torstai 23. lokakuuta 2014

Pekka lukee lehteä 15: Natseja ja Amerikkaa

Viime marraskuussa laitoin tuonne vasempaan ylänurkkaan kyselyn, jolla halusin arvioida lukijamääriäni. Bloggerhan näyttää minulle yksittäisten käyntien määrät, mutta ei erottele kävijöitä (tai jos erottelee, en osaa vain katsoa oikeasta paikasta). Silloisten tulosten pohjalta arvioin lukijamääräkseni noin 50, ja ajattelin nyt pistää saman kyselyn uudestaan nähdäkseni, miten tilanne on vuodessa kehittynyt. Olen kiitollinen vastauksistanne, olitte sitten vakiolukijoita tai vain osa sitä sankkaa joukkoa, jota tänne päivittäin Googlella harhailee tisseihin liittyvillä hakusanoilla.

No niin, asiaan. Tai no en tiedä, onkokaan minulla tänään mitään asiaa. Ei oikein jaksaisi kirjoittaa etnisistä rähinäjengeistä tai Laajasalon murhasta, koska ne alkavat olla jo aika loppuunkaluttuja aiheita. Ruotsalaisesta Punaisen Lokakuun metsästyksestä minulla ei sanottavaa olisikaan.

Jos vain laitan söpöjä kissakuvia, kun niitäkin aina googletetaan.


No olkoon, kirjoitetaan sitten jotain, mutta ihan vain muutamalla sanalla.

1. Yle: Kansallissosialistit ja antifasistit ottavat yhteen Helsingin kaduilla – luvassa sovittuja tappeluita?

Kansallisen vastarinnan jäsenet ovat aiemmin hankkineet kyseenalaista julkisuutta kaasuttamalla homokulkueita ja heilumalla puukkojen kanssa vasurien kirjakerhoissa, mutta nyt ryhmä on näköjään päättänyt lähteä kohottamaan julkisuuskuvaansa puuttumalla asiaan, jota suuri osa tavallisesta väestöstä pitää ihan oikeana huomiota vaativana ongelmana. Ketju meni näin:

1. Etniset jengit hakkaavat valkoisia lapsia ihan vain siksi, että valkoisten hakkaaminen on kivaa ja siitä saa kavereilta rispektiä.
2. Poliisi ei viitsi tehdä mitään, kun eivät ne oikeastaan ole mitään jengejä, vaan paremminkin kaveriporukoiden yhteenliittymiä ja muutenkin on donitsi kesken, tai jos viitsii, niin oikeusjärjestelmä ei viitsi tehdä mitään, kun pojat nyt ovat poikia, tai jos viitsiikin, niin viimeistään lehdistö ja poliitikot tulevat soheltamaan, että ei se ole riehujien omaa syytä, vaan kaikki johtuu siitä, ettei Call of Duty: Ghosts pyöri enää Playstation kakkosella.
3. Koska väkivalta jatkuu puheista ja kirjoitteluista huolimatta, joku porukka päättää, että asialle voisi kannattaa tehdäkin jotain. Nyt tämä porukka sattui olemaan natsit.

Äärivasemmisto tapansa mukaan potkii itseään jalkaan rähisemällä natseille, koska heidän kapasiteettinsa ei riitä pitämään mielessä enempää kuin yhden askelen loogisesta päättelyketjusta. Kun he näkevät natsipartioita, he unohtavat kokonaan sen, miksi niitä partioita ylipäänsä on.

Elämyspartisaanin päiväuni.

Jos vasurit siis haluavat lopettaa natsipartiot, heidän on perustettava omia partioitaan (siis riehujajengejä eikä natseja vastaan) ja oltava tehokkaampia siinä kuin natsit. Pitää muistaa, että aatteiden taistossa merkitystä on ainoastaan sillä, miltä asia näyttää puolueettomalle sivustakatsojalle. Nythän asiassa on kolme puolta:

1. Viranomaiset, jotka teeskentelevät, ettei mitään ongelmaa ole.
2. Natsit, jotka tunnistavat ongelman ja tekevätkin sille jotain.
3. Antifasistit, jotka antavat toiminnallaan ymmärtää, että suomalaislapsia joutaakin vähän hakata.

