sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Pekkadamus ennustaa tulevaa

Lueskelin pitkästä aikaa lehteä. Ei sillä, että maailman tapahtumat kiinnostaisivat, mutta jos vaikka saisi inspiraatiota kirjoittaa tännekin jotain.

Huomasin sitten, että Hesari tekee mielenkiintoista gallupia, jossa kartoitetaan lukijoiden uskomuksia siitä, miten Suomi muuttuu seuraavan kymmenen vuoden aikana. Lähinnä keskitytään nykyään puhuttaviin poliittisiin puheenaiheisiin, eikä tarkoituksena ole tiedustella, miten asioiden pitäisi vastaajien mielestä mennä, vaan miten he odottavat niiden menevän ja minä vuonna he odottavat muutoksen tapahtuvan.

Oletettavasti gallupin tulokset julkistetaan lähiviikkoina, mutta vielä se ei vastauksen jälkeen anna minkäänlaista vertailua tai yhteenvetoa. Kuulemma gallupin luonteen vuoksi siinä ei ole oikeita eikä vääriä vastauksia.

Tuohan ei tietenkään pidä paikkaansa, vaan ainoastaan yhdenlainen tulevaisuus lukemattomista vaihtoehdoista voi toteutua. Koska minä tiedän sen jo, ajattelin vastata kysymyksiin myös täällä, että voin perustella, miksi olen oikeassa.


Katsotaanpas:

1. Uskotko, että Suomi luopuu eurosta valuuttana kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Joo, eikä vain Suomi, vaan luultavasti kaikki muutkin. Kyllähän nämä yhteisvaluuttakokeilut tiedetään. Kaikki menee hyvin niin kauan kuin kaikki menee hyvin, mutta kun yhdellä alueella tulee ongelmia, se leviää äkkiä muillekin. Olisi se tiedetty jo euroon mentäessä, mutta kun meillä on Unelma ja Yhteinen Eurooppalainen Projekti ja gnaatsegawfrasgaaa. Ero tapahtuu luultavasti vuoteen 2020 mennessä.

2. Uskotko, että Suomessa tapahtuu poliittinen murha kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Enpä juuri. Suomalaisessa politiikassa ei ole niin pahaa vastakkainasettelua kuin monissa muissa, silti murhattomissa maissa, ja vaikka olisikin, suomalaisilla ei ole tapana lähteä kovin helposti murhailemaan. Kyllähän joidenkin mielestä Suomen henkirikostilastot ovat rumempaa katseltavaa kuin muiden länsimaiden vastaavat, ja he ovat oikeassa sinänsä, että jos Sipilä menee tenupäissään sanomaan Stubbille, että "paninpas sun muijaas hähä" ja Stubb sitten lyö Sipilää subutexpärinöissä keittiöveitsellä, voisi noin käydä, mutta tuskin siinäkään olisi kyse poliittisesta motiivista.

3. Uskotko, että Suomi liittyy Natoon kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Natoon liittymisestä ollaan puhuttu koko minun elinaikani, ja koko sen ajan vallitseva kanta on ollut, että vielä ei kannata liittyä, kun ei ole tarvetta. Tämä tulee myös jatkumaan täysin maailmanpoliittisesta tilanteesta riippumatta.

Kyllähän Suomi Natoon jossain vaiheessa liittyy. Se tulee menemään niin, että Naton ja Venäjän välit kiristyvät, jolloin Nato toteaa, että se tarvitsee Suomen tukea tai edes kauttakulkua voidakseen suojata Baltiaa, jolloin se ilmoittaa Suomelle, että nyt olisi joukkoja tulossa, tulkaa mukaan tai pysykää edes poissa tieltä. Suomi vastaa, että


koska toinen vaihtoehto olisi olla Venäjän puolella, ja vaikka Suomen hallitus saattaisi haluta sellaisenkin kannan ottaa, se tietäisi kuitenkin, että siitä seuraisi välitön sotilasvallankaappaus.

