maanantai 24. helmikuuta 2014

Pölvästiikka pääaineena

Yliopisto on jännä paikka, ja humanistinen tiedekunta varsinkin. En ole vielä varma, hakeutuuko sinne nimenomaan väestön hörhöosuus älykkyystasosta riippumatta, vai onko luentosaleissa esim. homevaurioita, jotka aiheuttavat opiskelijoissa henkisiä komplikaatioita. Joka tapauksessa paikka on jonkinlainen vihervasemmistolainen alitodellisuuskupla, jossa on helppo tehdä kauniita teorioita maailman parantamiseksi todellisuuden häiritsemättä, koska se on melko vähäisessä kontaktissa reaalimaailman kanssa. Tietenkin asia vaihtelee tiedekunnittain, mutta kuvaavaa on, että kun opiskelijajärjestön edustajistovaaleissa kaikilla poliittisilla puolueilla on omat opiskelijaryhmänsä ja ehdokaslistansa, niin vihreillä ehdokkaita on kymmenittäin ja vasemmistoliitollakin melkoisesti, kun taas persuilla oli viimeksi vain kolme.

Luonnollisesti siis Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan oma lehti, omaperäisesti nimetty Ylioppilaslehti, saa vihervasemmistolaisen tiedostamisen tasollaan Helsingin Sanomat näyttämään Kiljuskinien Sanomilta. Kyseessä on sama lehti - jos joku vielä muistaa - johon vuosi sitten pari tyttöä kirjoitti reportaasin siitä, kuinka olivat paskantaneet housuun linja-autossa tarkkaillakseen ihmisten reaktioita. Muualla mediassa tapaus kirvoitti kärkeviä kannanottoja siitä, kuinka tytöt ovat urheita feministisen emansipaation taistelijoita, ja heidän moittijansa ovat vain vanhoja äijiä, joita pelottaa tasa-arvo ja harmittaa, ettei julkisiin kulkuvälineisiin ulostaminen ole enää heidän yksinoikeutensa. Mutta tuo on jo vanha juttu, eikä ollut tarkoitus puhua siitä.

Kyseisen ylioppilaskunnan jäsenenä minulle tulee kyseinen lehti, ja joskus sitä tulee selailtua ihan huumorimielessä. Tällä kertaa ajattelin tajoilla omillekin lukijoilleni vähän maistiaisia siitä, mikä ylioppilaita puhuttaa.

1. Sirkkoja au chocolat
Farmasiaa Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva Janhonen, 25, syö erilaisia hyönteisiä: jättijauhomatoja, pieniä jauhomatoja, kulkusirkkoja ja kenttäsirkkoja.
Minä olen avomielisin ihminen, jonka tiedän. Olen suurella todennäköisyydellä avomielisin ihminen, jonka sinäkään tiedät. Siksi minulle ei tuota mitään ongelmia hyväksyä sitä, että joku on päättänyt ruveta syömään ötököitä muutenkin kuin osana moottoripyöräilyharrastusta. Voisin jopa pyytää maistiaisia.

Äitikin aina opetti, että kaikkea pitää maistaa. 
Mitään halpaa herkkua ne eivät ole: esimerkiksi 15 kulkusirkkaa maksaa 7,90 euroa. Siksi Janhonen syö niitä vain noin kerran kuussa. Silloin hän panee ne ensin pakkaseen vartiksi – se on ötököille armollisin tapa kuolla.
Ai jaa... Hinta/laatu-suhteen periaatetta noudattaen täytynee edelleen pysyä sikanaudassa. Mutta maistuvatko nuo paremmilta, vai miksi Janhonen haluaa syödä niitä?
Ajatus hyönteisten syömisestä syntyi kaksi vuotta sitten, kun hän näki tv-ohjelman aiheesta. Janhonen ymmärsi, että ötököiden olisi ilmestyttävä hänen ruokalautaselleen – ne ovat terveellistä ja ekologista ruokaa, ilmastoystävällisempi ja eettisempi vaihtoehto lihalle.
En tiedä, millaisia ekologisia vaikutuksia olisi sillä, jos kulkusirkkoja alettaisiin kasvattamaan teollisessa mittakaavassa samoja tonnimääriä kuin nykyään lihakarjaa, joten en nyt kommentoi sitä. Voi olla, ettei niistä tulisi metaania ilmakehää pilaamaan, mutta toisaalta niitä voisi päästä silloin tällöin karkuun kaluamaan lähiympäristön pellot sängeksi. Enemmän kiinnitän huomiota tuohon eettisyyteen. Vegaanithan perustelevat valintaansa sillä, että on väärin tappaa viattomia eläimiä ihan vain ihmisten ravinnontarpeen tyydyttämiseen, kun pavut ja linssitkin on keksitty.

Ennen yliopistolle tuloa opiskelin kauan TKK:lla, tuossa nykyään Aalto-yliopistoksi muutetussa paikassa, jossa ituhipit olivat paljon harvinaisempi näky. Katsotaanpas, jos muistaisin vielä jotain matematiikasta.