Mitähän noista luulette kannattavan niiden tavallisten kansalaisten, jotka ovat huolissaan lastensa turvallisuudesta? Näin ne aatteet lähtevät kasvuun.

Ei minuakaan miellytä ajatus, että kansalaiset joutuvat partioimaan kaduilla rauhanturvatehtävissä, oli ideologia mikä tahansa, mutta se on pienempi paha kuin ohikulkijoita hakkaavat jengit. Kiitos siis näille partioijille. Toivottavasti ette saa mitään syytteitä tms. paskaa niskaan.

Jahas, nyt kun kansalaisaktivismia alkaa esiintyä, poliisi ilmoittaakin sopivasti, että jengit saatiin juuri kuriin. Että sopii mennä takaisin kotiin ja lakata murehtimasta, tai jotain.

2. HS: Poliisi: Laajasalon murha johtui raivon purkautumisesta

Suomen pääministeri vuosina 2031-2035 meni ja hakkasi naapurinsa hengiltä. Syyksi on nyt paljastunut se, että naapuri oli sanonut miehelle, ettei tämä saisi hakata koiriaan. Tämä herättää pari kysymystä. Ensinnäkin tietysti se, että olisiko lemmikkien hankkiminen mahdollista tehdä luvanvaraiseksi. On varmaan, jos niitä voi verottaakin. Toisaalta sitten joku kuitenkin keksisi saivarrella, että pitäisikö lastenkin tekemiseen olla luvat, enkä nyt jaksa.


Sitten on tällainen:
Epäillyn asianajaja on kertonut, että epäilty aikoo pyytää mielentilatutkimukseen pääsemistä.
No ylläri. Haluaisin, että joku virallinen taho määrittäisi hulluuden ja ihan vain tavallisen mulkkuuden eron ja niiden välisen rajan. Ei muuten, mutta olisi vain kiva tietää.

Jos tuo tyyppi kuitenkin vapautetaan syyntakeettomana tai muuta vastaavaa, siinä voisi taas olla em. natseille työsarkaa. Tähän väliin voisin minäkin mainostaa kymppiliikettä.

Tämä on jo ihan tylsää. Amerikasta kuuluu jännempiä uutisia:

3. HS: Republikaanit pyyhkivät koulukirjoista Coloradossa historian synkät vaiheet

Paikallinen konservatiivien kansoittama koululautakunta haluaa poistaa historiankirjoista asioita, joista oppilaat voisivat saada päähänsä, että Amerikka ei ehkä olekaan aina oikeassa ja maailman paras maa kaikissa suhteissa. Esimerkiksi orjuus ja Vietnamin sota ovat sen verran noloja juttuja, että niistä voisi olla ihan hiljaa.
Lautakunnan mielestä oppikirjat käsittelevät liian paljon Yhdysvaltain historian synkkiä jaksoja, kuten sotia intiaaneja vastaan, ja liian vähän Yhdysvaltain ainutlaatuisuutta.
Nelsonin mielestä historiankirjoja tulisi muuttaa, koska nyt niiden opetus on antiamerikkalaista, suorastaan marxilaista. Hänestä demokraattien tavoite on tehdä Yhdysvalloista "sosiaalidemokraattinen Eurooppa".
Amerikassa on kaksipuoluejärjestelmä, minkä heikkous on se, että puolueet polarisoituvat ja niiden linjaa pääsevät määrittämään pahimmat hihhulit puolin ja toisin. Amerikassa olisi monessa mielessä kiva asua, mutta ketä siellä muka voisi äänestää?


Sinänsä olisi kiva nähdä, miten Saksassa tai yleensä Euroopassa reagoitaisiin, jos saksalaisista historiankirjoista poistettaisiin samoilla argumenteilla viittaukset natsismiin, Holokaustiin ja muihin noloihin pikkujuttuihin. Ei sillä, että edelleen jatkuvalla äänekkäällä natsimoralisoinnilla saataisiin yhtään enempää hyvää aikaan.