4. Uskotko, että Suomeen valitaan muslimiministeri kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Joo. Ehkä ensi vaalien jälkeen, tai viimeistään sitä seuraavien. Viime vaaleissa saimme ensimmäiset muslimikansanedustajat, koska Nyt Oli Aika, joten seuraava askel on muslimiministeri, koska Nyt On Aika.

Todennäköisin vaihtoehto on SDP:n Nasima Razmyar. En nyt spekuloi sillä, onko hänellä pätevyyttä hommaan, koska sillä ei ole mitään väliä. Hänestä leivotaan ministeri täysin pätevyyksistä riippumatta, koska Nyt On Aika.

5. Uskotko, että jokin nykyinen EU-maa alkaa kymmenen seuraavan vuoden kuluessa rajoittaa järjestelmällisesti kansalaistensa pääsyä internetiin?

Noh, miten sen nyt haluaa määritellä. Uskon, että jossain vaiheessa nettiinpääsy tulee onnistumaan vain pankkitunnuksilla, ettei kukaan saa päähänsä höpistä netissä mitä sattuu ilman pelkoa kiinnijäämisestä.

Tätähän ei tietenkään sanota rajoittamiseksi, vaan päin vastoin sen luvataan vapauttavan ihmiset kiusallisiin nettikeskusteluihin törmäämisestä. Kyllähän jokaisella tulee edelleen olemaan vapaus päästä nettiin ja sanoa vapaasti mitä haluaa, kunhan muistaa, että vapauden hinta on vastuu ja vapauden väärinkäytöstä rangaistaan.

Tähän tuskin edes menee kauaa, pari vuotta ehkä. En ala arvailemaan, mikä maa on ensimmäinen.

6. Uskotko, että kymmenen seuraavan vuoden aikana peruskoulussa luovutaan pakosta opiskella ruotsia?

Hahhaa, pakkoruotsista ei luovuta ikinä. Satojen vuosien kuluttua, kun ydinsota on hävittänyt ihmissivilisaation viimeisetkin rippeet ja tämän nykyään Suomena tunnetun maapläntin karuilla lasiaavikoilla ei elä mitään muuta kuin torakoita, niilläkin on pakkoruotsi.


7. Uskotko, että kannabiksen käyttö laillistetaan Suomessa kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Uskon, valitettavasti. Toistaiseksi täällä asiaa ajaa vain harmittomien hippien porukat, mutta maailmalla tuon aatteen voittokulku jatkuu maasta toiseen. On vain ajan kysymys, milloin se leviää tännekin.

Sitten on kyllä pakko vaihtaa alaa. Humalaisten kanssa asioidessa on toki omat ongelmansa, mutta heidän ajantajunsa sentään pysyy kunnossa hyvin suuriin promillelukemiin asti. Sitten taas jos joutuu kaikenlaisia pilvipäitä paimentamaan, ei sitä jumitusta ja tyhjälle virnuilua kukaan jaksa.

8. Uskotko, että asevelvollisuus lakkautetaan tai ulotetaan koskemaan myös naisia tulevan vuosikymmenen aikana?


En sentään. Tässä on sama juttu kuin tuossa kannabiksessa, että tälläkin on oma pitkätukkaprikaatinsa asiaa ajamassa, mutta tätä ei sentään voida puolustaa päihde- ja terveyspoliittisilla perusteilla. Antaa niiden meuhkata, ei aiheuta toimenpiteitä.

9. Uskotko, että lihasta aletaan periä haittaveroa Suomessa kymmenen seuraavan vuoden aikana?

No en. Eihän tuollainen suomalaisessa ruokakulttuurissa menisi ikinä läpi. Natsitkin aikoinaan vastustivat lihansyöntiä, mutta ymmärsivät jättää tällaiset aloitteet pois puolueohjelmasta, koska tiesivät, että uusi maailmanjärjestys lässähtäisi siihen paikkaan.

