keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Lesboilua ja taivaallista totuutta

Euroviisujen jälkimainingeissa on käynyt ilmi, että sen lisäksi, että me eurooppalaiset olemme kamalia rasisteja, olemme myös hirvittävän homokammoisia. Tosin, kiitos valppaan suomalaisen median ja aina aktiivisen vihervasemmiston, tiesimme tämän kyllä ennestäänkin. Pitäisiköhän tästä muuttaa vaikka Afganistaniin tai Somaliaan suvaitsevaisempien, rauhallisempien ja tasa-arvoa sekä ihmisoikeuksia enemmän kunnioittavien ihmisten pariin?

Kuten sanottua, vaikka oikea rasismi ja homofobia ehkä ylittäisivätkin uutiskynnyksen, olemattomasta rasismista ja homofobiasta meuhkaavat ituhipit eivät kuitenkaan. Menkääpä vaikka sanomaan iranilaiselle homolle, että Suomessa homoja sorretaan, koska he eivät saa sanoa avioliittoaan avioliitoksi. Turpaan siinä tulee.

Ei vaiskaan, onhan noita oikeitakin fobikkoja Euroopassa. Heidän julkilausumansa kuitenkin johtavat lähinnä huvittuneeseen naureskeluun sekä aamuyön tunteina tehtyihin sarkastisiin blogipostauksiin, eivätkä homojen mestauksiin kuten suurimmassa osassa muuta maailmaa.

Tyypillisesti länsimaalainen homofobikko on kristitty, yleensä jonkin pienen mutta kiihkoisen lahkon jäsen, ja fobisuutta perustellaan Raamatulla. Nytkin eräs tällainen on ilmoittanut Krista Siegfridsille, että tyttöjen pussailu on väärin ja että tämän pitäisi lukea Raamattua. Yhteistä noille kiihkokristityille on se, että he itse eivät pahemmin Raamattua(kaan) lueskele, tai poimivat siitä vain parhaiten aforismeiksi ja iskulauseiksi sopivat katkelmat.

Itsekin olen melko uskonnollinen, joten mielelläni luen Raamattua heidän puolestaan. Katsotaanpa, mitä se sanoo lesboilusta:

Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko. 3.Moos 18:22

Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa. 3.Moos. 20:13

Tuon jälkimmäisen kohdalla tosin luetellaan monia muitakin siveysrikoksia, joista saa saman rangaistuksen. Esim. naimisissa olevan naisen, oman äitipuolensa, miniänsä tai eläimen jörniminen johtaa teloitukseen. Jos ottaa vaimokseen vaimonsa äidin/tyttären, teloitus tapahtuu polttamalla. Jos viettelee setänsä tai veljensä vaimon, mahdolliset lapsetkin pitää teloittaa.

Kaikki liha tottelee kuria, ja kova pää tarvitsee kovaa kuria. Mutta mitäs tässä sanottiinkaan lesboista? Ei niin yhtään mitään. Ainoa maininta, minkä koko Raamatusta näin äkkiseltään löysin, on Paavalilta:

Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, Room. 1:26

Vähän hataraksi jää. Ei kai Paavali ollut mikään virheiltä suojattu auktoriteetti?

Mikä on siis loppupäätelmä? Jos Raamatun mukaan mennään, niin paskempi juttu miespuolisille homoille. Naispuolisille se hienovaraisesti vihjaa, että antaa mennä vaan.

Minua ei kiinnosta ottaa kantaa avioliittolakiin tai vastaavaan. Homoista lässytetään nykyään joka paikassa aivan liikaa. Tulin vain sanomaan, että 1) jos tulette uskoon, perustakaa uskonne uskonnon pyhille teksteille itselleen, eikä sille, mitä joku muu teille niistä teksteistä kertoo, ja 2) lukekaa ne tekstit huolella läpi ajatuksen kanssa. Jos ne eivät sovi maailmankuvaanne, vaihtakaa uskontoa sen sijaan, että yrittäisitte selittää mustan valkoiseksi. Kuten Raamattukin sanoo,

Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. 1.Tess 5:21

Ai niin, ja 3) älkää ruvetko moralisoimaan tai tunkemaan uskontoanne muille. Ette saa sillä aikaan mitään muuta kuin hullun maineen itsellenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti