maanantai 15. kesäkuuta 2015

Söpöjä eläimiä ja vastauksia naisille

Kokeeni on tähän mennessä onnistunut erinomaisesti: kuukausi sitten isoista kyrvistä kirjoittamani teksti on noussut selkeästi kuukauden luetuimmaksi 452:lla klikkauksellaan. Myös Google-hauissa tämä näkyy, ja kyrpäaiheet ovat nousseet selkeästi tissiaiheiden rinnalle, elleivät jo jopa ohi.

Kävinpä sitten pitkästä aikaa hakusanalistan läpi, ja huomasin, että naiset ovat kyselleet miesneuvoja laajemmaltakin skaalalta. En olekaan pitkään aikaan vastaillut yleisökysymyksiin, joten ehkä nyt voisi olla sen aika. Ei minulla muutakaan asiaa ole, eikä blogia oikein viitsi päivittämättäkään jättää, joten nyt on sitten Pekka-sedän ihmissuhdepalstan vuoro.

Esimerkiksi, mikä avuksi, kun...

miehet eivät lähesty

No, mikäs sinua estää lähestymästä heitä? Muslimitkin tietävät kertoa, että jos vuori ei tule Muhammedin luo, on Muhammedin mentävä vuoren luo.

Ai niin, edelliseen kirjoitukseeni liitin kuvan aksolotlista, ja ne ovat mielestäni aivan mahdottoman suloisia otuksia. Katsokaa nyt itsekin:

Tuollainen tulee meille seuraavaksi lemmikiksi, kunhan saan emännän hyväksymään asian.
Ulkoiset kidukset ja kaikki. Tästä keksinkin kuvittaa tämän kirjoitukseni söpöillä eläimillä, koska kaikkihan söpöistä eläimistä tykkäävät. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin. Ensin:

miten flirttailla miehelle

Tämä onkin hyvä jatko edelliselle kysymykselle. On aivan sama, miten flirttailet miehelle, koska 90 % miehistä ei edes tajua joutuneensa flirttailun uhriksi ennen kuin tilanne on jo ohi. Suosittelenkin mieluumin suoraa, rautalankamallista puhetta. Jos nyt kuitenkin välttämättä haluat yrittää, tässä kolme asiaa, mitä voit kokeilla:

1) Katso silmiin.
2) Hymyile.
3) Kumartele aina tilaisuuden tullen. Miehen suuntaan, jos sinulla on suuret rinnat; tai miehestä poispäin, jos sinulla on hyvä peppu.

Muurahaiskäpy:


Se on eri asia kuin muurahaiskarhu, jolla on suomujen sijasta turkki. Kävyt elävät Afrikassa ja Aasiassa, karhut Amerikoissa.

mies haukkuu läskiksi

Miesten kanssa voi välillä olla raskasta kommunikoida, koska niillä ei ole ns. "tunneälyä" eivätkä ne siksi välttämättä osaa ilmaista itseään diplomaattisesti, mutta tuota ei silti pidä tulkita haukkumiseksi, vaan  paremminkin huolenpidoksi.

Vähän sama juttu, kun jos mies huomaisi ihossasi uuden ison luomen ja mainitsisi siitä. Se ei välttämättä tarkoita, että "oletpas sinä ruma, kun sinulla on tuollainen ruma luomi", vaan että "käy nyt ihmeessä näyttämässä tuota lääkärille, ettei tule syöpä".

Sitten sinirengastursas:


Nuo ovat nättejä ja niin pieniä, että ne mahtuvat kädelle, mistä syystä turistit tykkäävät poimia niitä rannalta käteensä. Ne vain ovat, kuten australialaiset eläimet yleensäkin, tappavan myrkyllisiä. Niiden myrkky ei sinänsä olisi muuten vaarallista, mutta kun se aiheuttaa niin täydellisen halvaantumisen, ettei voi edes hengittää omin voimin. Jos paikalla on joku, joka voi antaa tekohengitystä, kunnes myrkky poistuu elimistöstä ja halvaus lakkaa, ei ole ongelmaa. Jos ei ole, uhri pysyy tajuissaan, mutta kykenemättömänä liikkumaan, kommunikoimaan tai tekemään yhtään mitään, kunnes happi loppuu.

