lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vanhan kertausta vaalipäivän aatolle

Siltä varalta, että jotakuta jostain syystä kiinnostaisi kommunikoida kanssani kommenttiosioiden ulkopuolella, sain vihdoin aikaiseksi luoda sähköpostiosoitteen ihan vain tätä blogia varten. Osoite on pekan.porstua@gmail.com, nähtävissä myös tuossa oikeassa sivupalkissa. Tappouhkaukset julkaisen täällä sellaisenaan, joten jos aiotte lähettää sellaisia, kiinnittäkää tarkkaa huomiota niiden kielioppiin ja oikeinkirjoitukseen, ellette halua, että teille nauretaan.

Sitten asiaan. Kävinpä vielä kokeilemassa yhtä vaalikonetta tuolla. Se neuvoi minulle sopivimmaksi ehdokkaaksi tällaisen:


Ehdokkaasi on Rambo. Valituksi tullessaan hän puolustaa satunnaisia maa-alueita väkivaltaisesti kaikilta jotka hän laskee vihollisiksi.
Kannatetaan. En tiedä, minkä puolueen listoilla hän on, mutta eihän se olekaan tärkeää, kuka laittaa asiat kuntoon, vaan se, että asiat tulevat kuntoonlaitetuiksi. Mutta joo, vaaligallupissani on vielä muutama tunti äänestysaikaa jäljellä, mutta käyn tulokset nyt läpi ennen nukkumaanmenoa. Tuskin siihen enää kovin suurta ryntäystä tulee. Ääniä on kertynyt tasan sata, eikä kukaan tunnustanut, ettei politiikka kiinnosta.

Täysin ilman ääniä jäivät RKP, pienpuolueet Köyhien asialla ja Sinivalkoinen rintama, sekä yllättäen Kokoomus. Tiistaina oli muuten kiva päivä, kun sain Helsingissä Ben Zyskowiczilta kettukarkin. En sitten enää sen jälkeen kehdannut sanoa, että äänestän häntä oikein mielelläni heti, kunhan hän loikkaa pois Kokoomuksesta (ja muuttaa minun vaalipiiriini).

Molemmat vihervasemmistopuolueet saivat 3 ääntä, ja kolme kommunistipuoluetta saivat jokainen yhden äänen. Yllättävän paljon itse asiassa, mutta on oikein mukavaa, että niilläkin tahoilla luetaan tätä blogia huolimatta siitä, kuinka ilkeä olen heidän aatteitaan kohtaan ollut. Vielä kun innostuisivat väittelemään kanssani kommenttiosiossa.

SDP ja Keskusta saivat molemmat yhden äänen. Kristillisdemokraatit saivat 3 ääntä, Itsenäisyyspuolue 2. Piraattipuolue sai 3 ääntä.

Oma valintani Muutos 2011 sai 7 ääntä, mikä oli toiseksi paras tulos kyselyssä, jos Rambon puolue jätetään laskuista.

Perussuomalaiset saisivat tämän kyselyn perusteella 62 äänen saaliillaan yli kaksinkertaisen enemmistön eduskuntaan, mutta tuskin tuo realisoituu. Virhemarginaali lienee melkoinen, eikä Soinia voi varmaan vieläkään äänestää muualla kuin Uudellamaalla.

Rambon puolueen edustajia, kuten Putinia ja Aku Ankkaa, aikoo äänestää 11 vastaajaa, ja 2 ei aio vaivautua uurnille ollenkaan.

Tähän väliin vähän teemaan sopivaa musiikkia:


Tänään en ajatellut sanoa mitään uutta, vaan käydä vain vähän läpi aikaisemmin kirjoittamiani juttuja asioista, jotka olisi hyvä pitää äänestyspäivänä mielessä, äänestipä sitten ketä tahansa. Ihan ensiksi niille, jotka eivät aio äänestää ketään oikeaa ehdokasta:

Äänestämättömyyden ja veganismin karmeista seurauksista

Siellä täällä olen törmännyt näkemyksiin, että äänestäminen on legitimiteetin antamista järjestelmälle, ja kieltäytymällä äänestämästä voi ainakin sanoa, ettei ainakaan itse ole osallistunut järjestelmän ylläpitoon.

