maanantai 26. toukokuuta 2014

Spasiiba tavarishi

Huhhuh. Olipas eilen illalla jännittävin lätkämatsi pitkään aikaan. Asialla toki saattoi olla jotain tekemistä sen kanssa, että olin jo edellisenä iltana - tai siis varhain aamulla - laittanut tulosvedossa Venäjän voittamaan 5-2.

35 euroa, ki-toos. Sillä pääomalla saankin veikkailtua koko loppukesän. Ei sillä, että olisin mitenkään kannattanut Venäjää tai toivonut sen voittavan, mutta asioihin kannattaa kuitenkin aina suhtautua realistisesti, ja molempien joukkueiden aikaisemman pelimenestyksen sekä muut asiat huomioon ottaen 5-2 oli ainoa loogisesti todennäköinen lopputulos.

Annankin nyt sellaisen vinkin, että tällaisissa kisoissa kannattaa aina lyödä vetoa Suomea vastaan. Silloin lopputulos on win-win, kävi miten kävi. Nytkin harmittaa vain kaksi asiaa:

1. Kun väsyneenä täytin Veikkauksen sivuilla kuponkia, jätin epähuomiossa panokseksi peruspanoksen 1 €. Jos olisin laittanut peliin kaikki pelitililläni jäljellä olevat varat, kuten aluksi suunnittelin, olisin nyt 245 euroa rikkaampi. No, voitto se on pienikin voitto.

2. Nettipeleissä ei voi näyttää naamaansa ainakaan kuukauteen. Venäläiset ovat siellä normaalistikin kaikkien vihaamia kettuilevia hermosahoja, ja nyt sitä itseriittoista mölinää ei kestä enää kenenkään pää.

Ovathan nämä kisat ihan jänniä, mutta en vaan osaa suhtautua niihin samalla vakavuudella kuin moni muu, koska oli lopputulos mikä tahansa, koko ruljanssi alkaa uudestaan puhtaalta pöydältä jo vuoden päästä. Jos kisat käytäisiin edes useamman vuoden välein kuten jalkapallossa, olisi jännitystä enemmän.

Venäläiset jääkiekkoilijat ovat viehkeämmän näköisiäkin kuin suomalaiset.

Eurovaaleihin olen vähän pettyneempi. Ehdokkaani toki pääsi läpi ja jopa kisojen toiseksi korkeimmalla pistesaldolla, mutta persuille tuli kuitenkin vain kaksi paikkaa, vaikka kolmenkin mahdollisuutta oli väläytelty. Ja kokoomus sen kuin jatkaa suurimpana. Koko euroopan tulokset yhteensä ja maittain puolueen tarkkuudella nähtävissä täällä.

Demarit sentään jäivät persujen taakse, mikä on positiivista. Ranskassa, Tanskassa ja Englannissa näköjään paikalliset persut pääsivät selvällä kaulalla kärkeen. Ruotsissakin ne nousivat viidenneksi kaikkien ankarasta vastustuksesta huolimatta.

Belgian äänestysprosentti oli 90, kun taas Slovakian vain 13. Slovenian kohdalla on listattu 11 suurinta puoluetta, joista pienin sai 0,7 % äänistä ja sitten vielä "muut puolueet", jotka saivat yhteensä 13,3 %. Kuinkahan jumalattomasti siellä oikein on puolueita? Noh, parempi olla liikaa kuin liian vähän.

Lopuksi vielä löysin asian, josta voin olla samaa mieltä vasemmistoliiton kanssa. Se on harvinaista, mutta joskus niinkin tapahtuu:

Rannalle jäänyt Li Andersson: "Olen tosi tyytyväinen"

Minäkin olen hyvin tyytyväinen, ettei Li Andersson päässyt läpi.

3 kommenttia:

  1. Itse olin läpipäässeiden listaa kytätessä lähinnä tyytyväinen vihreiden kannatuksen laskuun, menetettyyn meppiin ja persujen nousuun ver. viime vaaleihin, vaikka (KÖH) nousu voisi TOSIAAN olla suurempaakin, mutta tiedä sitten mitä muut vaalikopissa ajattelivat ja kuntavaalien laiskasta jytkähdyksestä en ole toipunut enää toivomaan liian suuria, joten kunhan ei takapakkia vedetä, niin hidas kasvukin on hyvä. Se on aina joltain muulta pois.


