perjantai 28. helmikuuta 2014

Kauneimmat TV-tähtöset

Nyt on muutamana kertana tullut kommenttiosiossa puheeksi TV-sarjat ja niiden kauniit näyttelijättäret, joten yleisön pyynnöstä aion nyt koota listan omasta mielestäni mieleenpainuvimmista kaunottarista. Yleensähän (amerikkalaisissa) TV-sarjoissa ei epäviehättäviä naisia olekaan, mutta nämä ovat sellaisia, jotka tekevät itse ohjelmasta entistäkin kiinnostavamman ihan vain olemalla mukana. Keskityn vain televisioon, koska jos ottaisin laulajat ja muut sekalaiset julkkikset mukaan, lista voisi paisua holtittomasti. Pyrin ottamaan mukaan noin kymmenen, mutta katsotaan nyt, montako mieleen juolahtaa. En edes yritä saada aikaan mitään paremmuusjärjestystä.

Joskus tuli aiheesta puhetta emännän kanssa. Hänen listastaan löytyi niitä tavallisia Brad Pittiä ja George Clooneytä ja mitä näitä nyt on, keistä kaikki naiset tykkäävät. Minun makuni oli hänen mielestään jotenkin epätavallisempi, mutta ei anneta sen häiritä.

Ensimmäisenä tulee mieleen Amy Acker, joka aiemmin näytteli sellaisissa mestariteoksissa kuin Angel ja Dollhouse, ja tätä nykyä riehuu pääpahiksena Kohteessa.


Sinänsä tuollainen koiranpentusilmäinen tyttönen on jännä valinta roiston rooliin, mutta ehkä ajatus onkin juuri siinä, että ulkonäkö hämää.

Seuraavaksi Summer Glau, jokaisen nörttiäidin unelmaminiä. Hän näytteli autistista, täydelliseksi tappokoneeksi aivopestyä teinityttöä erinomaisessa ja valitettavan lyhyeen loppuneessa Fireflyssä...


...josta hän siirtyi Terminator: Sarah Connor Chroniclesiin esittämään sosiaalisesti täysin kyvytöntä teinityttöä, joka oli ihan kirjaimellisesti tappokone. Todellinen luonnenäyttelijä siis. Kuvaa etsiessäni huomasin suureksi riemukseni, että hän liittyy Arrowin näyttelijäkaartiin kakkoskaudella.

Kun nyt tuli Fireflystä puhe, siinä oli toinenkin ihastuttava nainen, nimittäin avaruusaluksen mekaanikkoa näytellyt Jewel Staite.


Huomasin, että hänhän näytteli myös Stargate: Atlantiksessa. Onko sitä edes näytetty Suomessa? Jos ei, niin miksi ei?

Ettei mene liian brunettipainoiseksi, täytyy mainita Sarah Michelle Gellar, Buffy, vampyyrintappajan pääosan esittäjä. Buffyn jälkeen hän yritti siirtyä elokuviin, mutta ilmeisesti kovin valtavaa menestystä ei tullut, ja hän on palaillut televisioon, mutta ei mihinkään sellaiseen sarjaan, jonka tuntisin. Harmi.


Onkohan sattumaa, että kaikki yllä mainitsemani näyttelijättäret ovat tulleet tutuiksi Joss Whedonin sarjoista? Ilmeisesti sen lisäksi, että hän on aikamme nerokkain tuottaja, hän myös ymmärtää naiskauneutta. En maltakaan odottaa, että hänen uusi tuotoksensa S.H.I.E.L.D. Agentit alkaa.

Ai niin, kun Stargate: Atlantis tuli mainittua, käsitelkäämme myös normaali Tähtiportti. Blogistikollegani Yrjöperskeles pyysi minua mainitsemaan Amanda Tappingin, joka sittemmin näytteli Sanctuaryssa ja näköjään Supernaturalissakin.