Lehmästä saa karkeasti arvioiden 200 kg lihaa (kiitokset Ghettomaksajalle tarkennuksesta). Jos ajatellaan, että perusannoksessa on lihaa 200 g, yhdestä lehmästä saa 1000 annosta, tai kääntäen yhdellä aterialla tulee syötyä 0,001 lehmää. En tiedä, kuinka suuria Janhosen syömät kulkusirkat ovat, mutta oletan, että hän syö kaikki 15 yhdessä ateriassa. Siispä siinä ajassa, kun hän olisi saanut syötyä yhden lehmän, hän on tullut syöneeksi 15 000 kulkusirkkaa.

Koska tuo on kuulemma eettisempi valinta, lehmän henki on siis enemmän kuin 15 000 kertaa arvokkaampi kuin kulkusirkan henki.

Miten näin voi olla? Eivätkö lihastakieltäytyjät ajattele aina asioita loppuun asti? Vai onko kyse vain siitä, että lehmän tappaminen on enemmän väärin kuin kulkusirkan, koska lehmä on söpömpi?

2. Pariskunta BJ

Ruotsalainen Bengt ei oikein tiedä, onko mies vai nainen vai homo vai transu vai mikä. Hän ei edes halua tietää, koska hänen mielestään moiset luokitukset ovat turhia ja keinotekoisia. Ymmärrettävästi hänen lapsuutensa oli hankala, koska tuli turpaan, jos jääkiekko ja tissit eivät kiinnostaneet, ja siispä hän muuttikin Tukholmaan opiskelemaan heti kynnelle kyettyään. Koska hän itse oli ujo, hän kehitti itselleen kärttyisän naispuolisen sivupersoonan, jolle ulkoisti vihantunteet. Ei ihme, jos sukupuoli-identiteetti on hukassa.
Yliopistossa Källman viehättyi feministiteo­reetikko Judith Butlerin kirjoituksista, joiden mukaan sukupuoli on sosiaalinen rakennelma: sillä on merkitystä vain, koska annamme sille merkityksen.
Hän on ajankohtainen siksi, koska sukupuolineutraali avioliitto on pitkästä aikaa tapetilla. Nykyään sille on keksitty uusi, entistä tunteitaherättävämpi ja propagandistisempi nimi: "tasa-arvoinen" avioliitto. Ei nyt kuitenkaan harhauduta puhumaan tuosta. Bengt ei nimestä riippumatta moista kannata:
Häntä esimerkiksi ärsyttää, että homot taistelevat oikeudestaan mennä naimisiin. Hä­nestä kyseessä on heteronormi, joka pitäisi en­nemmin poistaa kokonaan.
On kaikin puolin perseestä, jos joku saa turpaansa siksi, ettei suostu noudattamaan ulkopuolisten sanelemia kriteereitä siitä, millainen tosimiehen pitää olla tai miten elämäänsä pitää elää. Sympatiani siis Bengtille. Siitä huolimatta todettakoon, että vaikka lesbot feministit kovasti vastaan hangoittelevatkin, yhteiskunta nyt vain on heteronormatiivinen, eikä sille mitään voi. Koska kansasta vain pari prosenttia ei ole heteroita, on kohtuullista olettaa tuntematon henkilö heteroksi kunnes toisin todistetaan.

Jos sitten avioliittolakia uudistetaan näiden parin prosentin eduksi tavalla, joka ei vaikuta enemmistön elämään mitenkään, aivan sama. Jos taas koko systeemi pitää heittää romukoppaan siksi, koska tuosta parista prosentista löytyy pari prosenttia sellaisia, jotka eivät oikein tiedä, miten systeemi hyödyttäisi heitä, ei ole mikään ihme, jos asiaa pohtiva ministeri lähtee tupakkatauolle miettimään, olisiko sittenkin saanut olla tekemisissä järkevämpien ihmisten kanssa, jos olisi pysynyt ala-asteen luokanopettajana.

3. Pelottava vieras

Mikään edistyksellinen ja tiedostava julkaisu ei olisi täydellinen ilman artikkelia, jossa puolustetaan monikulttuurisuutta eli maahanmuuttoa eli nimenomaan somalien maahanmuuttoa. Artikkelissa käydään huolellisesti perusasiat läpi:

- Maahanmuuttoa vastustetaan lähinnä siksi, koska tuntematon pelottaa.
- Suomen somalit ovat EU:n syrjityin maahanmuuttajaryhmä.
- Suomeen on ennenkin otettu pakolaisia, nimittäin Karjalan evakkoja.
   - Evakkoja ryssiteltiin ja kohdeltiin muutenkin huonosti, joten suomalaiset ovat ennenkin olleet rasisteja.
- ”Olisi hyvä jos ihmiset, joiden kanssa asumme, lakkaisivat käyttämästä fraasia ’maassa maan tavalla’, jolla he tarkoittavat sitä, että ihmisen pitäisi luopua uskonnostaan ja totella lakeja ja elää maan tapojen mukaisesti," sanoo joku somali.
- "Totuus on se, että kaikki haluavat tehdä työtä ja elää hyvin," jatkaa em. somali somaleista.
- Karjalaiset eivät saaneet nurkua rasismista, vaan piti olla reipas ja kiitollinen, ja samaa vaaditaan nykyisiltäkin maahanmuuttajilta, eikä sellainen ole kohtuullista.
Elias Huurinainen on uskonnostaan ylpeä:”Minusta ortodoksit ovat ansaitusti hyvin arvostetussa asemassa. Arvostusta ei ole saavutettu ilman uhrauksia.”
Ehkä somalit voivat sanoa samoin vuosikymmenien päästä ja neuvoa niitä, jotka ovat silloin uusia. Sillä uusia tulee: vuoteen 2030 mennessä joka viidennen helsinkiläisen arvioidaan puhuvan jotakin vierasta kieltä äidinkielenään.
Olen pettynyt. Tietenkin oletin tällaisia tekstejä löytyvän Ylioppilaslehdestä, mutta olisin toivonut akateemisuudellaan ylpeilevän tahon pystyvän keksimään aiheesta jotain tuorettakin; tällaisenaan se muistuttaa yläasteen ainekirjoitusta tai Hesarin kolumnia.


4. Maisterin mielipiteet

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Joulukuisessa pääkirjoituksessa käsitellään erittäin osuvasti mediassa esiintyviä tutkijoita ja asiantuntijoita, joilta pyydetään kommentteja milloin mihinkin puhuttavaan aiheeseen.
Kun tapahtuu jotain uutisarvoista, kommentaattorin numeron tallennus toimittajan kännykkään tapahtuu näin: toimittaja etsii tittelin perusteella sopivan kuuloisen tutkijan ja panee tämän selvittämään, mikä kulloisenkin sekoilun laajempi yhteiskunnallinen merkitys on.
Tutkija vastaa jotain. Yleensä vastaus ei kerro tapahtuneesta vaan esittelee vastaajan lukeneisuutta. Eihän muutaman tunnin varoitusajalla pysty selvittämään, mitä kukakin milläkin tarkoittaa: vielä ei olla yksimielisiä edes siitä, oliko Mannerheim fasisti vai kansallissankari.
Sitten käykin ilmi, ettei lukeminen ole ainoa asia, mitä tutkijat tekevät. He saattavat olla myös sitoutumattoman vasemmiston jäseniä tai esimerkiksi Johan Bäckman.
Minä olisin toivonut, että Eranti olisi ollut sitoutumattoman vasemmiston jäsenenä mukana järjestämässä Kiakkovierasjuhlia. Silloin hänen kommenttinsa olisivat olleet oikeasti kiinnostavia. Nyt ne olivat vain mielipiteitä ihmiseltä, jolla on valtiotieteen maisterin tutkinto.
Eipä tuohon ole enää mitään lisättävää.

Vielä loppukevennys. Tämä ei ole Ylioppilaslehdestä vaan Hesarista, mutta tunnetusti nykytaide on opiskelijapiirien sydämiä lähellä:

5. Siivooja ei erottanut nykytaidetta roskasta – heitti pois
Siivooja oli luullut, että teokset olivat roskia, jotka olivat jääneet lattialle näyttelyn pystyttäjiltä. Teosten oli tarkoitus olla esillä keskiviikkona Barin kaupungissa avautuneessa taidenäyttelyssä.
Toisen teoksen osana oli ollut lattialle leviteltyjä keksinpaloja, mutta siivooja antoi ne kaupungin puhtaanapitolaitoksen miesten matkaan.
Ei kai tuo nyt niin paha ole. Siivooja hakee Lidlistä keksipaketin alle eurolla ja levittelee uudet murut tilalle. Vai?
Siivousfirman vakuutus kattaa siivoojan vahingosta koituneen laskun. Vahingon laajuus arvioitiin 10 000 euron arvoiseksi.
Että sillä lailla.


The Telegraphin mukaan italialainen siivooja ei ole ensimmäinen, jolle tällainen vahinko on sattunut. Esimerkiksi vuonna 2001 lontoolaisen gallerian siivoojat heittivät roskikseen osan kuulun nykytaiteilijan Damien Hirstin teoksesta.  
Teos koostui tuhkakupista, likaisista kahvikupeista, tyhjistä olutpulloista ja rypistyneistä sanomalehdistä.
Taidankin seuraavaksi vaihtaa taideteolliseen. Päivääkään en tee töitä sen jälkeen, kun pääsen nykytaiteilijaksi.

17 kommenttia:

 1. Näin aluksi täytyy todeta, että tuo määrittelysi noista tietyistä tiedekunnista oli niin kuvaileva, että se oli jo suorastaan kaunis.

  Kohdasta 1 mietin sitä, että jos näitä kaiken maailman pöppiäisiä alettaisiin kasvattamaan pöppiäisfarmeilla ihmisruuaksi, niin epäilemättä pöppiäisten vapauttamisesta tulisi uusi muoti-ilmiö. Mietin ihan käytännön toimintoja tässä tapauksessa. Kun tarhalta vapautetaan minkkejä (sekin haitallinen vieraslaji) on paikallisilla tyypeillä hikinen homma pyydystää niitä haaveilla ja ampua kaikkein sekopäisimmät.

  Mitenkäs jos vapaaksi pääsee kuusitoista miljoonaa häswällälmäheliäistä heinäsirkkaa? Paikallisen riistanhoitoyhdistyksen lentokoneet lentävät ja kylvävät alueen täyteen agent orangea tai muuta vastaavaa?