Jatketaan. Hesarin Nyt-liitteessä tehdään historiaa kirjoittamalla sinne jotain järkevää:

4. HS: Kiitos, Renée Zellweger, kun kävit kauneusleikkauksessa ja näytit sen kaikille

Hollywood-näyttelijä meinasi rupsahtaa, joten hän kävi leikeltävänä, ja näyttää nyt ihan erilaiselta kuin ennen. Tämä on aiheuttanut kohun, koska ilmeisesti kauneusleikkaukset ovat väärin ja kaikkien pitäisi tyytyä olemaan juuri niin rumia kuin luonto on määrännyt. Toisaalta samalla oletetaan, että julkkikset pysyvät nuorina ja kauniina, koska onhan se nyt kova paikka, jos joku entinen parikymppinen, nykyinen 45-vuotias näkee ikäisensä julkkiksen rupsahtaneena ja joutuu kohtaamaan omankin kauneutensa katoavaisuuden.

Niinpä julkkisten pitää käydä vähän väliä kohoteltavana pikkuisen, että nuorekkuus säilyy, mutta ei niin paljon, että eron huomaa selvästi.

Antakaa nyt jo olla. Kyllä kai ihminen saa näyttää juuri siltä miltä itse haluaa, jos vain sen käytännössä pystyy toteuttamaan.

5. HS: Kanadalaisopettaja sai potkut 40 vuotta vanhan nakufilmin vuoksi, koska menneisyyttä ei enää voi peittää

Kanadassa eletään irrallaan sivistyneestä maailmasta, eikä siellä lueta tätä blogia. Siellä ei siis olla myöskään luettu tekstiäni toissakeväisestä tapauksesta, vaan historia on toistanut itseään. Nyt jo yli 70-vuotias opettaja on saanut potkut, koska hänen työpaikkansa sai hiljattain tietää, että hän on joskus hippivuosina ollut alasti kameran edessä.
Koulu vastasi tiedotteella, jossa se totesi, että internet on tuonut Laurent-Augerin uran "eroottisen osan nykypäivään" ja oppilaiden tieto opettajansa roolista filmeissä vaikuttaa koulutyöhön.
"Näiden elokuvien saatavuus internetissä loi aivan uuden kontekstin, joka ei ollut ihanteellinen oppilaidemme kannalta", koulun lausunnossa todettiin.
Autoritäärishenkisen toimittajan näkökulma tapaukseen ei ole se, että haistakaa siellä kanadalaisessa koulussa paska, vaan että kannattaisi jokaisen olla tekemättä mitään, ettei kukaan saa aihetta tulla kymmenien vuosien päästä lässyttämään. Onhan hän sinänsä ihan oikeassa, mutta silti. Voisi myös kysyä, että mikä ihme kanadalaisissa nuorissa on vialla, jos tuollainen niitä haittaa?

Luulin, että tällainen on vain jenkkien ongelma, mutta ilmeisesti se vaivaa koko mannerta.

Vähemmästäkin lapsen mieli särkyy.

Ei jaksa enää, hermo menee. Tämä enää:

6. Yle: Rovaniemi sytytettiin 70 vuotta sitten – nyt sotanäyttelyä mainostetaan tulitikkuaskilla

Saksalaiset polttivat Rovaniemen 70 vuotta sitten, ja nyt asiaa muistetaan tällaisella:


En ole koskaan Rovaniemellä käynyt. Siinä lähellä Rovajärvellä olen pari kertaa käynyt näyttämässä kohtaa, kun toiset roitelevat tykeillä, mutta muuten en. Ihan hauskaa sellainenkin.

Kuitenkin, pitääpä joskus käydä Rovaniemellä. Siellä ainakin näyttää asuvan asiallista porukkaa.

5 kommenttia:

 1. Damn, luin tuosta republikaanin tempauksesta tumbrlista, mutta koska siellä kukaan ei puhu koskaan totta ja maalaa kirjoituksiaan ideologioidensa mukaisiksi, luulin tuon olevan bullshittiä, mutta mitäs helevettiä.