Tähtiportissa en kiinnittänyt häneen niin paljoa huomiota kahdesta syystä: ensinnäkin siinä hänellä nähty poikatukka ei korostanut hänen piirteitään läheskään yhtä nätisti kuin nuo Sanctuaryn tummat kiharat, ja toiseksi hän jäi niin pahasti erään toisen sarjassa nähdyn kaunottaren varjoon:


Kyseessä on tietysti tukikohdan lääkäriä, tohtori Fraiseria näytellyt Teryl Rothery.

Nuorempaa polvea listallani edustaa Willa Holland, joka bimboilee Arrowin päähenkilön känniääliönä pikkusiskona.


Ollut kuulemma Gossip Girlissäkin.

Samaa ikäluokkaa edustaa Spencer Locke, jonka muistan pienehköstä sivuroolista Puumanaisessa. Erityisesti pyydän kiinnittämään huomiota seksikkäisiin kulmakarvoihin.


Toistaiseksi hänellä on takanaan lähinnä jakson tai parin esiintymisiä sarjoissa tai pieniä sivurooleja TV-elokuvissa (ja parissa Resident Evilissä), mutta kyllä tuolla lärvillä voi odottaa kirkasta tulevaisuutta.

Sitten True Bloodin vampyyrityttö Deborah Ann Woll.


Punapäitä on muutenkin aivan liian vähän.

Lopuksi vielä Miehenpuolikkaissa kärttyisää ja hankalasti miellytettävää ex-vaimoa näyttelevä Marin Hinkle.


Hän oli mielestäni aika huono valinta kyseiseen rooliin. Hahmon entisen miehen, Alanin luonteeseen kuului lähes täydellinen saamattomuus naisrintamalla, ja siksi tuonnäköinen entinen vaimo vaikutti ristiriitaiselta. Tai no joo, kyllähän komediasarjoissa kuuluukin olla outoja ristiriitoja, joista voi sitten repiä huumoria.

Kaipa tässä oli jo riittävästi. Muutamia muita, joita harkitsin, mutta jotka kuitenkin jäivät listalta pois, olivat Fireflyn Morena Baccarin, Dark Angelin Jessica Alba, Heroesin Hayden Panettiere, Viikinkien Katheryn Winnick, Seinfeldin Julia Louis-Dreyfus, Client Listin Jennifer Love Hewitt ja Babylon 5:n Patricia Tallman. Lisäksi kunniamaininta Nikitan Maggie Q:lle television timmeimmästä kropasta.

Tähtiporttikuvia etsiessäni törmäsin muuten masentavaan kuvaan:


MacGyver on päässyt pahasti rupsahtamaan. Mihin tässä maailmassa voi enää luottaa?

10 kommenttia:

 1. Se on se ikä, toisaalta saattahan Rihard Dean Andersonilla olla joku sairaus iskenyt joka aihuettaa..
  Jenkkipainotteine oli, ketä britti tai eurooppalaissa naisnäyttelijöissä on kauniita, enkä tarkota hollywoodmittapuun mukaan, Jewel on kyllä nätti, sellanen enemmän naaapurintytön näkönen kuin hollywood blondi ...

  -jpt-

  VastaaPoista
 2. Iltaa, jpt, ja kiitos kommentista.

  Onhan Andersonilla ikää jo yli 60 vuotta, mutta ei Tähtiportin ajoista vielä niin kovin kauaa ole, ja siihen nähden muutos on valtava. Tuon kuvan perusteella ainakin kilojakin on tullut lisää kymmeniä. Yritin katsoa wikipediasta ja fanisivuilta, mutta niissä ei mainittu mitään terveysongelmia. Oli kyseessä mikä tahansa, toivon voimia eloon tuolle lapsuuteni ylivoimasesti suurimmalle idolille.