  Toi typsy muuten näyttää juuri sellaiselta, mitä voisi tällaisessa jutussa kuvitellakin. Mulla vaan tulee mieleen epäilys, että noinkohan tuo oikeasti noita öttiäisiä syö. Piti vaan tehdä osallistuva juttu.

  Kohdasta 3 voi todeta lyhyesti:

  ”Maahanmuuttoa vastustetaan lähinnä siksi, koska tuntematon pelottaa”

  Ei pidä paikkansa, vaan maahanmuuttoa kannatetaan ja kannatetaan itseisarvona ja ilman mitään kyseenalaistamista, koska persut ja näitten ihmisten yleensäkin junteiksi mieltämät ihmiset vastustavat sitä, ja persuksi & juntiksi leimautuminen pelottaa.

  Samasta jutusta: Kuka tuo gif-kuvassa päätään puisteleva näyttelijä on ja mistä pätkästä?

  Kohtaan 5 täytyy lisätä vielä se kuuluisa eli ”Taiteilijan paskaa purkissa” eli ”Merda d'artista”:

  http://www.artribune.com/wp-content/plugins/wp-events-manager//upload_2013/event/05/22/23913_merda.jpg

  Hinta nykyisin se kuuluisa kolkyt donaa per purkki.

  VastaaPoista
 2. Iltaa, Ykä, ja kiitos kommentista ja kehuista.

  Noita kulkusirkkaparvien pakenemisia minäkin pelkäisin. Pakkanenhan ne syksyllä tappaisi, mutta siihen mennessä ne voisivat saada aikaan enemmän tuhoa kuin muutama minkki, jotka toki nekin ovat paskamaisia.

  Minäkin luulin kuvan perusteella ötökänsyöjää typsyksi, mutta hänen etunimensä on Arsi, joka tietääkseni on miehen nimi. Korjaan siis lausuntoasi niin, että tuo jätkä näyttää juuri sellaiselta, mitä voisi tällaisessa jutussa kuvitellakin.

  Itse kyllä uskon, että hän syö ötökkänsä, vaikka mistäs sitä tietää. Hän ei kuitenkaan syö niitä siksi, koska niiden syöminen on ekologista ja eettistä, vaan että pääsisi pätemään sillä, että syö ötököitä, koska se on ekologista ja eettistä.

  Tuohan on mokutuksen peruskauraa, että maahanmuuttokriitikot ovat pelkureita. Eihän se tietenkään ole mikään oikea argumentti, vaan pelkkä yritys saada vastapuoli nolostumaan ja sitä kautta vaikenemaan. Sinun näkemyksesi on toki oikea, mutta jos asiasta alkaa kunnolla saivartelemaan, voitaisiin todeta, että ihan minkä tahansa poliittisen kannan ottaminen perustuu vastakkaisen vaihtoehdon pelkoon. Merkitystä onkin vain sillä, onko pelko järkevä vai perusteeton. Omasta mielestäni on ihan OK pelätä kasvavia sosiaalimenoja ja etnistä vastakkainasettelua.

  Tuo gif-tyttö on Krysten Ritter komediasarjasta Asunto 23. Hauska sarja; harmi, että lopettivat.

  Tuossa säilykepaskassa sentään on reippaasti itseironiaa koko genreä kohtaan. Tuollaista nykytaidetta voin jopa arvostaa (kertoohan se nykytaiteesta kaiken oleellisen), joskaan en ihan 30 tonnin edestä.

  VastaaPoista
 3. No voi helevata. Se olikin heppu, Kuva kyllä todella hämäsi.

  ” Merkitystä onkin vain sillä, onko pelko järkevä vai perusteeton. Omasta mielestäni on ihan OK pelätä kasvavia sosiaalimenoja ja etnistä vastakkainasettelua.”

  Erittäin totta tuo. Minulla yksi suurimmista syistä pitää omaa blogiani on pelko siitä, että tiettyjen kysymysten esittäminen ja asioitten kyseenalaistaminen tuomitaan rikolliseksi. Niin kuin on jo tehty. Ja niin kuin on todettu, se neitsyyden menettäminen on vaikeinta. Sen jälkeen on helppo jatkaa. Sitä minä pelkään.

  Tuo Asunto 23on mulle vieras, kun itse kattelen lähinnä scifiä. Nätti nainen toi Krysten kyllä on. Sinäkin ymmärtääkseni tykkäät scifistä, joten laitetaan vinkkinä SyFy-kanavan tuore sarja Helix. Siinä on melko mukava wtf-efekti:

  http://www.imdb.com/title/tt2758950/

  Se purkkiin paskonut taiteilija on kyllä varmasti scheissea vääntäessään miettinyt, että kuinkahan suuren kusetuksen voi oikein vetää läpi. Joskus vuonna 2050 varmaankin joku taiteilija tekee jonkun halukkaan vapaaehtoisen kanssa oikean hirttämisperformanssin, jossa asia on ensiksi käyty läpi lakimiesten kanssa ja todistettu että jojoon ripustettava toimii täysin vapaaehtoisesti. Sitten ei muuta kuin pönkkä alta ja tallenteet myyntiin hinnalla 10.000 dollaria per tallenne.

