tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kevään kevennys

Olen taas viime aikoina lipsunut liikaa politiikan puolelle. Pahoitteluni siitä. Minun täytynee viipymättä alentaa blogini sisällön keskitasoa, ennen kuin joku saa päähänsä äänestää minua europarlamenttiin tai mitä näitä nyt on. Hallituskin on kaatumassa, ja siellä olisi kohta paikkoja jaossa. Voisin kyllä ruveta oikeusministeriksi; loppuisi se lässyttäminen yhteiskunnan uhreista. Mutta asiaan; luvassa on siis kevennys, eli huonoa huumoria, hyvää musiikkia ja vähäpukeisia naisia. 


Kevät tuli viikko pari sitten. Jee. Sen kunniaksi saatte kokeilla, läpäisettekö pohjalaisen kevättestin:

Muuttolinnut saapuu joka kevät Suamehen, sua askarruttaa:
1. kuinka ne osaa takaasi
2. mitä ne susta ajatteloo
3. onko linnuus homoja
4. minkä ihimeen takia ne yleensä tuloo

Meet joen tai järven rannalle kattomahan ku jäät lähtöö, muistelet paikkaa mihinä piti olla sun:
1. laituri
2. venes
3. rantasauna
4. 700 rehupaalia 

Vappua juhulii yleensä:
1. ylioppilahat uus ylioppilaslakki pääs
2. sosialistiset ylioppilahat vanha ylioppilaslakki pääs
3. remarit ja punaporvarit koskenkorvaa pääs
4. kommunistit kommunistiset ajatukset pääs 

Parasta kevähäs on ku:
1. ilimat lämpenöö ja kesä tuloo
2. aurinko paistaa ja kuumottaa
3. saa nauraa ku naapuri jää raktorilla jumihin ja sarattaa ja kiruaa kovahan äänehen
4. saa täyttää EU-tukipaperia 

Mukavin kevähinen sanonta on:
1. mikä vappuna katolla, se pian sairaalas
2. maalliskuu maata näyttää, ojat kuivaa kaivot täyttää
3. puut on viälä mettäs, mutta ompa sonta kaikki navetan takana
4. jonsei hellua helluntaina, niin ei sitte 

Kevähällä kesäaikahan siirryttäes kellot siirretähän:
1. tuvasta pihalle
2. vasemmasta ranteesta oikiahan
3. yks tunti johonki suuntaha kävelyvauhtia
4. yks tunti autolla myätäpäivähän 

Mukavin luannon ääni kevähällä on:
1. linnunlaulu
2. kolomosturpon pörinä öisellä pellolla
3. lumiauran kolina maantiällä toukokuus
4. naapurin lehemien pihalle pääsyn aikahan siältä kuuluva aitojen kaatumisen rytinä ja isännän tauotoon saratus: "RISTUKSEN PERKELEHEN SAATANAN SARVIPÄÄT! TOTTAJUMALAUTA MÄ TAPAN TEIRÄN JOKAHITTEN JONSEI TE SAATANAT PYSY AIROOS HELEVETTII!!!" 

Tuvan klasit on paskaaset ja emäntä suunnitteloo niiren pesua, sanoo notta kova homma mutta hän on tottunu puunaamahan. Tarkoottaako se sitä notta:
1. emäntä on reipas ja toimehentarttuva ihiminen
2. isäntä ei pesuhommista piittaa
3. taloos asuu ruokottoman sotkuusta väkiä
4. isännällä ei oo kovinkaa ilimeekäs naamavärkki 

Kersat tuoo koulun kevätjuhulasta toristukset, tutkit sitä ja tuumaat:
1. ei oo polovi poijjasta parannu
2. tämähän näyttää hyvältä ku sen kääntää väärin päin
3. no meirän suku onki paremminki käytännön osaajia
4. joo ei luakalle jääminen nykyysin mikää häpiä oo 

Ja eiku yrittämähän testiä läpi.
Ensimmääsestä vaihtoeherosta saa yhyren pisteen, toisesta kaks ja niin erespäin. Olis hyvä saara vähintään 9 pistettä kokohon. 36 pistettä on jo palio pisteetä.
Yli 36 pistettä on jo rouppinkitestin paikka.

