunnutetun tuhannen ja yhden yön tarinoissa kuvatun kauottaren. Tosin säkkiin puetun, mutta silti.
  Miehet ihmettelisivät ja olisivat uteliaita, että miten ja mistä tuon löysit? Ja miten sait sen "köysiin".
  Pankaas miettien pojat ja miehet sitä. Kun ei juurikaan taida olla tarjontaa sellaisista ihmellisyyksistä.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 7. Huomenta, Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi.

  Tuokin on hauska ristiriita. Molemmissa sukupuolissa aiheuttaa katkeruutta se, kun vastakkainen sukupuoli hakee puolison kehitysmaasta kun ei kotimainen "kelpaa", mutta naiset ovat lisäksi sitä mieltä, ettei aasialaisnaisen kanssa oleva suomalaismies mitään suomalaisnaista edes saisi.

  Kerran tapasin keski-ikäisen suomalaismiehen, joka esitteli ylpeänä kuvaa vaimostaan. Oli oikein kaunis nuori nainen Namibiasta tai Mosambikista tjsp. Luulen kyllä, että vielä 30 vuotta sitten samanlaista positiivista uteliaisuutta herätti se, jos suomalaisnainen onnistui löytämään mustan miehen, mutta nykyään siinä ei juuri haastetta ole.

  VastaaPoista