  VastaaPoista
 4. Se opiskelijalehden nimi on peräisin niiltä ajoilta kun Suomessa oli vain yksi yliopisto ja sen ylioppillaat. Jotain perinteitä on Suomessakin. Itsehän sain tehdä oikein hartiavoimin töitä että sain lehden tulon peruutettua liian hapokkaan sisällön perusteella. Jostain Oodin kautta se sitten järjestyi. Tämä tapahtui jo paljon ennen varsinaisen kakkajournalismin alkamista. Tuosta oodista sen verran. että se kun on opintorekisteri, niin poissaoleva opiskelija ei voi sitä käyttää, koska sinne kirjaudutaan yliopiston verkkotunnuksilla. Ei voi esimerkikisi päivittää hopsia tms. Aika perseestä oleva tilanne.

  VastaaPoista
 5. Legendaarisin antilogiikkasuoritus oli joitakin vuosia sitten Hesarin Nyt-liitteessä. Siinä yksi ituhippi kertoi luopuneensa vessapaperin käytöstä, kun sen valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Sen sijaan hän pyyhkii kädellä ja pesee sitten kätensä huolella. Jo siinä vaiheessa rupesin laskeskelemaan, kuluuko käsien pesuun (saippuasta en tiedä) enemmän vettä kuin parin arkin valmistukseen. Loppuhuipennus oli kuitenkin se, että tyyppi kertoi lentävänsä kerran vuodessa Goalle pariksi viikoksi elämään ekologisesti. Äkkiseltään voi jo ilman laskujakin todeta, että korvatakseen lentomatkojen ekologiset haitat vessapaperin käyttämättömyydellä kaverilla saa olla jatkuva ripuli ja luultavasti pitää pyyhkiä vielä naapurienkin perseet.

  Mediasta olen miettinyt, että silloin kun minä olin vielä lapsi ja nuori oli olemassa vasemmistolaiset lehdet ja oikeistolaiset lehdet. Jälkimmäisissä toimittajakunta oli varsin konservatiivista. Sitten markkinatalous tuhosi vasemmistolehdet. Lyhytaikainen voitto, mutta toimittajat siirtyivät oikeistolehtiin ja vasemmistolaistivat ne. Paljon parempi ratkaisu olisi ollut tukea yhteiskunnan varoin vasemmistolehdet olemattomin levikein elossa oleviksi, jolloin toimittajat olisivat saaneet kirjoittaa noita tiedostavia juttuja toisilleen ja muille hörhöille. Kotimaakunnassakin olisi edelleen se vasurilehti levikillä 5000 ja oikeistolehti levikillä 50000. Nyt siellä on vain vasurilehti levikillä 50000.

  VastaaPoista
 6. Päivää Jaskalle, tuntemattomalle ja taas Ykälle, ja kiitokset kommenteista.

  Ykä: Jep, järkeviä pelonsyitä on kyllä vaikka kuinka paljon. Vastapuolella ne rajoittuvatkin lähinnä siihen, ettei se utopia toteudukaan omana elinaikana ja siihen, että voi joutua etsimään oikeita töitä.

  Onhan tuo tyttö ihan nätti, kuten suurisilmäiset naiset yleensäkin. Hitto, en vieläkään ole saanut aikaiseksi postausta kauneimmista julkkisnaisista, kuten muutama teksti sitten lupasin. Painanpa Heliksin korvan taakse, kun tuskin siihen kauaa menee, että alkavat näyttää Suomessakin.

  Meinaatko, että menee niin kauan, ennen kuin saadaan hirttotaidetta? Minä olen yllättynyt, ettei sellaista ole jo.

  Ano: Eräs asia, minkä olen eri korkeakouluissa oppinut, on se, että hyvin toimivat nettiopintorekisterit ovat satuolentoja. Tilausten peruuttaminen on useinkin hankalaa sellaisten julkaisujen kanssa, joita ei alunperinkään tarvitse itse tilata, mutta eipä minua haittaa. Lähetelkööt vaan, kyllä minä luen ihan huumorimielellä. Paljon näppärämpi olisi sellainen mekanismi, jolla tilauksen voisi peruuttaa niiltä, jotka tuollaiseen oikeasti uskovat.

  Jaska: Ei yllätä, ettei hipin kapasiteetti riitä noin pitkällisiin laskelmiin. Toisaalta tuskin häntä kiinnostaakaan; kuten jo edellisessä vastauksessani Ykälle vihjasin, näille taitaa olla tärkeämpää päästä sanomaan pelastavansa maailmaa kuin se, että maailma oikeasti pelastuisi.

  Sinänsä huvittaisi tietää, mitä tarkoittaa ekologinen eläminen Goalla. Meinaan vain, että onko vaikkapa suomalaiselle kesämökille pariksi viikoksi piiloutuminen jotenkin oleellisesti vähemmän ekologista? Goalta varmaan saa kannabista helpommin, ehkä se on se juttu.

  Itse en muista niin pitkälle, että muistaisin oikeistolaiset sanomalehdet, tai ehkä vain en silloin vielä miettinyt politiikkaa. Kiinnostaisi tietää, miten ne vasurireportterit sitten onnistuivat syrjäyttämään oikeistolaiset kollegansa niinkin laajamittaisesti.