Ei se niin mene. Äänestämästä kieltäytyminen nimenomaan tarkoittaa legitimiteetin antamista ihan mille tahansa järjestelmälle ja kokoonpanolle, koska käytännössä se tulkitaan muodossa "aivan sama minulle, tehkää mitä haluatte".

Lisäksi, vaikka mikään ehdokas tai puolue ei täydelliseltä tuntuisikaan, äänestämättömyys lisää niiden ehdokkaiden suhteellista ääniosuutta, keiden ei ainakaan missään nimessä toivoisi pääsevän läpi.

Toinen näkemys, mihin usein törmää, on se, että muut puolueet eivät saa mitään aikaan, mutta persujakaan ei voi äänestää, koska ne ovat pelkkiä seksistisiä ja rasistisia pellejä. Tuota seksismijuttua en vieläkään ymmärrä, vaikka kirjoitin siitä jo yli vuosi sitten:

Persujen naisvihasta

Rasismioletuksen ymmärrän vähän paremmin, kun ottaa huomioon yksittäisten persujen satunnaiset möläykset, enkä pidä mitenkään mahdottomana, että niin persuissa kuin monissa muissakin puolueissa on ihan oikeitakin rasisteja ehdolla. Tarkempaa loogista tarkastelua rasismioletus ei kuitenkaan kestä, vaan voisin jopa väittää persujen olevan puolueena kaikkein vähiten rasistinen. Perustelut:

- He eivät murehdi suomalaisen rodun sisäsiittoisuudesta ja elinvoimattomuudesta eivätkä yritä jalostaa sitä tuomalla maahan mahdollisimman paljoa mahdollisimman erinäköistä porukkaa.
- He eivät pyri luomaan etnistä ala/orjaluokkaa rakentamalla kehitysmaalaisista halpatyövoimareserviä.
- He eivät pidä erivärisiä ihmisiä vajukkeina ja omien kulttuuriensa tahdottomina vankeina, jotka tarvitsevat jatkuvaa sopeutusta, holhousta ja yhteiskunnan tukea pärjätäkseen, vaan he odottavat jokaisen pystyvän tulemaan toimeen samoilla ehdoilla.
- He eivät pidä lähtökohtaisesti kaukomaita sotaisina ja Eurooppaa rauhallisena, eivätkä siksi kannata kaukomaiden väestön siirtämistä Eurooppaan, vaan haluavat mieluumin ratkaista ongelmat kaukomaissa, ettei kenenkään tarvitsisi nyt eikä tulevaisuudessa paeta kotiseudultaan.
- He eivät halua, että jokaista maahanmuuttajaa epäiltäisiin potentiaaliseksi raiskaajaksi ja sosiaalipummiksi, ja siksi toivovatkin, että rikolliset ja lusmut yksilöt saataisiin poistettua maasta, että vain mukavat ja ahkerat yksilöt jäisivät jäljelle.

Viime tekstissäni listasin David Hasselhoffin musiikkia. Tarkoituksella jätin parhaan pois ja säästin sen tätä kirjoitusta varten. Se kuvastaakin hyvin vaalimielialaani:


Koska gallupiini oli vastannut muutama kommunisti, täytynee muistuttaa tästäkin:

Rautalankaa kommunisteille

Kommunismi ei toimi. Siihen ei auta vastata, että "ei ole toistaiseksi toiminut, mutta toimisi kyllä, jos..." Ei, se ei toimi ikinä. Ihmiset ovat laiskoja ja ahneita, eikä heitä huvita raataa yhteisen hyvän eteen, jos se ei näy suoraan ja konkreettisesti palkkatasossa. Eikä niinkään absoluuttisessa palkkatasossa, vaan tasossa muihin ihmisiin nähden. Samat terveiset myös anarkisteille.