Toisaalta hirvittää ajatella, mitä asialle voisi tehdä, jos noin oikeasti kävisikin. Miten tuota vastaan voi protestoida? Jos alkaisin boikotoida lihaa, ne voittaisivat, koska saisivat käännytettyä minut vegetaristiksi. Jos alkaisin syödä entistä enemmän lihaa ihan vain piruuttani, ne voittaisivat taas, kun yhä suurempi osa rahoistani menisi verottajalle.

10. Uskotko, että isät pitävät yhtä paljon perhevapaita kuin äidit joskus kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Enpä oikein. Henkilökohtaisestihan mielelläni olen poissa töistä niin paljon kuin voin millä verukkeella tahansa, mutta en usko, että miehet keskimäärin innostuvat lastenhoidosta yhtä paljoa kuin naiset keskimäärin.

11. Uskotko, että Suomeen valmistuu uusi tai nyt rakenteilla oleva ydinvoimala kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Aistin Hesarin toimituksessa sarkasmia.

12. Uskotko, että kotisi sähkö muuttuu pääasiassa aurinkoenergialla tuotetuksi kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Uskonko, että Suomi hinataan päiväntasaajalle kymmenen seuraavan vuoden aikana? En.


13. Uskotko, että robotti alkaa tehdä juuri sinun nykyisen työsi kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Periaatteessa lähes mikä tahansa työntekijä voidaan korvata roboteilla. Monet on jo korvattu, monien korvaamiseen on jo teknologia olemassa, ja loputkin voidaan korvata suhteellisen pian tekoälytekniikan kehittyessä.

Entäs sitten minä? Tässähän on sellainen pullonkaula, että vaikka olisi hienoa käyttää miljoonia euroja huipputeknisen paskanlapioijarobotin suunnitteluun ja sitten vielä kymmeniä tuhansia per yksikkö massatuotettunakin, kustannustehokkaammaksi tulee hakea Biltemasta kympin lapio ja lyödä se jonkun vuokrarahojensa riittävyyttä tuskailevan opiskelijapojan kouraan. Itse uskoisin kuuluvani tähän ryhmään.

14. Uskotko, että autoa, jolla pääasiallisesti liikut, ei aja ihminen joskus kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Uskon, että auto, jolla pääasiallisesti liikun, on vielä kymmenenkin vuoden päästä joskus 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä tehty, mutta noin niin kuin periaatteessa tämähän on taas näitä juttuja kuin se, kun 60-luvulla uskottiin nykyään tehtävän halpoja lomamatkoja kuuhun jne. Tulevaisuuden ennustamisessa kun tapaa olla niin, että kaukaisen tulevaisuuden ennustaminen menee säännönmukaisesti alakanttiin, kun keksitään asioita, joista ei aiemmin osattu haaveillakaan; ja lähitulevaisuuden ennustaminen menee aina yläkanttiin, kun ei osata ottaa huomioon tuota edellisessä kohdassa mainitsemaani pullonkaulaa.

Kyllä itseohjautuvia autoja varmaan markkinoilla jo silloin on, mutta lähinnä ne ovat silloin samanlaisia kuriositeetteja kuin sähköautot nykyään.

15. Uskotko, että suomalaisten pörssiyritysten hallituksissa naisten osuus nousee yhtä suureksi kuin miesten kymmenen seuraavan vuoden aikana?


En, eikä kyse ole siitä, etten uskoisi naisten pärjäävän sellaisissa hommissa, vaan vain siitä, että miehillä keskimäärin on suurempi taipumus pyrkiä sellaisiin hommiin.

16. Uskotko, että kymmenen seuraavan vuoden aikana ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä yli kolminkertaistuu nykyisestä 20 prosenttiin?