  VastaaPoista
 7. Vappauööpinen, Suomen tulevien isänmaantoivojen julkasu on kyllä jonkunkerran tullut ostettuu Oulussa vappuaattona :)

  -jpt-

  VastaaPoista
 8. Iltaa ja kiitos jpt:llekin. Itse en kyseistä julkaisua tunne, koska luen vain Äpyä/Julkkua. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka toimituksellinen linja näyttääkin olevan sama kuin valtamedialla: "alittaa edellisten vuosien taso" - vaikka sitä heillä sovelletaankin vain huumoriin ja makuun.

  VastaaPoista
 9. Humanisteja täytyy puolustaa sen verran, että kun itse pari vuotta sitten kävin opettajanopintojen takia vaadittavat kurssit kasvatustiedettä ja muuta pakkopullaa, niin tutustuin kursseilla muutamiin humanisteihin. Suurin osa on ihan perusjärkevää porukkaa, mutta kun humanisti on hullu, se on silloin todella hullu. Silmiä on vain yksi ja siinäkin todella paha puna-viherkaihi. Valitettavasti nämä samaiset hullut täyttävät ainejärjestöjen hallitukset, lehtien toimitukset ja ylioppilaskunnan edustajiston. Näin kaikille ihmisille syntyy todella vinoutunut kuva idealistisista viherhörhöistä. Pienehkö, äänekäs ja todella ärsyttävä vähemmistö saa eniten huomiota. Pari oikein hyvää ystävyyssuhdetta tuli solmittua, etenkin historioitsijoiden ja kielitieteiliöiden kanssa, ja ensimmäiset yhteiset puheenaiheet olivat juurikin noille pahimmille tapauksille naureskelu. Kolmoskohdan suurisilmäinen neitokainen tuli aikoinaan tutuksi Veronica Mars -sarjasta. Nuorena ja ennen nykyistä emäntää tuli kuolattua sarjan tähden, Kristen Bellin perään, herrasmiehet kun pitävät vaaleaveriköistä. Siksi ihmettelenkin, miksei hyväksyttävää taidetta ole enää kauniit naiset todenmukaisesti ja taitavasti todennettuina joko maalauksina ja veistoksina, vaan tehosekoittimessa pyörivä paska ja sperma.. Mutta ne on muut tyypit kun näitä asioita päättää. Hyvä on blogi edelleen, jatka samaan malliin! -Caesar-

  VastaaPoista
 10. Morjens, Pekka. Jos meinaat tehdä sen juttusi kauneimmista julkkisnaisista, niin laitapa minun mielikseni sinne Amanda Tapping siinä Sanctuary-roolinsa ulkomuodossa. On meinaan tämmösen liki viiskymppisen näkövinkkelistä melkoinen babe:

  http://img2.hebus.com/hebus_2011/06/19/preview/110619164531_38.jpg

  Ja kun samasta ikävinkkelistä mietitään, niin aika upea on myös tuo Claudia Black.

  http://www.moviefancentral.com/images/pictures/review34469/Farscape-Aeryn-Claudia-Black-02.jpg?1324526031

  En minä noista nuorista niin. Näyttävät liikaa mukuloilta.

  VastaaPoista
 11. Claudia muistuttaa omaa rouvaani kovasti, Claudian "amberssonit" taitavat hieman isompaa kuppikokoa olla :)
  Sepi on myös +50 ja komppaan Ykä ton naiskauneuden suhteen.

  VastaaPoista
 12. Pekka: Näin hieman asiaa hioen, nuorehkosta aikuisesta hiehosta irtoaa lihaa viimeisimmän teurastuksen perusteella (isoimmat luut poistettu, esmes ribseissä luonnollisesti vielä kylkiluut jäljellä) semmoisen 100kg. 300 kiloon saa siis olla jo ihan kohtuukokoinen sonni kyseessä.

  Ainakin yhden ongelman tuo heinäsirkkojen ja sen sellaisten surviaisten kasvattaminen toisi tullessaan. Nimittäin EU-tukien määräytymisen, koska Suomessahan maatalous menee sillä tavalla että viljelijä tekee naurettavan alhaisten tuotteiden myyntihintojen takia persnettoa semmoiset 50 tonnia ja saa sitten maataloustukia hyvällä tuurilla 60-70 tonnia, mistä jää verojen jälkeen ehkä jopa nelinumeroinen summa kuukaudessa käteen ja sillä kelpaa sitten elellä leveästi ja perhettä elättää. Niin nuo EU-tuethan määräytyvät mm. eläinyksikköjen perusteella: esmes yli 2-vuotiaat sonnit ja emolehmät ovat arvoltaan 1 eläinyksikkö (ey). Kuulostaa järkevältä, mutta ei se vielä tähän jää: 3-8kk ikäiset siat ovat arvoltaan 0,23 ey ja kanat, sorsat ja fasaanit 0,013 ey. Broilerit huikaisevan 0,0053 ey. (Tätä maanviljelijän arkeen kuuluvaa lomakelystiä voipi katsella vaikkapa tuosta: http://www.seek.fi/.maaseutupalvelut.html/46201.pdf )

  Kysymykseni kuuluisivatkin, että a) kuinka montaa eläinyksikköä yksi sirkka vastaisi, ja tulisiko niillekin sukupuoli- ja ikäkertoimet erikseen ja b) mistä saataisiin riittävästi työvoimaa laskemaan näitä sirkkoja, ja millä rahalla se palkattaisiin?