Väliaikamusiikkia:


Sitten onkin aika jakaa viisautta ja katsoa vähän, mitä lukijani ovat tiedustelleet. Nais- ja muut ihmissuhdeasiat askarruttavat edelleen:

minkälainen on kaunis nainen
millainen on oikeasti kaunis nainen

Kuten olen tainnut joskus mainita, mitään yksiselitteistä vastausta tyyliin "blondi vai brunetti, A- vai D-kuppi" ei ole, mutta yleisohjeena pitkillä hiuksilla ja kapealla vyötäröllä pääsee pitkälle. Tuo on vähän sama kuin jos kysyisi, kannattaako pöytätenniksessä pitää mailaa normaali- vai kynäotteella, ja minä vastaisin, että kunhan nyt vain tähtää palloon, niin hyvä siitä tulee. Esimerkkinä viehättävä assistenttini Xenia:


Naapurin tytöt lähestyivät vielä toisellakin kysymyksellä:

mistä tietää onko mies kiinnostunut

No kysy siltä, jumalauta. Ei se sen hankalampaa ole. Miehiä pääsääntöisesti ärsyttää turhanpäiväinen kiertely ja kaartelu ja kikkailu ja näppäily ja lonniminen ja härvääminen. Miehet arvostavat suoraa toimintaa. Jostain syystä naiset kuvittelevat olevansa jotenkin "tyrkkyjä" tai muuten vaan saavansa huoran maineen, jos ehdottavat treffejä miehelle, mutta se on melko turha pelko, jos ei suoraan seksiä ruinaa.

Jatketaan musiikilla. Tämän kuulin jonkin mainoksen taustamusiikkina, ja piti sitten etsiä koko kappale esiin:


Kun nyt tuli puhe suoran toiminnan naisista, tässä on hyvä:
Lapualla jo varsin pitkään seurustellut nuoripari alkoi vakavissaan miettiä, josko yhteen muutettaisiin ja oikein vakavasti. Puhe ohjautui luontevasti yhteisiin pelisääntöihin.
Poika: - Muutoon tairat jo tuntiaki mut aika hyvin, mutta mullon kolome pelisääntöä, joista toivoosin harrasta yksmiälisyyttä.
Tyttö: - Mitä n'on?
Poika: -Keskiviikkoehtoosin meill'on Lapuan Virkiän painihariootukset. Sen päälle mennähän yleensä huurteesille, jotka pruukaa venähtää pitkiksi. -Periantaasin meemmä maataloustuottajaan poikaporukalla saunomahan, josta huurteesille. Niill'on tapana venähtää.
-Lauantaasin meill'on Kauhavan ampumaseuran kans' yhtöönen saunaehtoo, josta huurteesille. Nekin tuppaa toisinhan venähtämhän...
Tyttö: - Eiköhän me nuasta selevitä. Mull'on kans yks pelisääntö.
Poika (ilahtuneena): - Jaa, yks' vaan? No, kyllä mä sellaasesta seleviän, jos sä kerran hyväksyt multa kolome! Mikä se muutoon on?
Tyttö: - Meillä ruvetahan naimahan joka ristuksen ehtoo justihin kello kahareksan, oot sä sitte kotona tai et.
 Myös miehiltä on tullut kysymyksiä:

mitä kukkia naiselle

Tämänhän käsittelin hiljattain täällä. Jutussa mainitsemaani kasviin on muuten ilmestynyt iso kukannuppu. Tilannepäivitys siis seuraa lähiaikoina.

korvakorut pojille

Ei. Jos poika haluaa käyttää koruja, vasemmassa nimettömässä voi olla sormus ja kaulasta voi roikkua rippiristi tai leijonariipus tjsp. No, on minulla vielä tällainen veteraanisormus:


Mutta jos poikien kultakoristelua aletaan yhtään enempää suvaita, kohta ollaan tässä:


...ja sitten ei ole enää kellään kivaa.

anna kontula tissit

Miksi?

asian ladyboys


Tämä olikin huono idea. Pitänee vain pysytellä naisten kysymyksissä ja kuvissa.

naisen hauis

No hyvä on, vielä tuo yksi. Siihen saa vastata personal trainerini Jamie:


Pääsen muuten taas kesällä Sloveniaan kielikurssille. Sen kunniaksi slovenialaista kantria:


Ei kai tässä sitten muuta. Ai joo, oli joku googlettanut vielä, että:

naiskauneutta

Olipa hyvä, että kysyit. Viehättävä assistenttini Katarina olisi närkästynyt pahasti, jos hän olisi joutunut jäämään tästä kirjoituksesta pois.