    Ps. Johtuuko se siitä, ettää isoihin kaupunkeihin (Tampere, Hesa, etc) kerääntyy enemmän hörhöjä, kuin pienempiin kaupunkeihin vai miksi (nyt kun tuota äänien jakautumista aloin linkistä tutkimaan) suurimmissa keskittymissä on hervoton määrä vihreiden äänestäjiä, kun näin näppituntumilla mm. vanhassa kotikaupungissani ja monessa muussa pienemmässä kunnassa kys. puolueen kannatus on aikas pientä?

    VastaaPoista
  2. Noista jääkiekon mm-kisoistahan on käsittääkseni useasti todettu, että kisojen arvo nousisi, jos ne pelattaisiin vain joka toinen vuosi eikä ainakaan olympiavuonna. Ja varmaan se pitää paikkansa, mutta IIHF lienee niin ahne, ettei muuta systeemiä. Pelimerkkejähän nuo kisat tietävät.

    Mitä tulee eu-vaaleihin, niin samaa heppua äänestin, onnittelen häntä ja toivon hänen palaavan vuoden päästä eduskuntavaaleihin. Näyttää siltä, että se persujen ydinkannatus on kaksien viimeisten vaalien perusteella hahmotettavissa tuonne suurinpiirtein kolmeentoista pinnaan. Jytkyssä oli mukana protestiäänestäjiä, jotka odottivat välitöntä ihmettä ja olivat näissä vaaleissa nukkuvien puolueessa, joka on persujen paha kilpailija.

    Kokoomusta tietystä äänestää mm. ne kirjastonhoitajat, jotka tienaavat jonkun 1500 kuussa, mutta kokoomusta äänestämällä kuvittelevat itsekin olevansa vähän muitten yläpuolella. Inhimillistä ja ymmärrettävää. Keskustan vaalimenestyksen selittämiseen taas ei minun mielikuvitukseni riitä.

    VastaaPoista
  3. Huomenta, Lone ja Ykä, ja kiitos kommenteistanne.

    Niinhän se taitaa olla, että persujen kannatus alkaa olla vakiintunut, mikä tietysti lupaa huonoa tulevia eduskuntavaaleja ajatellen. Eurovaaleissa vihervasemmiston paikkamäärien putoaminen on toki voitto sekin, mutta olisin toivonut samaa myös pahimmille federalisteille eli kokoomukselle.

    Kokoomus onkin puolueista ainoa, joka on tajunnut, että edustuksellisessa demokratiassa muoto on sisältöä tärkeämpää. Heitä äänestävätkin tyypit, joita oma imago kiinnostaa enemmän kuin politiikka. Keskustasta taas uskoisin, että sen kannattajakunta ei seuraa politiikkaa sitäkään vähää, vaan he äänestävät keskustaa siksi, koska kaikki tutukin äänestävät ja koko suku on aina äänestänyt.

    Kaupunkien hörhöytymistä olen minäkin miettinyt. Osansa on varmaan sillä, että yliopistot imevät pienempien paikkojen hipit luokseen, mutta se ei riitä selittämään ilmiötä kokonaan. Suurempana syynä pidän sitä, että koska isommasta paikasta on helpompi löytää omanmielistä seuraa ja siellä joutuu vähemmän tekemisiin erimielisten kanssa, maailmankuva ajautuu helposti vapaaseen pudotukseen, jossa vasta-argumenttien puutteessa hörhöytyy helposti, oli aate mikä tahansa. Sitten on varmaan vielä samanlaista elitismiä kuin kokoomuksen kanssa: maalaiset ovat juntteja ja kaupunkilaiset sivistyneitä, joten jos maalaisilla on (oikeasti tai stereotyyppisesti) mielipide x, kaupunkilaisen on oltava eri mieltä, tai muuten on itsekin maalaisjuntti.

    Ja joo, rahastahan näissä jokavuotisissa kisoissa on kyse, ja enemmänkin ihmetyttää, miksi jalkapallon kisoja ei olla vielä keksitty tehdä jokavuotisiksi. Siellähän liikkuisi vielä monta kertaluokkaa enemmän rahaa.

    VastaaPoista