  Eiku niin, b-kohtaanhan vastaus toki onkin maahanmuutto ja taikaseinä. Saadaan ne somalialaiset vuohipaimenet edes jotakuinkin koulutusta vastaaviin töihin, eikä niille tarvittaisi opettaa välttämättä edes lukutaitoa; laskutaito riittäisi.

  Liekö tuo Judith Butler muuten sukua Ykän antisankari-Adolfille?

  VastaaPoista
 13. Iltaa Caesarille, Ykälle, Sepille ja Ghettomaksajalle, ja kiitokset kommenteistanne.

  Caesar: Kiva, että edelleen kolahtaa. Eihän se ole ollenkaan itsestäänselvää, kun ajan myötä tyyli voi muuttua ihan huomaamatta ja vahingossa. Humanistinen tiedekunta on tosiaan iso paikka, ja kyllä siellä järkeviäkin asioita voi opiskella. Opiskelijoiden järkitaso riippuukin huomattavasti pääaineesta. Itse satun olemaan samassa laitoksessa kuin Halla-aho aikoinaan. Omien havaintojeni mukaan porukka on pääsääntöisesti punavihreää, mutta eivät mitenkään militantteja, joten julkipersukin voi ystävystyä heidän kanssaan, joskan minkäänlaisia poliittisia väittelyitä ei voi oikein saada aikaan.

  Oikein nätti tuo Bellin likka ainakin promokuvien perusteella. Itse en vain Veronica Marsia koskaan katsonut, joten en osaa sanoa, miltä TV:ssä näyttää. Jos hiusten väristä puhutaan, ei minulla ole sinänsä mitään blondeja vastaankaan, mutta suosin enemmän punaista ja mustaa.

  Yrjö ja Sepi: En suinkaan ole mikään ikärasisti, vaan myönnän auliisti, että kaunis nainen on kaunis vielä viisikymppisenä ja ylikin, jos vain jaksaa pitää itsestään huolen. Tuolla Claudialla ainakin on kroppa siinä mallissa, että sille häviää useimmat parikymppisetkin. Amandasta omat havaintoni rajoittuvat vain Tähtivuoheen, jossa hän näytti vähän liian poikatyttömäiseltä minun makuuni. Täytyy myöntää, että pitkät ruskeat kiharat tekevät hänelle paljon enemmän oikeutta.

  Ghettomaksaja: Kiitos tarkennuksesta. Yritin googletella tuota painoasiaa, mutta mistään ei saanut selvää vastausta, ja jouduin arvailemaan muiden arvailujen perusteella. Rotu taitaa myös vaikuttaa paljon.

  Heh, siinä onkin byrokraattien märkä uni, että pääsevät säätämään yksittäisten heinäsirkkojen maataloustuista. Ikäkertoimet voisivat olla hankalia, kun yhden sukupolven kasvattaminen ja pois myyminen ei montaa viikkoa veisi. Eläinyksikköjä ei varmaan laskettaisi kappalemäärissä, vaan yhteispainossa. Tämä tietysti vaatisi, että kasvatushäkkejä käytettäisiin suurten puntareiden päällä, ja ruoka ja ulosteet pitäisi punnita tarkasti.

  Jos kappalelinjalle kuitenkin lähdetään, somalien maahanmuuttoa pitää reippaasti lisätä. On niissä sen verran laskemista.

  Itsekin olen miettinyt Judithin sukulaisuussuhdetta Adolfiin. Judith kuitenkin on kaikkien telaketjufeministien Grand Old Woman, joten vaimoksi en ainakaan usko.

  VastaaPoista
 14. Korjataan nyt vielä sen verran, että keskimääräisestä lehmästä saanee kyllä enemmän lihaa kuin tuosta meidän viimekertaisesta hiehosta. :) Asiaa voi arvioida vaikka näin:

  1) Eläimellä on reaalipaino eli elopaino.

  2) Kun eläin teurastetaan, siitä mitataan teuraspaino, minkä mukaan tuottajalle maksetaan (tyypillisesti 45-60% elopainosta, sonneilla 55% paikkeilla ja lehmillä 50% huitteilla). Teuraspainoon lasketaan siis koko ruho ilman nahkaa, päätä ja sisäelimiä (ja olikohan jalatkin jostain kohdalta poikkaistu). Tyypillisesti lehmillä on huomattavasti pienemmät teuraspainot kuin sonneilla, koska ensin mainittujen primääriset tehtävät ovat jossain muualla luin lihantuotannossa.
  Teuraspainoja löytyy täältä, kappale 3.3: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/3217/Henttala_Reino_1.pdf?sequence=3

  3) Teuraspainosta täytyy lihojen painon saamiseksi vähentää vielä luut. Tähän en osaa sanoa muuta kuin hatusta ravistettuna 20% vähennyksen. Näin ollen kyllä siellä maidontuotantovaiheen lopussa olevan ja teuraaksi joutuvan lehmän lihapaino lienee siinä 200 kg huitteilla. Anteeksi että en aikaisemmin antanut kunnon tarkennusta, pointti oli vain siinä että tuohon 300 kiloon ei pääse kuin oikeasti isommat sonnit. Olet oikeassa, että rodullakin on iso merkitys.

