maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kukkia naisille

Lauantaina oli sitten naistenpäivä. Tuvan puolelta huudettiin, että asia olisi paras pitää mielessä ja suorittaa asianmukaisia toimenpiteitä, tai muuten. Ehkä emännällä oli vielä muistissa kahden vuoden takainen naistenpäivä, jolloin ainejärjestöni piti asian tiimoilta bileet ja kerroin hänelle meneväni ryyppäämään venäläisten tyttöjen kanssa. Tulin toki kiltisti hänen luokseen yöksi, mutta siitäkin hän oli vähän näreissään. Asialla saattoi olla tekemistä sen kanssa, että soittelin hänet päästämään minut alaovesta klo 5:20, ja hänellä oli herätys töihin seitsemältä, mutta eipäs nyt harhauduta aiheesta.

Vietin kuitenkin viikonlopun Perä- ja tavallisella Seinäjoella juhlistamassa isoäitini 80-vuotissynttäreitä, joten meillä jouduttiin naistenpäivä siirtämään tälle päivälle. Kävinkin juuri paikallisessa ostoskeskuksessa hakemassa emännälle kukkia. Valituksi tuli tuollainen:


Joku saattaa pitää valintaani raflaavana, mutta olen vakaasti sitä mieltä, että kaktus on maailman romanttisin kukka.

Verrataanpa sitä vaikkapa ruusuihin. Ruusuja pidetään yleisesti romanttisina, mutta se perustuu vain sosiaalisiin konventioihin (eli siihen, että TV:ssä aina annetaan ruusuja ja se on olevinaan romanttista), eikä asia kestä lainkaan kriittistä tarkastelua. Katsotaanpas.

1. Ruusut ovat toki nättejä, mutta siihen se jääkin, eivätkä ne kestä maljakossa montaa päivää, toisin kuin kaktukset, jotka kestävät käytännössä ikuisesti, kunhan niitä ei kastele liikaa. Antamalla ruusuja mies viestittää siis, että "rakkauteni perustuu ulkonäköön, eikä se kestä kauaa". Lisäksi kun pidetään mielessä, että kukinnot ovat itse asiassa kasvien sukupuolielimiä, ei tarvinne erikseen huomauttaa, mitä moinen lahja vihjaa.

2. Sekä kaktukset että ruusut ovat piikikkäitä. Kaktukset ovat kuitenkin rehellisiä, koska niissä piikit ovat ensimmäinen asia, minkä niistä huomaa. Ruusuissa piikit ovat varressa piilossa kauniin kukan alla, eikä niitä huomaa ennen kuin on jo liian myöhäistä.

3. Kaktuksenkin saa kukkimaan, ja silloin ne vasta hienoja ovatkin. Se kuitenkin vaatii paljon aikaa, huolenpitoa sekä sopivassa suhteessa viileää ja kuumaa. Mikä muu kasvi voisi paremmin symboloida parisuhdetta?

Nyt kun faktat on lyöty pöytään, toivoisin miesten ottavan neuvostani vaarin kukituskulttuurimme kehittämiseksi rationaalisempaan suuntaan. Naislukijani voivat omalta osaltaan nopeuttaa kehitystä laittamalla vääriä kukkia tuovat miehet ulkoruokintaan.


Lopuksi vielä kuva jännästä propellista katulampun kyljessä.

Seinäjoki ilmeisesti hakee säästöjä ja ekologisuutta tuulivoimasta.

2 kommenttia:

  1. Kaktus? Selvisitkö vammoitta? Yleensä naaraspuoliset ihmiset ovat ronkeleita kukkien suhteen. Milloin ruusu kelpaa, milloin taas tulppaanit. Eivätpä vaan kerro etukäteen mikä kukka tällä kertaa miellyttää, siinäpähän mietit mikä kukka ei aiheuta epäilyksiä tai ennakkoluuloja. Hyvät perusteet sinulla on kuitenkin tuosta kaktuksesta.

    VastaaPoista
  2. Huomenta, ja kiitos kysymästä. Selvisin toki. Vähän emäntä aluksi tenttaili, että symboloiko se hänen piikikkyyttään vai mitä, mutta kun selitin nuo ylläolevat perusteet hänelle, hänkin oli sitä mieltä, että kaktus on oikein hyvä.

    Kyllähän naiset usein sanovatkin, että "ajatus on tärkein". Itse olen tulkinnut sen niin, ettei ole niinkään väliä, mitä lahjoja tuo, kunhan sen osaa perustella pitävästi. Jos vie jotain perinteisempää sillä ajatuksella, että näistähän ne yleensä tykkäävät, silloin tulee altistaneeksi itsensä arvaamattomalle mielivallalle.

    En tietenkään voi suositella kokeilemaan tällaisia stuntteja kotona. Niin paljon riippuu naisen huumorintajusta ja avomielisyydestä.

    VastaaPoista