Hardcore.

Asiaan:

miestä ei kiinnosta asiani

Tässäkään vika ei välttämättä ole miehessä, vaan asiassa. Keksi mielenkiintoisempaa sanottavaa. Selkeitä ohjeita on hankala antaa, mutta ainakin juoruilua suosittelisin välttämään. Erityisesti ihmisistä, joita mies ei edes tunne.

Seuraavat ovat erään amerikkalaisen ritariperhoslajin toukkia:


Emäntä ei millään meinannut uskoa, että nuo ovat oikeita.

mies tisseistä eroon

Olisi kannattanut vieroittaa jo viimeistään muutaman vuoden iässä. Aikuisiällä se on jo paljon vaikeampaa.


En tiedä, onko tuolle suomenkielistä nimeä, mutta englanniksi se on "goth".

tyttöjen pelit

Jaaha. Käsittääkseni pelaamista harrastavat naiset ovat pahasti tympääntyneitä koko ajatukseen, että pitäisi olla joitain "tyttöjen pelejä", joissa sitten olisi tarkoitus suunnitella barbinukeille vaatteita tai jutella pojista. Hekin haluavat vain ampua vastustajia rynnäkkökiväärillä naamaan, kuten kaikki muutkin normaalit ihmiset.

Nyt on vielä viikon verran Steamissa alennuksessa Wasteland 2, jota suosittelen lämpimästi tytöille ja muillekin. Se on roolipeli, jossa seikkaillaan ydintuhon jälkeisellä aavikolla pelastamassa sivilisaation jäänteitä mutanteilta, rosvojengeiltä ja muilta vitsauksilta. Pääpaino ei ole taistelussa, vaan tarinassa ja tehtävien suorittamisessa.Eihän se tietenkään mikään Fallout ole, mutta kelvollinen korvike meille, jotka eivät vieläkään ole päässeet oikein yli siitä, että Fallout-sarja muutettiin kolmososan myötä 3D-räiskinnäksi.

Myös joulukuussa mainostamani Hatred on vihdoin julkaistu. Siinä pelataan psykopaatilla, joka lähtee kadulle ampumaan kaikki vastaantulijat. Osta tämä tytölle, jos haluat olla yllättävä ja omaperäinen.

Seuraavaa kysellään paljon ja säännöllisesti:

käärme lemmikkinä

Suosittelen. Käärme on lemmikkinä erinomainen, koska:

- Ne ovat helppohoitoisia.
- Ne ovat lapsiystävällisiä.
- Ne eivät tuhoa kenkiä eivätkä huonekaluja.
- Ne eivät kerjää jatkuvaa huomiota.
- Ne ovat hiljaisia.
- Naapurit pitävät kunnioittavaa etäisyyttä, koska epäilevät omistajaa mielenvikaiseksi.
- Ne ovat suloisia.

Kokemattomalle käärmeenomistajalle esim. viljakäärme voi olla paras vaihtoehto, mutta jos muuten jotain tiettyä lajia pyydetään suositeltavaksi, ensimmäisenä mieleen tulee verkkopyton:


Sen puolesta puhuvat mm. seuraavat asiat:

- Ihanat oranssit viirusilmät.
- Se voi kasvaa jopa kymmenmetriseksi, jolloin sillä saa rispektiä muilta ammattirikollisilta.

Joku saattaa valittaa, että käärmeet ovat tylsiä, koska niiden kanssa ei voi leikkiä eikä ulkoilla, ja muutenkin niillä on aika heikot vuorovaikutustaidot. Tähän voi todeta, että jos sellaista kaipaatte, tehkää mieluumin lapsia. Se on kansantaloudellisestikin järkevämpää.