4 kommenttia:

 1. Keväästä ja tulvan viemistä heinäpaaleista tuli mieleen Nivalan tuiskulassa joskus herranvuonna 1986 kuin Jaakko Teppo sanoi että Nivalan sikamiesten laulu keväisin on, nyt iltatuulet nuo viestin tuovat .
  Tässä kevään ja tulevan kesänkunniaksi kesäbiisi - http://www.youtube.com/watch?v=OnQbN8uQuZ8&list=RDOnQbN8uQuZ8#t=4

  -jpt-

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, jpt, ja hyvää kevättä.

  Jaakko Teppo on nero. Harmittaa vieläkin, että emännällä olisi ollut vapaalippuja, joilla oltaisiin päästy katsomaan hänen 60-vuotisjuhlashowtaan, mutta huomattiin tuollainen vaihtoehto vasta kun olimme jo varanneet liput eri esitykseen.

  Tuosta biisistä voi vain sanoa, että oli jo aikakin, että nuo nuoremman polven sanoittajalegendat yhdistävät voimansa.

  VastaaPoista
 3. Ihan puhtaasta uteliaisuudesta, kun jonkun aikaa ihan asiaa mietin, niin tuosta kohdasta, että millainen nainen on kaunis, niin mikä pitkissä hiuksissa viehättää? :D Toki jos kyseessä on ihan vaan jonkunlainen makuasia, jota ei sinänsä osaa selittää, niin ei mitään.

  VastaaPoista
 4. Iltaa, Lonegaru. Kiitos kysymyksestä ja hyvää kevättä sinnekin.

  Eivätkös kaikki nämä ulkonäköjutut ole ihan puhtaita makuasioita? Naiset toki aina yrittävät kovasti rationalisoida vaikkapa että miksi selvästi erottuvat vatsalihakset ovat miehellä parempi kuin pömppömaha, etteivät vaikuttaisi pinnallisilta, mutta minulle henkilökohtaisesti riittää, että tietyt asiat nyt vaan näyttävät paremmilta kuin toiset.

  Mutta on tuo kuitenkin jännä kysymys. Kapean vyötärön ihannoinnin voi kai yrittää selittää terveys- ja hedelmällisyysväitteillä, joten ehkä samoin nuoren ja terveen ihmisen hiukset kasvavat vahvempina ja tuuheampina. Toisaalta tuo ei selitä, miksi miehiltä ei odoteta samanlaisia pehkoja kuin naisilta (tai no, eihän miehelläkään saa olla kaljuja läiskiä). Ehkä kyse on vain kulttuurista; pitkiä hiuksia ollaan totuttu pitämään naisten juttuna, joten pidemmät hiukset ovat naisellisempia ja siksi viehättävämpiä. Olisi kiva tietää, miten asiaan ollaan suhtauduttu muissa kulttuureissa ja muina aikakausina.

  Oli miten oli, miehillä on hyvinkin eriäviä mielipiteitä naiskauneudesta, mutta noista kahdesta mainitsemastani asiasta ollaan kuitenkin 90-prosenttisesti samaa mieltä, joten naisen kannattaa kiinnittää niihin huomiota, jos ei välitä muodista tai "omasta tyylistä", vaan haluaa vain maksimoida oman tilastollisen viehättävyytensä (kuten voidaan olettaa, jos hän googlettelee tuollaisilla hakusanoilla). Se ei tietenkään tarkoita, etteikö lyhyttukkainenkin nainen voi olla hyvinkin kaunis; katso vaikka Halle Berryä siinä yhdessä Bond-elokuvassa. Toisaalta siinä huomio kiinnittyykin hänessä johonkin ihan muuhun kuin hiuksiin.

  VastaaPoista