  VastaaPoista
 15. Kiitos vielä lisätarkennuksesta. Ajattelinkin, että vähän pieneltä kuulostaa sata kiloa, mutta en sitten tohtinut ruveta väittämään tai laskeskelemaan muuta, kun en asiaa tunne. Korjaanpa siis vielä pariinsataan kiloon.

  VastaaPoista
 16. Viddu, piti kirjoittaa aikoja sitten kun tätä kieli poskella taannoin luin, mutta kun nyt on ollu niin harvinaisen saamaton, ei ajatus tai mikään muukaan suostunut yhteistyöhön. Jos tähän nyt jotain oksentaisin, koska sen verran jännä kirjootus.

  Ihan ekaksi yksi lukijatoivomus: tässä nyt sivuutettiin tätä ns. sukupuolineutraaliutta, mutta onko sinulle sellainen juttu, kuin "kolmas sukupuoli" tuttu? Kyseisestä aiheesta olis kiva lukea mahd. teikäläisen tulkintaa ja mielipidettä. Sillain just if u kindly could, toki jos asiasta ei ole oikein sanottavaa tai muuta kuin olankohautteluja, niin ei mahda mitään. :)

  Tosta vihr. vas. painotteisesta jengistä vielä, että sama juttu on vähän ns. taiteilijapiireissä. Persut ovat tietenkin itse saatanasta ja voi sitä itkut ja porun määrää jytkyn aikoihin. Omasta näkökulmasta tää ilmapiiri tuntuu välillä surullisenkin mustavalkoiselta (vas/vihr = hyvät voimat, persut = pahat voimat). Itsekin tullut useaan otteeseen mietittyä, että mikä se suuri ja paha Suomen tuhoava voima persuissa on, kun en sitä itse vaan noin selkeästi näe. Mutta kun jengi tosiaan koostuu nuorista naisista, niin minkäs teet, näin tuppaa käymään. Itsekin olisin tod. näk. jonkunsortin vihervassarihörhö, jos olisin ajautunut lukiossa väärään porukkaan. Nyt olen onneksi vain muuten hörhö.

  Ja tuohon viimeiseen juttuun vielä: Viddu, täytyykin siirtyä nykytaiteiden puolueen pikimmiten. Mulla on jo pari hyvää ideaa teoksiin mm. voisin kipata roskiksen gallerian lattialle, ruikata vielä sweet chili kastiketta päälle ja nimetä teoksen bellus baedoriksi. Sitä kelpaa ihmisten pällistellä.

  VastaaPoista
 17. Tervehdys ja kiitos kommentista vielä Lonegarullekin.

  Termiin "kolmas sukupuoli" olen silloin tällöin törmännyt, mutta sen sisältö on jäänyt vähän epäselväksi. Ilmeisesti kyseessä on porukka, joka ei tunnista itseään heteronormatiivisuudesta tai homosaatiosta, eli vaikka aseksuaalit ja transut jne. Eipä siihen voi muuta sanoa, kuin että yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä, kolmas veljestä, neljäs datsuninsa pakoputkesta, viides kaikesta ja kuudes ei mistään. Mitäpä se kenellekään muulle kuuluu.

  Sen vaan sanon, että vähemmistöjen edustajat voisivat lakata määrittelemästä itseään seksuaalisuutensa kautta. Se on kuitenkin vain yksi elämän osa-alue, ja varmaan jokaisesta löytyy muutakin kiinnostavaa kuin se, mitä hän tykkää vehkeillään hinkata. Siispä, vaikka en kannatakaan porukan nälvimistä ja sorsimista suuntautumisen perusteella, minua ärsyttää heidän väitteensä, että yhteiskunnassa on jotain perustavaa vikaa jos ihmiset jaotellaan jalkovälin mukaan miehiksi ja naisiksi.

  Transseksuaalit ovat vielä asia erikseen. Varmasti on kurjaa olla miehenä naisen ruumiissa tai päinvastoin. Näkisin kuitenkin, että tuossa vikaa on enemmän ylä- kuin alapäässä, ja hoitoja voisi harkita sen mukaan. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi. Niin paljoa en asiasta tiedä, eikä se sydäntäni niin paljoa polta, että osaisin kirjoittaa siitä kokonaisen postauksen.

  Persujen pahuus kyllä ihmetyttää. Itsellänikin oli Facebook-kaverina - silloin, kun siellä vielä kävin - nuori nainen, jonka statuksiin tuli monta kertaa päivässä raivo-oksennusta vielä viikko Jytkyn jälkeen. Vihreät oli se suvaitsevainen ja edistyksellinen puolue, joka olisi pelastanut Suomen ja maailman. Jännää asiassa oli se, että hänelle naisten ja eläinten oikeudet olivat hyvin tärkeitä, ja usein häneltä tuli uutislinkkejä muslimien edesottamuksiin ja vaahtoavaa raivoa siitä, kuinka paskoja tuollaiset barbaarisivilisaatiot ovat ja ihmettelyä, minkä takia sellaisia pitää tänne päästää.

  Se on se imago. Pitää fanittaa sitä mitä kaveritkin fanittavat, tai muuten ei oo niinku cool, tiätsä?

  VastaaPoista