Enpä oikein. Viimeistään nykyisen pakolaiskriisin myötä Euroopan asenneilmasto maahanmuuttoa kohtaan on kääntynyt siihen suuntaan, että kehitysmaalaisten massamaahanmuutossa on kolme vaihtoehtoa: 1) valtapuolueet pistävät nyt pikapuoliin maahanmuutolle sellaiset rajat, että sekä määrä putoaa että laatu nousee järkevälle tasolle; 2) seuraavilla vaalikausilla valtaan äänestetään kansalliskonservatiivisia puolueita, jotka tekevät sen; tai 3) sitä seuraavalla vaalikaudella valtaan nousee ihan oikeita natsipuolueita, jotka viimeistään pistävät asian järjestykseen tavalla, joka ei ehkä ole kiva, mutta sitäkin tehokkaampi.

17. Uskotko, että Suomi pääsee jalkapallon arvokisoihin kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Kysykää samalla, uskonko Norsunluurannikon pääsevän jääkiekon MM-kisoihin kymmenen seuraavan vuoden aikana.


Suomea ja suomalaisia tavataan aina jalkapallon arvokisojen aikaan moittia siitä, ettemme ota jalkapalloa tarpeeksi vakavasti menestyäksemme siinä. Logiikka menee jotenkin niin, että jalkapallosta pitää kiinnostua, koska kaikki muutkin kansat ovat siitä kiinnostuneita, ja esim. jääkiekolla ei ole niin suurta väliä, koska sitä nyt ei harrasteta kuin muutamassa hassussa maassa.

En ymmärrä, mikä siinä on ongelmana. Suomalaiset nyt vain ovat enemmän jääkiekko- kuin jalkapallokansaa. Mitä se meille kuuluu, mitä muut maat tykkäävät pelata? Amerikassakin on ne pari omaa lajia, joita ei harrasteta tai joista ei ainakaan kiinnostuta juuri missään muualla, eikä se heitä häiritse.

18. Uskotko, että saimaannorppa kuolee sukupuuttoon kymmenen seuraavan vuoden aikana?

Otaniemessä meillä oli ainejärjestön kerhohuoneen lasivitriinissä vanha kuuluisa teekkarijäynä: oltiin otettu tonnikalapurkeista etiketit irti ja tehty tilalle omat, "troolattua saimaannorppaa". Sitä sitten myytiin pahaa-aavistamattomille messukävijöille tjsp.

Mutta joo, käsittääkseni kyseisen elukan kannat ovat vahvistuneet pohjavuosistaan, joten tuskin se aivan lähivuosina on sukupuuttoon kuolemassa.

19. Uskotko, että kymmenen vuoden kuluessa Suomessa on enemmän hyppyrimäkiä kuin mäkihyppääjiä? Nyt hyppääjiä on noin 350 ja mäkiä 111.

No tähän on kyllä pakko sanoa, että jaa-a. Kyllähän nykyään vähän kaikessa ulkoilma-aktiviteetissa on ongelmana, että nuoriso viettää mieluumin aikaansa sisäharrastuksissa. Ei sillä, että minulla olisi varaa hurskastella tässä asiassa.

20. Uskotko, että Mannerheim-elokuva saa ensi-iltansa kymmenen vuoden kuluessa?

Jos nyt tarkoitetaan sitä Renny Harlinin projektia, niin älkää unta nähkö. Joku "kohu"elokuva saattaa toki tulla. Onhan meillä jo ollut homo Mannerheim ja musta Mannerheim. Mitähän tuosta vielä puuttuisi? Ehkä joudumme vihdoin kohtaamaan sen kipeän salaisuuden, että Mannerheim oli saanut oppinsa venäläisessä sota-akatemiassa ja työskenteli ennen Suomen itsenäistymistä tsaarin kenraalina, joten itse asiassa Mannerheim oli venäläinen eikä mikään suomalainen.

Sitten saadaan taas katsella lehdistä, kun Mannerheimia arvostavat tyypit ovat vaan että hohhoijaa, ja Mannerheimia vihaavat tyypit kauhistelevat saamiaan tappouhkauksia, joista ei kuitenkaan kannata pyytää mitään kuvankaappauksia tai muita todisteita, koska ovathan ne niin rajua kamaa, ettei kehtaa edes sanoakaan.

