maanantai 7. lokakuuta 2013

Nurmolaiset hautajaiset


Pohjanmaalla syksy on jo pidemmällä kuin Helsingissä.

On mennyt muutama päivä bloggailematta. Radiohiljaisuuteni johtuu siitä, että jouduin piipahtamaan kotona viikonloppuna. Isoisäni kuoli rauhallisesti 89 vuoden iässä, ja hautajaiset olivat lauantaina.

Oli hienoa, että koko suku oli päässyt paikalle. Minä kai siinä olin heikoin lenkki, kun ei noista työvuoroista ikinä tiedä, kuinka niitä saa vapaaksi lyhyellä varoitusajalla. Olihan paappa jo sen verran huonoon kuntoon mennyt, että tuskin itse oli asiasta kovin pahoillaan, mutta silti oli kovin haikea tunnelma muistotilaisuudessa. Nurmon hautausmaalle komean kuusen alle hänet haudattiin; siinä on hyvä maata.

Meidän perheessämme ei ole ollut tapana liiemmin tunteilla, joten jätetään tämäkin muistokirjoitus lyhyeksi ja kliseiseksi. Lopuksi vain viimeiset musiikkiterveiset:


2 kommenttia:

  1. Täältä otetaan osaa suruun, vaikka ei se sillä poistettu ole. Meikäläisen suku on alkujaan Seinäjoelta kotoisin, joten tuo painijoiden ja pesäpalloilijoiden Mekka on hyvinkin tuttu. Oma mummo on 94-vuotias ja helvetin huonossa kunnossa. Kyllä syksy vaan on synkkää aikaa, koetetaan pärjätä. -Caesar-

    VastaaPoista
  2. Kiitos osanotosta. Seinäjoeltahan minäkin; isä on Nurmosta ja äiti Peräseinäjoelta, niin minä olen siitä välistä.

    Mummani kanssa on sellainen onni onnettomuudessa, että hän ei alzheimerinsa kanssa tajua enää paljoakaan tästä maailmasta. En tiedä, miten hän tämän tapauksen kestäisi, jos tajuaisi.

    Voimia mummollesi, ja hyvää syksynjatkoa.

    VastaaPoista