Ei kai tässä sitten enää muuta. Laitetaan loppuun vielä vanha kestosuosikki:

kissakuvia joista tulee hyvä mieli


8 kommenttia:

 1. Morjens, Pekka. En nyt puutu muuten kirjoitukseesi, kun vanha äijä olen mutta siihen vanhaan äijyyteen liittyen kommentoin noista peleistä. Olen ehkä vähän kateellinen sukupolvellesi, kun teillä on noita tietokonepelejä, toisaalta en ole itse niistä koskaan ollut erityisemmin innostunut. Meni vaan se aika ohi ennen kuin se aika tuli.

  1970-luvulla pelit olivat Veijo Esson 50-pennin pajatso ja mekaaninen flipperi. 1980-luvun alussa tuli sitten ne huoltoasemapelit, joissa sai pelata markalla pacmania ja wizard of woria. Tietysti sehän hoksattiin nopeasti, että jos 20-pennisen ympärille viritteli kuminauhan, niin se kävi väärennetystä markasta. Silloin 1980-luvulla tuli myös Commodore-64, jolla meikäläinen pelasi Elite-peliä, jossa mustavalkoisella grafiikalla lennettiin avaruudessa, käytiin kauppaa ja välillä vähän ammuskeltiin. Enhän minä tosin olisi siinä pelissä pärjännyt hetkeäkään, mutta laitoin aina kasettiasemalta nuoremman broidini pelitilanteen, niin sitten pärjäsi.

  Ja sitten ne pelit unohtuivatkin. Ei vaan iskenyt. Nykyisin pelaan (sen saman broidin kanssa, kun se tulee täällä käymään) ikivanhaa Worms-peliä. Mahtava peli kahdelle olutta juovalle miehelle. Madot ampuu ja räjäyttää toisiaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ja just sopivan hidastempoinen keski-ikäisille miehille.

  Ja tuo kissikuva oli kyllä übersöpö. Hyvää juhannusta, jos ei satuta aikaisemmin ottamaan yhteyttä.

  VastaaPoista
 2. Eläinkuvat olivat kivoja. Osa niistä tulee päätymään erään lafkan koneitten näytönsäästäjään.

  Itsekin pelasin nuorempana Eliteä, tosin vain pikkaisen aikaa.

  Voisin pelata kotikoneella Warmux-nimistä peliä, jos haluaisin. Windowsilla tapasin aikoinaan pelata Scorched Earthiä, joka on myöskin samantapainen peli.

  Omalla pelirintamalla kävi huonosti juuri äsken, kun ikivanhaan kannettavaan (nykyinen kakkoskoneeni) asentamani Windows XP:n avulla toiminut ikiaikainen lempipelini The Operational Art of War (jonka olin saanut joululahjaksi muistaakseni vuonna 1998) lakkasi toimimasta (jälleen kerran elämässäni). Tulen kirjoittamaan aiheesta blogimerkinnän.

  VastaaPoista
 3. Eivät ne Fallout 3 ja New Vegas onneksi aivan onnettomia ole. Toki hyvin erilaisia verrattuna 1 ja 2 jotka ovat kyllä lajinsa klassikkoja ja etenkin 2 osa on suuri suosikkini puutteistaankin huolimatta. Mutta 3 ja Vegas kyllä vetivät mukaansa myös, jotain siitä taiasta säilyi kun siirryttiin ns. 3-ulottuvuuteen ja uuteen mekaniikkaan.

  F3 saatiin kuitenkin mukaan Bethesdan Oblivionista tuttu dynaaminen maailma, joka oli pelin pohjaksi oikein toimiva, jos jättää varsinaisen pääjuonen huomiotta joka itsessään oli hieman onneton, mutta muilta osin hyvin avoimessa maailmassa se olikin lähinnä olan kohautuksella ohitettava sivujuonne. Varsinainen hupi irtosi muusta sivutöhnästä ja kartan mustien alueiden tutkimisesta. "Mitähän tuonkin kukkulan takana on, minnehän tuokin viemäri johtaa..."