12 kommenttia:

  1. Natsit mainittu! Hence the lisäkysymys: uskotko, että Yle jollain aikataululla luopuu lähes jokaviikkoisesta Natsit sitä, natsit tätä -ohjelmapläjäyksestä? Viime aikojen parhaita: Ausvitsin seitsemän kääpiötä, Olin Hitlerin naapuri (5-vuotias kakara ja 20-luvulla muutama kuukausi) ja Hitlerin jättilentokone (ei mitään tekemistä Hitlerin kanssa, mutta kone oli saksalainen).

    VastaaPoista
  2. Ylen toimituskunnalla on jäänyt grammarinneula jumiin.

    VastaaPoista
  3. Ainakin kannabispössyttelijöistä on järjestysmiehen kannalta keskimäärin huomattavan paljon vähemmän vaaraa terveydelle kuin rähinäviinaa nauttineista. Varsin leppoisaa sakkia. Hermot toki saattavat olla kovemmalla koetuksella kun asiakkaan käsityskyky on vähissä. (Tosin tässä vaiheessa täytyy sitten kysyä, että miksikäs ne pössyttelijät baariin asti edes vaivautuisivat? Baarissa on vaikeaa myydä kannabista muuten kuin leivonnaisten muodossa, koska savuhaitat, ja viinaa ei sen kanssa kannata sekoittaa tai tulee vain paha olo. Omassa ajatusmaailmassa lentelykin sujuu paljon mukavammin kotisohvalla.)

    Omasta mielestäni ruokakauppajuomien prosenttirajan voisi nostaa -> 15%, jotta viinit saataisiin ruokakauppoihin, ja antaa Alkolle kannabistuotteiden myyntimonopolin (pienimuotoinen kotikasvatus kuitenkin sallien). Kannatan tätä ajatusta heti siinä vaiheessa kun kehitetään sellainen kannabistesti, mikä kertoo luotettavasti ja alle minuutissa onko henkilö THC:n vaikutuksen alainen, että saadaan testattua esim. kuljettajien ajokelpoisuus liikenteessä. Nykyinen testi kun saattaa näyttää positiivista vielä päiväkausia sen jälkeen kun vaikutus on jo lakannut.

    VastaaPoista
  4. Oli sen verran inspiroiva juttu, että lupaa kysymättä kirjoitin oman vastaavan. Kiitoksia. Sinun on kyllä parempi.

    VastaaPoista
  5. Huomenta, Cheek-fani, Turkkulaanen, Ghettomaksaja ja Jaska, ja kiitoksia kommenteistanne.

    Kyllä Yle natsijutuista varmaan jollain aikataululla luopuu. 29 vuoden päästä tulee natsien tappion satavuotisjuhla, niin ehkä sen jälkeen natsien uutuudenviehätys alkaa pikkuhiljaa hiipua. Eipä siinä, kyllä minä mielelläni katson historiadokumentteja natseista, edellyttäen tietysti, että ne ovat laadukkaita, mitä Ylen tarjonta ei välttämättä aina ole.

    Tuo Pelle Miljoonan kappale ei ole tainnut olla kovinkaan iso hitti missään vaiheessa, koska en ollut sitä aiemmin kuullut.

    Joo, leppoisiahan pössyttelijät ovat, joskin toisaalta kännirähisijöiden osuus väestöstä on huomattavasti pienempi kuin mitä kannabiksen puolustajat mielellään antavat ymmärtää. Useinhan heidän argumenttinsa rakentuu niin, että 1) jokainen kuitenkin vetää päänsä täyteen mitä tahansa päihdettä aina tilaisuuden tullen, ja 2) kännissä ihmisestä tulee aggressiivinen. Tämä taitaa kertoa enemmän heistä kuin alkoholista. Vaikka baarissa tulisikin tappelu tai pari joka ilta, ei tappelijoiden osuus kokonaiskävijämäärästä ole välttämättä edes yhtä sadasta. Onhan niitä tiettyjä varmoja tapoja saada aikaan kännitappelu, ja tässä on mukana huomattava etninen elementti, mutta ei nyt mennä siihen.

