torstai 24. joulukuuta 2015

Pikainen joulutervehdys

Vastailen kommentteihin myöhemmin - on ollut ja on edelleenkin vähän kiirettä - mutta nyt vain kokeilen, pystyykö kännykällä bloggaamaan. Kirkossa olen nyt. Ei ole syntiä blogata, koska traileritkaan eivät vielä ole alkaneet, varsinaisesta ohjelmasta puhumattakaan. Ja tietysti toivotan rakkaalle lukijakunnalleni hyvää joulua.


Kuva on vieläkin vanha. Olen appivanhempien luona Helsingissä, ja täällä on vieläkin melkein t-paitakelit.

Appivanhempien kakkosauto on valkoinen, mistä sainkin neronleimauksen. Joitain vuosia sitten armeija tutki satelliittikuvista, mitä vihreän sävyjä Suomen metsissä esiintyy, ja sen pohjalta saatiin optimoitua Suomen oloihin parhaiten soveltuva maastopuku.

Ideani on, että tutkitaan, mitä harmaan ja ruskean sävyjä Suomen katupölyssä esiintyy. Sen pohjalta sitten maalataan auto vaikka jollain digital disruptive patternilla.

Ja näin olen keksinyt auton, jota ei tarvitse ikinä pestä.

Emäntä saa käydä pistämässä patentin vetämään, kun seuraavan kerran käy kaupoilla.

Mutta joo, hyvää joulua.

4 kommenttia:

 1. Hyvää joulua itsellesikin! Itsekin olen miettinyt tuollaista pölyn, mudan ja lian väristä autoa. Vaikka en luultavasti tule ikinä omistamaankaan autoa. Voisiko tällainen auton väritys olla vastoin lakia?

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja rauhallista joulun jatkoa Porstuaan.

  VastaaPoista
 3. Eikait sitä autoa tarvi maalta sen katupölynväriin, jättää vaan pesemättä, kyllä se siitä värjätyy

  -jpt-

  VastaaPoista
 4. Huomenta ja kiitoksia, Tom, Ykä ja jpt.

  Tom, en usko, että se olisi laiton, kunhan valot pelaavat. Se sulautuisi ympäristöön tehokkaasti, mutta kyllähän tummansävyiset autot ovat muutenkin hankalia havaita, jos ne ajavat pimeänä. Rumahan se olisi kuin mikä, mutta se ongelma ratkeaa laittamalla hintalappuun yksi nolla perään. Tunnetusti ruma auto muuttuu hienoksi, jos se on kallis.

  Ykä, kiitoksia, ja hyvää uutta vuotta sinne hotellin respaan.

  Jpt, jos auton voisi antaa rauhassa värjäytyä loppuun asti, asia voisi ollakin noin. Tuossa on vain se ongelma, että värjäytymisprosessin edetessä ennemmin tai myöhemmin joku tulee väistämättä rutisemaan paskaisesta autosta. Jos ei muut, niin ainakin puoliso. Ja ohikulkevilla lapsilla on vastustamaton tarve piirrellä tuollaisiin autoihin hymynaamoja ja pippeleitä, joten väritys ei kauaa pysyisi tasaisena.

  VastaaPoista