  Lista oli jenkkipainotteinen, mikä johtuu siitä, että viihdemakuni on sekä sisällön että toteutuksen puolesta hyvin amerikkalainen ja siksi katsonkin lähes pelkästään amerikkalaisia sarjoja. Draama ei iske ja dekkaritkin vain harvoin, ja suomalainen tuotanto painottuu juuri noihin genreihin. Brittikomediat ovat kyllä hyviä, mutta Benny Hill Show'ta lukuunottamatta niissä harvemmin näkyy nättejä naisia. No, olisihan siellä sellaisiakin sarjoja, joita kannattaisi kai ruveta katsomaan, kuten Sherlock ja Doctor Who.

  Yritin kovasti miettiä sellaista eurooppalaista tai suomalaista TV-tähteä, joka pärjäisi noille listaamilleni. Ainoa, joka tulee tässä vaiheessa iltaa mieleen, on aikoinaan Tilttiä juontanut Jaana Pelkonen. Mainosten perusteella myös se uuden Mustat lesket -sarjan punapää vaikuttaisi minun makuuni sopivalta.

  Siitä olen kyllä samaa mieltä, että naapurintyttöys on parasta, ja ikävän aliarvostettua Amerikassa. En ole ikinä ymmärtänyt, mikä niissä peroksidiblondatuissa hiuksissa ja E-koon silikonitisseissä on niin hienoa.

  VastaaPoista
 3. 4400:sta tuttu hahmo "Diana Skouris" eli:

  http://www.imdb.com/name/nm0571537/

  Sama täti vilahti jossain CSI:n jaksossa...

  VastaaPoista
 4. Yksi kanssa mielenkiintoinen naisnäyttelijä on Claudia Black, joka esiintyi farscapessa ja tähtiportin jaksoissa yhdessä pääosassa, tais olla 7 kaudesta lähtien, ainaki rooleissa ollut tiettyä räväkkyyttä, samasta syysta kait Cathrine Tate, varsinki Doctor Whon Donna Noblena..
  Heh miehenpuolikkaat on kyllä melkosen hillitön sarja, tosin enään yhtähyvä kun Sheeni sai potkut sarjasta

  -jpt-

  VastaaPoista
 5. Tyylikkäitä typsyjä olet valinnut. Tuossa Summer Glaussa on, miten sen nyt sanois, taikaa. Tämmöselle viiskymppiselle tuo Amanda Tapping tuossa Sanctuary-tukassaan on aika babe. Tuosta Fireflysta olen kanssasi kovasti samaa mieltä ja se on hyvä esimerkki amerikkalaisen viihdeteollisuuden raadollisuudesta. Se oli mainio sarja, eräänlainen scifi-länkkäri. Tosi harmi että lopettivat. Mutta kun katsojaluvut eivät olleet tarpeeksi suuria niin sinnehän se meni.

  Minkälainen muuten emäntäsi mielestä se "tavallinen" maku olisi?

  VastaaPoista
 6. Päivää taas anonyymille, jpt:lle ja Ykälle, ja kiitokset kommenteista.

  Ano: Hyvä, että mainitsit tuon 4400:n naisen. Se taisi olla niin lyhytikäinen sarja, että olin ehtinyt unohtaa sen kokonaan, mutta nätti tuo oli.

  Jpt: Claudia Black ja Catherine Tate tulivatkin mainituiksi aikaisempien juttujen kommenteissa. En silti harkinnut heitä listalleni, koska en ole koskaan katsonut heidän sarjojaan, eikä promokuvista saa yhtä hyvää käsitystä kuin videokuvasta. Tähtiportistakin minulla on vielä viimeiset kaudet katsomatta, koska kolmosen mulkut jättivät aikoinaan sen kesken pois valikoimastaan. Ostan DVD-kokoelman, kunhan saan ylimääräistä rahaa. Miehenpuolikkaat oli jossain vaiheessa ehdottomasti oman aikansa paras sitcom, mutta niinhän se aina menee, että jos päätähti lopettaa, alamäki alkaa, eikä siinä mikään auta.