    Kysehän ei ole vain baareista, vaan yleensäkin julkisista paikoista. Humalaiset ovat toreilla ja kulkuvälineissä jo ihan riittävä kosmeettinen haitta, ja oletan, että mitä useampi päihde on laillinen, sitä useampia ja useammalla tavalla päihtyneitä ympäristössä näkee. Nykyäänhän kannabiksen käyttäjät pitävät itsensä piilossa, ja se riittää minulle.

    En tunne kannabiksen teknisiä käyttöominaisuuksia, mutta luulisi kai olevan mahdollista tehdä drinkkejä, joissa vaikuttava aine on alkoholin sijasta kannabisuute, ja joita sitten voisi tarjoilla baareissa parempien käyttömuotojen puutteessa. Nyt kun googlettelin, Amerikassa on lainmuutosten jälkeen ruvennut tulemaan nopeasti aika paljonkin kyseisenlaisia tuotteita.

    Tuosta ruokakauppojen korkeammasta prosenttirajasta voisin olla samaa mieltä, joskin siinä huolettaa se, että sitten teinien juoksukaljat muuttuisivat juoksuviineiksi, jolloin heidän kiinnisaamisensa vaikeutuisi, koska pienempään reppuun mahtuisi enemmän etanolia, ja jälkikin olisi rumempaa, koska viini on melko petollinen kännäysjuoma.

    Jaska, kiitoksia itsellesi. Kuulemma plagiointi on imartelun vilpittömin muoto.

    VastaaPoista
  6. Minusta ei ole koskaan tullut humalassa aggressiivinen. Mutta monista voi tulla. Siksi kannabis voisi olla parempi päihde. Voitaisiin kehittää vaikka sähkökannabis tai ihmiset voisivat höyrystellä sitä muuten.

    Kannabisuutekin tosiaan olisi hyvä keksintö.

    Kannattaisin kannabiksen jakelua ravintoloitten lisäksi Alkon myymälöissä.

    Mielestäni kannabiksen laatua tulisi valvoa hyvin tarkasti ja estää vahvojen laatujen myyminen.

    Kännirähinöitsijöitä ei välttämättä ole paljon, mutta he voivat olla hyvin näkyviä tai ainakin kuuluvia.

    Muuten olen sitä mieltä, että huumeiden käytön voisi kokonaan dekriminalisoida Portugalin tapaan. Että hoidettaisiin asiaa kansanterveys- eikä rikosasiana. Ainakin Portugalissa huumeiden käyttö on uudistuksen myötä vähentynyt.

    Mitä tulee tähän kohta voimaan tulevaan maitokauppojen uuteen prosenttirajaan 5,5, niin katson sen olevan liian matala. Joku onkin lausunut, että tarkoitus on ollut saattaa tietynlaiset limuviinat kaupan hyllyille. Kannattaisin itse 8,0 prosentin rajaa. Melkein kaikki nykyiset pienpanimoitten panemat oluet saataisiin näin kaupan hyllyille. Ja viinit jäisivät kätevästi pois.

    Lisäksi haluaisin Varustelekalle oikeuden myydä olutta verkoitse.

    VastaaPoista
  7. Pakkoruotsiaiheesta olen itse ajatellut seuraavaan tapaan: Kun talouskurimus Euron myötä jatkuu vaan ollaan lopulta tilanteessa, jossa vaakakupeissa on armeijan lakkauttaminen tai pakkoruotsista luopuminen säästösyistä. Vaikutusvaltaiset pakkoruotsille myönteiset tahot antavat lopulta luvan pakkoruotsista luopumiseen. Tämä tapahtuu vasta kun Venäjältä on varovasti tiedusteltu, olisiko pakkoruotsin opettaminen mahdollista myös Sverdlovskissa, Novosibirskissä ja Vladivostokoissakin.

    maallikko

    VastaaPoista
  8. Huomenta, Tom ja Maallikko, ja kiitos kommenteistanne.