  Lisälevyt sitten osaltaan turmelivat mainion maailman jos niitä erehtyi hankkimaan. Niissä kun esiteltiin mm. ylikestävät albiino-scorpparit, sekä overlord-mutantit sopivina vastuksina korkean tason pelaajille. Sivutuotteena ne sitten muuttivat autiomaan takaisin autioksi maaksi, kun pelaajien lisäksi millään entisillä asukeilla ei ollut niitä vastaan minkäänlaista jakoa.

  Tekniseltä termillä kuvaillen ne olivat puhtaita "bullet spongeja". Ei tule mieleen näppärää suomenkielistä vastiketta tuolle joka siirtäisi merkityksen sujuvasti. Luoti-imuri? Rasputin?

  Pelaaja toki sellaisen kellisti pienellä taidolla ja astetta myöhemmillä tasoilla jo puhtaalla tulivoimalla, mutta kun ne ilmestyivät pelimaailmaan pelaajan saavuttaessa tietyn tason, ne pyyhkivät maailman tyhjäksi kaikesta muusta liikkuvasta, koska vähänkään heikommalla varustuksella jo yhdenkin kellistäminen oli parhaimmillaan minuuttien työn ja luovan maastonkäytön takana.

  Tämä yhdistettynä siihen että maailma pyöri ympärillä omaa rataansa pelaajasta välittämättä ja mikä tapahtui pysyi tapahtuneena ja mm. aluetta kiertävät karavaanit katosivat yleensä sen siliän tien ja löytyivät ehkä jonkun ojan pohjalta myöhemmin jos löytyivät.

  Vegas oli tuonkin suhteen parempi.

  Ja neljäs osahan on nyt luvattu/uhattu. Sitä saattaa joutua...

  Mutta aiheeseen... Kun noita söpöjä kissan- ja tipunkuvia on lähes jopa postauksessa, niin olisiko vaihteeksi hyvä tuoda esiin eläinmaailman rumimpia elukoita. Rruma llaama - tuo metsiemme ruma joutsenen poikanen. Tosin yleensä monet niistäkin rumiluksista ovat hyvin sympaattisia.

  Esimerkin varjolla jonkinasteinen pallosimppu:
  http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1276951!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/gallery_1200/blobfish.jpg

  Ja Afrikkalainen härkäsammakko, tai ilmeisesti Suomessa tunnelisammakkona tunnettu mitä aihetta wikitin:
  https://23thorns.files.wordpress.com/2012/09/frog-mouse_1751655c.jpg

  - lihapuhe

  VastaaPoista
 4. Huomenta, Ykä, Tom ja Lihapuhe, ja kiitoksia kommenteistanne. Hyvää juhannusta sinnekin ja muillekin lukijoilleni. Juhannuksen jälkeen alkaakin mukavasti kesäloma.

  Vanhat äijäthän nimenomaan ovat parhaita kommentoimaan naisasioita, koska he niistä eniten tietävät.

  Ennen vanhaan tosiaan pelit olivat lasten juttu, koska ne olivat niin yksinkertaisia sekä graafisesti että sisällöllisesti. Nykyään ne eivät kuitenkaan jää parhaimmillaan ollenkaan jälkeen elokuvista, ja valikoimaakin on niin paljon, että lähestulkoon jokainen löytää mieleisensä. Niinpä pelit ovatkin nousseet tasa-arvoiseksi viihdemuodoksi tv:n, kirjojen ja viinanjuonnin rinnalle.

  Eliteä en tunne, mutta näköjään siitäkin on julkaistu viime jouluna nykyaikaan päivitetty versio. Worms on vähän tutumpi, mutta siitäkään en koskaan innostunut, lähinnä siksi, koska olin pelannut niin paljon juuri tuota Scorched Earthia, jossa idea on sama. Se on vanhempi ja grafiikaltaan paljon yksinkertaisempi, mutta jotenkin yksinkertaisuudessaan miellyttävämpi.