Ei sillä, että haluaisin kieltääkään tuollaisia aatteita tai puolueita. Ihan hyvä, että ne saavat äänensä kuuluville demokraattisia kanavia pitkin, ettei sitten tarvitse ruveta vaikuttamaan epädemokraattisesti.

Ja vaikka olenkin kirjoittanut lähinnä vasemmistoaatteista, ei tämä rajoitu vain niihin. Kuten olen monesti sanonut, politiikan tarkoitus on saada asiat rullaamaan käytännössä niin hyvin kuin mahdollista ilman turhaa takertumista ideaaleihin. Niin vasemmistolaiset kuin oikeistolaisetkin perustelevat mielellään näkemyksiään sosiaalisella oikeudenmukaisuudella, ja yleisesti ottaen, jos minkä tahansa ajatuskokonaisuuden yhdeydessä vilahtaa sana "reiluus" tai "oikeudenmukaisuus", se on kirkas ja kovaääninen hälytysmerkki siitä, että nyt puhutaan ykkösluokan paskaa. Tämä on hyvä muistaa ehdokasta valitessa.

Mitäs muuta vielä? Noh, pistetäänpä vaikka linkkejä näkemyksiini yksittäisistä poliittisista kiistakysymyksistä, jos jotakuta jostain syystä kiinnostaisi. Turkistarhaus, asevelvollisuus, pakkoruotsi, prostituutio, homoliitot, huumeet, Israel vastaan Palestiina, homoliitot taas ja kapakoiden aukioloajat. Jos noista nyt jotain apua johonkin on.

Loppuun Sabatonin näkemys vaalimusiikista:


Ai niin, tuosta tuli vielä tämäkin demokraattinen esitys mieleen:


14 kommenttia:

  1. Mitään kommentia IPU:a äänestäneille?

    Curufin

    VastaaPoista
  2. En viittis nipottaa mutta mobiilisti luettaessa tuo taustakuva tekee lähes mahdottomaksi saada tekstistä selvää. Jos sen voisit muuttaa...

    VastaaPoista
  3. Huomenta, Curufin ja Kumitonttu, ja kiitos kommenteista.

    Kumitonttu: pahoitteluni. En vielä muuttanut teemaa, mutta säädin vähän; kokeilepas, näkyykö nyt paremmin. Kumma, että monilla kavereilla, joiden olen katsonut vierestä selaavan tätä, ei ole ollut ongelmia. Olisikohan Blogger esim. päivityksen yhteydessä voinut itsekseen sotkea asetukset? Itse en älypuhelimia harrasta, joten en tiedä näistä.

    Curufin: en muista missään vaiheessa törmänneeni yhteenkään Itsenäisyyspuolueen ehdokkaaseen tai heidän vaaliteemoihinsa, minkä takia en ole päässyt muodostamaan heistä mitään mielipidettä. IS:n vaalikoneen mukaan näköjään puolue sopii minulle 68 %:sesti, ja paras ehdokas heistä on Kai Haavisto 74 %:n yhteensopivuudella. Katsotaanpas pikaisesti heidän sivuiltaan vaaliteemoja...

    1. Suomi tarvitsee oman rahan ja päätösvallan. Hallitusti eroon eurosta ja EU:sta.
    Kannatetaan, paitsi että vielä parempi ratkaisu olisi pysyä EU:ssa mutta vähentää huomattavasti sen vaikutusvaltaa ja vastuualueita. Suomen eroaminen EU:sta ei mitenkään ratkaisisi nyky-EU:n ongelmia jäljellejäävien jäsenten osalta.

    2. Kansanvalta harvojen vallan tilalle. Sitovat kansanäänestykset käyttöön.
    Kannatetaan ehdottomasti. Tämä on Muutos 2011:nkin kantava teema.