    Tom: Alkoholi vaikuttaa ihmisiin hyvin eri tavoin. Minusta tulee entistäkin rauhallisempi kännissä, ja selvänäkin kykyäni zenmäiseen rauhallisuuteen ihaillaan ja kadehditaan.

    Joistain tulee kännissä mukavia, joistain aggressiivisia ja joistain ihan vain aivan jumalattoman tyhmiä. Joillain muutos tapahtuu heti, joillain vasta suurten määrien jälkeen. Jotkut eivät muutu mitenkään, vaan vaikuttavat vesiselviltä sammumispisteeseen asti. Tämä on muuten yksi syy, miksi poliitikkojen puheet siitä, kuinka "baarissa juodaan valvotusti" on ihan höpönkukkua. Ikinä kun ei voi tietää, miten alkoholi vaikuttaa yksittäiseen ihmiseen.

    Siitä olen samaa mieltä, että huumeidenkäyttäjiä on aivan turha laittaa vankilaan. Voisi vaikka sallia aineiden käytön (tai pieni sakkorangaistus) mutta rangaista myymisestä ja valmistamisesta. Tietysti jos käyttäjä kieltäytyy kertomasta poliisille diileriään kysyttäessä, se on avunanto rikokseen.

    Tuo 8 % voisi tosiaan olla hyvä raja. Olutvalikoima paranisi, mutta juuri muu ei muuttuisi. Kerran olen käynyt Varustelekan myymälässä, ja toki ostin kokeeksi heidän oluitaan, joskin nyt kun katsoin, ne ovat näköjään pistäneet valikoimansa kokonaan uusiksi. Oluen postimyynti olisi kiva, mutta vielä enemmän toivon, että alkaisivat myydä omia erikoisiaan puolen litran pulloissa.

    Maallikko: Tuossa valintatilanteessa luulen, että saadaan ihan oikeasti väitellä, pitääkö luopua pakkoruotsista vai armeijasta. Yleensähän tuntuu siltä, että pakkoruotsin kannattajat vastustavat armeijaa ja päinvastoin. Noin niin kuin ideologiselta kannalta tarkasteltuna. Tietysti ne tahot, jotka tukevat pakkoruotsia kulisseista, saattavat suhtautua myös maanpuolustukseen vakavasti, joten ne voivat saada väittelyn käännettyä armeijan eduksi, elleivät heidän vihervasemmistolaiset lemmikkinsä ole päässeet kasvamaan omillaan liian voimakkaiksi.

    Taidankin seuraavaksi kirjoittaa pakkoruotsista taas pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  9. Päätin minäkin vastata omassa blogissani Hyysärin suureen tulevaisuuskyselyyn. Haluan matkia teitä. Voi mennä pari päivää, ennen kuin olen saanut sen valmiiksi ja julkaistua.

    VastaaPoista
  10. Iltaa taas, Tom. Odotan mielenkiinnolla tekstiäsi. Yleisestikin olisi mielenkiintoista, jos blogistit enemmän kommentoisivat tahoillaan yhdessä tällaisia juttuja. Näkisi eri näkökulmia asioihin.

    VastaaPoista
  11. Juu. Sovitaan, että tekstini julkaistuu lauantaina klo 8.00 aamusella.

    VastaaPoista
  12. Ja nyt lauantaina 18.6.2016 klo 8.00 aamulla alkaen pitäisi kirjoitukseni näkyä seuraavassa osoitteessa, mikäli Blogger näytti oikein:

    Vastaukseni Hyysärin suureen tulevaisuuskyselyyn

    VastaaPoista