  En nyt sanokaan, että uudet Falloutit huonoja olisivat, vaikka eb ole pelannut, vierestä vain katsonut. Olin vain niin rakastunut vanhojen vuoropohjaisuuteen, grafiikkaan, tunnelmaan ja ylipäänsä koko mekaniikkaan, että närkästykseni johtuu lähinnä "älä sorki, jos se toimii"-periaatteesta. Kun kakkosen editorityökalut julkaistiin, heti polkaistiin pystyyn kunnianhimoisia modihankkeita, mutta eipä niistä tainnut yhdestäkään mitään valmista tulla. En ole vielä päättänyt, hankinko nelosta, mutta kyllä varmaan. Tässä Bethesdan virallista tietoa asiasta. Kyllähän tuo hauskalta kuulostaa.

  En nyt lupaa postailla rumia eläimiä, koska toisaalta haluan blogissani mieluumin ylistää estetiikkaa, ja toisaalta en edes tiedä montaakaan eläintä, jota pitäisin rumana. Tuo sammakkokin näyttää pirun tyylikkäältä. Ehkäpä jossain vaiheessa postaankin hardcorennäköisiä eläimiä, joita jotkut saattaisivat pitää rumina.

  VastaaPoista
 5. Itse tapaan olla äärikonservatiivi pelien suhteen. Olen poliittishenkinen ihminen ja rakastin "West Wingiä", mutta sen Democracy-pelin pelimekaniikan opettelu jäi silti kesken, koska en jaksanut.

  ...Niin, ja nuo ohjeesi naisillekin ovat varmasti ihan järkeviä.

  Ja sen verran saan varmaan mainostaa, että seuraavasta löytyy tuo blogimerkintä, jonka olin aikeissa kirjoittaa:

  Windows XP asennettu PC-tietokoneeseen vuonna 2015!

  VastaaPoista
 6. Iltaa taas, Tom, ja kiitos kommentista.

  Vanhoissa peleissä on tosiaan se ongelma, että ne saattavat usein tarvita vanhan koneen, eikä sellaisen hankkiminen ole niin helppoa kuin luulisi. Jos vanhat ja/tai yksinkertaiset politiikkapelit kiinnostavat, suosittelen suomalaista Utopia-peliä.

  Pelasin sitä viimeksi joskus 90-luvulla, mutta muistaakseni oli oikein hauska, eikä siinä ole nimeksikään opettelemista. Onhan se siinä mielessä vähän vanhentunut, että eteen tulevat haasteet ja ratkaisut ovat myös 90-luvulta. Aina voi vaikka devalvoida markkaa, jos ei muuta keksi, oli ongelmana sitten riehuvat kettutytöt tai presidentin otsaan ilmestyneen laastarin alkuperän selittäminen.

  VastaaPoista
 7. Tein havainnon, että Utopia ei toimi Linuxissani Wine-ei-emulaattorin avulla. Tyhmyyttäni olen jo asentanut ReactOS:n Wintoos XP:n tilalle kakkoskoneeseeni. Koska ReactOS tykkää näyttää sinistä ruutua, taidan asentaa XP:n takaisin siihen. Kokeilen sitten Utopiaa uudestaan.

  VastaaPoista
 8. Huomenta taas. Toivottavasti tuo auttaa. Yleisestikin suosittelen käyttämään Microsoftin tuotteita, jos vähänkään meinaa pelata, koska sitten ei tarvitse säätää emulaattoreiden ja muiden purkkaviritysten kanssa saadakseen pelit toimimaan. Tai jos joutuukin, niin vertaisyhteisö on niin laaja, että aina löytyy joku, joka on jo koodannut tarvittavan.

  VastaaPoista