  VastaaPoista
 2. Itse käytän oman blogini kävijätilastointiin StatCounter (http://statcounter.com/) -nimistä palvelua. Se antaa jonkin verran enemmän tietoa kuin Bloggerin tilastointi, ja sitä paitsi sen voi säätää jättämään huomiotta hakukoneitten ja viittausroskapostittajien käynnit, ja lisäksi sen saa jättämään huomioimatta omat käynnit. Jälkimmäistäkään Blogger ei kaikissa tapauksissa osaa.

  VastaaPoista
 3. Iltaa, Lone ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Amerikka on sellainen ihmemaa, että sieltä voi odottaa kuulevansa ihan mitä tahansa. Siksi tuo ei niin kovasti yllätä minua. Enemmänkin se ihmetyttää, että minkähän takia tuo tyyppi alkoi marxilaisuudesta tässä yhteydessä puhumaan, koska eikö nimenomaan marxilaisessa historiankirjoituksessa ole ollut perinteenä se, että valkopestään kaikki mikä voidaan ja loput kiistetään kokonaan?

  Kiitos StatCounter-vinkistä. Perehdyn siihen aamulla syvemmin.

  VastaaPoista
 4. Tuo on melko mielenkiintoista tuo poliisin tapa uutisoida. Ensiksi se ilmoitti, että mitään jengejä ei ole. Nyt se sanoo saaneensa kuriin ne jengit, joita ei alun perin ollut olemassakaan.

  Tuossakin uutisessa muistetaan mainostaa lastensuojelua, niin kuin se pystyisi mukamas asialle jotain tekemään. Tässäkin porukassa oli mukana jo valmiiksi huostaanotettuja ja laitokseen sijoitettuja tyyppejä.

  ” Ja lastensuojelussa voidaan sitten miettiä, mitä keinoja on estää rikostenjatkamista.”

  Voidaan toki miettiä. Se kun on ihan eri asia kuin varsinaisesti tehdä jotakin.

  VastaaPoista
 5. Iltaa, Ykä, ja kiitos kommentista.

  Tämä juttuhan on varmasti yksi noloimmista tapauksista Suomen poliisin historiassa. Ensin poliisi päättää, että rasisiminpeikon vastustaminen on sille keskeisempi tehtävä kuin katujen turvaaminen ja kansalaisten suojelu, sitten se jää kiinni valehtelusta, ja nyt ollaan päästy sille asteelle, että kyllästyneet kansalaiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä, minkä taas toinen kottaraisparvi kokee kutsuna lähteä kaduille porukalla riehumaan oman murhaideologiansa varjolla.

  Nyt linkittämäni artikkeli onkin siis poliisin ns. hätäkakka. Pakko sanoa äkkiä jotain, ihan mitä tahansa, jolla pyritään vakuuttamaan kansa siitä, että ongelmaa ei enää ole. Enää ei voi sanoa, ettei ongelmaa koskaan ollutkaan, koska se ei menisi läpi. Teoreettisella tasolla asiaa tarkasteltaessa se menisi näin riippumatta siitä, oliko ongelmaa oikeasti alunperinkään.

  Mutta joo, tuolle lainaamallesi lauseelle naureskelin itsekin. Kova on yritys palata tilanteeseen ennen jengiväkivallan julkituloa.

  Muuten pitää vielä mainita nuo reaktiot, joita natsien katupartiot ja antifanttien vastareaktiot ovat kirvoittaneet mediassa. Puhutaan, että "partiot ovat onnistuneet vain provosoimaan lisää väkivaltaa". Jostain syystä suomalaisessa väkivallan jälkipuintikulttuurissa ei tunnusteta koskaan olevan selkeää hyökkääjää ja uhria, vaan molemmat osapuolet ovat enemmän tai vähemmän syyllisiä, koska tuskin toinen olisi suuttunut niin kovasti, että on ollut pakko lyödä, ellei toinen olisi ainakin vähän provosoinut.

  Jotenkin tästä tulee mieleen islamilainen kunniakäsitys raiskaustapauksissa. Uhri on pilannut suvun maineen olemalla huora, koska on ollut provosoivan seksikäs ja viekoitellut raiskaajan synnin teille, ja siksi uhriakin pitää rangaista.

  VastaaPoista