  Ykä: Mietityttää, että mikähän on sitten riittävä katsojamäärä, että sarjan saisi kestämään? Onkohankaan siinä edes mitään rajaa, vaan pitää vain olla "enemmän"? Dollhousen kohtalo oli aivan yhtä karu ja epäreilu kuin Fireflyn, vaikka Joss Whedonin maine on jo niin kova, että pelkästään hänen nimensä mainitsemalla luulisi saavan miljoonittain yleisöä.

  En nyt muista tarkasti, mitä emäntä valinnoistani silloin joskus sanoi. Toki hyväksytin tämänkin listan hänellä, mutta kommentoinnista hän pidättäytyi. Sen vain muistan, että hänen kehuttuaan Brad Pittiä hän oletti, että minä vastaavasti pitäisin pariskunnan toisesta osapuolesta Angelina Joliesta. En kuitenkaan ole koskaan ymmärtänyt Angelinaan kohdistuvaa ylistystä. Kyllähän hän ihan näpsäkkä on, mutta ei niin, että jäisi mieltä vaivaamaan. Johtunee varmaan siitä, että hänestä puuttuu täysin se ylempänä mainittu naapurintyttömäisyys. Niin, ja tähtiportin tohtori oli kuulemma vähän turhan vanha minulle.

  Nyt muistinkin vielä Bonesin tähden Emily Deschanelin, jonka unohdin mainita listalla. Zooey Deschanel on myös söötti, mutta ei ihan pärjää isosiskolleen.

  VastaaPoista
 7. Tuosta raasta amerikkalaisesta viihdemaailmasta tulee mieleen (mahdankohan nyt toistaa itseäni) scifi-sarja Day One. Tuottajana NBC. Siitä piti tulla uusi Lost. Monikautinen sarja. Sitten se päätettiin näyttää 13-osaisena sarjana. Ja sen jälkeen neliosaisena. Ja sitten päätettiin, että ei siitä näytetäkkään kuin pilottijakso. Ja sitten päätettiin, ettei näytetä sitäkään. Jäljelle jäi vain traileri:

  http://www.youtube.com/watch?v=IWE_WZEYWyc

  Harmi tämäkin. Sarja olisi vaikuttanut varsin mielenkiintoiselta. Ainakin trailerin perusteella.

  VastaaPoista
 8. Jolien Angeligalla on kasvoissa kovuutta, kulmikkuutta ja maskuliinisuutta jos vertaa esim. muihin listalla esiintyviin. Itsekään en ole koskaan pitänyt häntä erityisen mieleenpainuvan kauniina. Häntä kuvailevista termeistä menisin ennemmin näyttävän ja komean, kuin naisellisen tai hehkeän suuntaan.

  Kun mietin Angelinan ulkonäköön osuvaa rooli-castausta, niin naistyypistä tuli mieleen Cruella de Vil-hahmo101 dalmatialaisesta. Kun tarkastelin kuvahaulla tämän ensimmäisen mielikuvani osuvuutta (piirroshahmoon), niin huomasin että Disneyn ei-piirretyssä versiossa ko. elokuvasta rooliin oli otettu Glen Close, joka jossain kuvissa/kuvakulmissa ja kampauksissa menee kasvojensa puolesta jopa hämäävän paljon miehestä. Vahvat linjat, pienet silmät, molemmat ovat miehisiä piirteitä. Ja ei liene mitenkään poikkeava mielipide, kun katsoo sitä keskeltä löytyvää: http://www.cinemablend.com/images/news/27722/Glenn_Close_Looks_Like_Man_The_First_Poster_For_Albert_Nobbs_1320398448.jpg

  Mielenkiintoista sinänsä, tuossa kuvassa jossa kaikki kampausta ja maskeerausta myöten on tähdätty maskuliinisuuteen, niin joku takaraivossa vihjailee että hahmossa on jotain "pielessä". Alitajunta yllättävän tarkasti löytää olemattomia poikkeavuuksia, vaikka tuossa tapauksessa jos kupletin juonta ei tietäisi ja se sitten paljastettaisiin, niin reaktio olisi ennemmin "jotain epämääräistä ajattelinkin asiassa olevan", "minä tiesin sen!" sijasta. Miehistäkin kun löytyy niitä joilla on enemmän tai vähemmän feminiinisiä piirteitä, joten se tekee rajanvetoa vaikeaksi.