    3. Hyvinvoinnin turvaaminen kasvupakon tilalle.
    Nyt jää vähän epäselväksi, mitä tällä tarkoitetaan. Talouden kannalta kasvupakko nimenomaan on hyvinvoinnin turvaamista. Jos tarkoitetaan yksilötasolla työssäjaksamista, palkkojen riittävyyttä jne., sitä on kyllä hankala vastustaa.

    4. Lisää osallisuutta, toimeliaisuutta ja toimeentuloa. Perustulo ja oikeus työhön.
    Perustuloon suhtaudun niin ristiriitaisesti, että en sano siitä nyt mitään. Muilta osin tuo kuulostaa kivalta, mutta "oikeus työhön"-puheet vähän häiritsevät, koska ei työpaikkoja niin vain poliittisilla päätöksillä luoda. Tai voidaan tietysti luoda, mutta eri asia on, kuinka hyödyllisiä ja tuottavia sellaiset työt ovat.

    5. Energiaomavaraisuus uusiutuvilla 100 prosenttiin v. 2030.
    Omavaraisuuden niin energian kuin kaikkien muidenkin elintärkeiden tuotteiden osalta luulisi olevan itsestäänselvä välttämättömyys. En kuitenkaan pidä välttämättömänä, että se toteutetaan uusiutuvilla, vaan ydinvoima kelpaa myös.

    6. Puolueettomuuspolitiikka on Suomen paras turva. Nato-jäsenyys on torjuttava.
    Puolueettomuuspolitiikka toimii vain, jos armeija on vahva ja iskukykyinen. Varmasti IPU sitäkin kyllä haluaa kehittää. Kannatan kuitenkin Nato-jäsenyyttä lyhyesti ilmaistuna siksi, että jos Venäjä hyökkää Suomeen, silloin Natosta on paljon apua, kun taas jos Venäjä hyökkää Nato-maihin Suomen ulkopuolella ja se sitten johtaa Naton vastaiskuun, silloin Suomi ajautuu sotaan mukaan joka tapauksessa. Siinä vaiheessa olisi olla hyvä osana Naton yhteistä puolustusratkaisua, eikä vain joku jalkoihin jäävä sivullinen.

    Ei tuo IPU mikään huono vaihtoehto ole, vaikka en kaikesta samaa mieltä olekaan.

    VastaaPoista
  4. Tunnustan rikoksen: äänestin kahteen kertaan, ensin persuja ja sitten Aku Ankkaa isäni koneelta.

    Äänestät Muutosta. Hmm, yksittäisiä hyviä ehdokkaita heillä on, mutta muuten ajattelen puolueen vievän turhaan ääniä persuilta. Tämä luo turhaa jakoa ja pahimmillaan skismaa. Ja jos persut ovat suurella varmuudella seuraavassa hallituksessa, ei samaa voi sanoa Muutoksesta.

    VastaaPoista
  5. Kun oot muuten päässy vauhtiin tossa Hasselhoffin kuuntelussa, kokeileppas tätä:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZTidn2dBYbY

    Rautainen video ja itse asiassa hyvä biisi. Ei tekisi mieli tykätä mistään, mitä tämmöset kehäraakkijulkkikset tekee, mut tää on aika tarttuva. Plus tää on kasariretroa ja satun pitämään aikakauden musasta. Tiedän mitä luukuttaa loppupäivän.

    VastaaPoista
  6. Iltaa, Korppi, ja kiitos kommentista.

    Ei se mitään; itsenikin tekisi mieli äänestää kahteen kertaan.

    Kuten vaalikonetekstini kommenteissa jo mainitsinkin, ymmärrän toki Persujen ja Muutoksen välillä valitsemisen ongelman. En vain kannata äänitaktikointia tai muutakaan liian pitkälle menevää kikkailua ja laskelmointia, koska sellaisella voi aina olla arvaamattomia ja ikäviä seurauksia. Aion vain äänestää parhaiten minulle sopivaa ehdokasta, kävi miten kävi. Muutoksella ei tietenkään nykyisillä kannatuslukemilla ole mitään asiaa hallitukseen, mutta nyt tavoitteena onkin, että edes eduskuntaan pääsisivät. Kyllä ne siellä sitten äänestävät Persujen mukana ainakin niissä asioissa, joissa minä haluankin niiden niin tekevän.

    Jumankauta että oli kova biisi tuokin. Kasarimusiikki on loistavaa, ja varsinkin elokuvien soundtrackeille se oli ehdotonta kulta-aikaa.

    VastaaPoista
  7. Elokuvista puheen ollen, kyseinen biisi toimii ilmeisesti soundtrackina tälle elokuvalle:

    https://www.youtube.com/watch?v=72RqpItxd8M

    Jonkin sortin retroperseilyä luvassa, julkaistaan suoraan Youtubessa. Tuon voisi ehkä katsoakin, pääpahis Kung Führer kuulostaa hyvältä. Natsit eivät vanhene aiheena koskaan.

    VastaaPoista
  8. Jep, huomasin. Pakkohan tuo on sitten katsoa, kun se tulee. Harmi, että se on vain puolituntinen, kun ainakin trailerin perusteella potentiaalia riittäisi pidemmäksikin viihteeksi.

    VastaaPoista
  9. Kokeilin kans tuota supervaalikonetta ja sain Hitlerin. En tiedä pitäskö tästä olla huolissaan, onneksi sentään poliittisessa kompassissa tulokseni oli hyvän matkan päässä hitleristä.

    Mutta vaalitulosten suurempia tulkintoja odotellessa!

    Oon kans joskus töissä kahvitunnilla luettavaa etsiessäni selannut blogiasi samsung galaxy minilläni ja yhdyn kumitontun viestiin siltä osin, että välillä tausta pomppaa tekstin päälle ikävästi. Ei sen puoleen etten läppäriltä pääsisi halutessani lukemaan blogia ilman ongelmaa. :)

    VastaaPoista
  10. Huomenta Lonellekin, ja kiitos kommentista.

    Ei se mitään, olihan Hitlerkin aikaansaava poliitikko. Rakensi moottoriteitä jne. Joissain asioissa hän oli vähän turhan vihervasemmistolainen, kuten esim. vegetarismin suhteen, vaikka hän ei sitä lainsäädäntöön ajanutkaan. Myös vihervasemmistolaista "vastuullisen sananvapauden" politiikkaa hän kannatti; hänen valtakaudellaan sai vapaasti ilmaista millaisia mielipiteitä halusi, kunhan ei kettuillut vallanpitäjille eikä kyseenalaistanut virallisia totuuksia.

    Itselleni kone tarjosi toisella yrittämällä Tony Halmetta, ja sain yrittää väkisin monta kertaa, että onnistuin saamaan Hitlerin.

    Vaalituloksesta aloin lähinnä miettiä sitä, että onkohan koskaan aiemmin ollut hallitusta, joka muodostuisi Keskustasta, Kokoomuksesta ja SDP:stä? Nyt tuolla kolmikolla saisi näppärästi enemmistön. RKP vielä mukaan, tottakai.

    Toivottavasti nyt teksti näkyy paremmin, kun toissapäivänä säätelin. Kumma juttu, kun blogini alkuaikoina katselin vierestä kavereiden lukiessa tätä kännykällä, ei mitään ongelmia ollut, enkä varmasti itse ole mennyt mitään sörkkimään.

    VastaaPoista
  11. Itsekin olin saanut Supervaalikoneesta Hitlerin.

    VastaaPoista
  12. Huomenta, Tom, ja kiitos kommentista.

    Kylläpäs teitä nettinatseja onkin liikkeellä. Enää 18 löytymättä. Tunnustaako joku muu?

    VastaaPoista
  13. Tunnustan kaiken.

    Nyt näkyy kännykässäkin oikein hyvin. Kiitos!

    VastaaPoista