  Itse en ole koskaan ollut erityisesti perinteisen missimallin perään, johtuuko se sen geneerisyydestä vai mistä, on aina mukavaa jos naisessa on jotain persoonallistakin johon silmä tarttuu niiden ilmeisyyksien lisäksi.

  Mutta näin henkilökohtaisella tasolla olen huomannut itsestäni erään täysin selittämättömän reaktion joka ilmenee siten että pääni kääntyy astetta enemmän kun törmää hieman lyhyempihiuksiseen naiseen tuollaisten yliolkapäille kutrien sijasta. Jopa poikatyttömäinen kampaus toimii, mutta vain tietyillä kasvotyypeillä. Ja jos taas liikaa lyhenee, niin lumous katoaa. Mutta mm. Audrey on aina ollut suosikkini: http://www.leninimports.com/audrey_hepburn_biography_4a.jpg

  En ole koskaan tajunnut mistä moinen kumpuaa, että miksi näin ja onko asialle joku ns. syy tai selitys. Tällä hetkellä mutu toi mieleen lähinnä jonkun vastareaktion kun pentuaikoina kaikilla läheisillä naisilla kuitenkin hiusmalli oli pidempi. Mutta omaa naishistoriaa katsoessa kyseessä ei ole mikään kynnyskysymys, vaan kaikenlaisia on haaviin tarttunut. Missejä astetta vähemmän, mutta sen voineen selittää myös hyvin pärjäävää jääkiekkoilijaa pienemmillä tuloilla ja karulla ulkonäöllä :)

  - lihapuhe

  VastaaPoista
 9. Huomenta taas ja kiitos lisäyksestä. En ainakaan muista kuulleeni tuosta sarjasta. Trailerin perusteella vaikuttaisi idealtaan samanlaiselta kuin Falling Skies, joten täysin ilman ei sentään jääty.

  Sitä vain ihmettelen, että kun nuo tekivät 13 jaksoa valmiiksi, niin miksiköhän eivät julkaisseet missään muodossa? Jos ei mahdu TV-ohjelmistoon, niin ei voi mitään, mutta olisi kai DVD-myynnillä saanut ainakin osan kustannuksista korvattua.

  VastaaPoista
 10. Mitähän tämä Blogger oikein säheltää. Koko viikon on ollut ongelmana, etteivät kommentit tule ajallaan näkyviin. Myöhäisyön tervehdys kuitenkin vielä Lihapuheelle ja kiitos kommentista.

  Jep, Angelina on paremminkin komea kuin kaunis. Täytyy kuitenkin sanoa, että Beowulfissa jotain hirviötä näytellessään hänellä oli kroppa hyvässä kuosissa.
  http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews35/beowulf%20angelina%20jolie/beowulf%20dc%20PDVD_036.jpg
  Tai no, Beowulf oli suurelta osin tietokonegrafiikkaa, etten sitten tiedä, paljonko tuota oltiin käsitelty. En kuitenkaan usko, että Angelinaa sentään pystyttäisiin mieheksi meikkaamaan, sen verran paksut huulet jne.

  Missit ovat minunkin mielestäni jotenkin tylsännäköisiä, paitsi ihana Sara Chafak. Mielenkiintoinen maku tuo, että lyhyt tukka innostaa. Itse olen aina ollut sitä mieltä, että nainen on aina sitä kauniimpi, mitä pidemmät hiukset hänellä on. Toki lyhyttukkainenkin nainen voi olla hyvinkin kaunis, esim. Halle Berry tai juuri tuo Audrey Hepburn, mutta he ovat kauniita lyhyestä tukasta huolimatta.

  Mutta eihän siitä mitään tulisikaan, jos kaikki juoksisivat samanlaisten perässä.

  VastaaPoista