tag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post2297289128136438217..comments2024-03-19T01:49:42.506+02:00Comments on Pekan Porstua: Pekka kokkaa 9: Sisäfilee kantarellikastikkeellaPekkahttp://www.blogger.com/profile/08671715336304904894noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-57586208565081102732020-09-29T12:49:15.520+03:002020-09-29T12:49:15.520+03:00Tervehdys taas ja kiitos vinkistä. Orimattilaan as...Tervehdys taas ja kiitos vinkistä. Orimattilaan asti en taida viitsiä lähteä muuten vain, mutta se on melkein matkan varrella mökille mentäessä. Pitää puhua emännälle, että koukataan seuraavalla mökkireissulla sen kautta.Pekkahttps://www.blogger.com/profile/08671715336304904894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-8910724566122043042020-09-05T00:00:22.960+03:002020-09-05T00:00:22.960+03:00Tere Pekka. Hevosta ei tahdo saada tavan sittarist...Tere Pekka. Hevosta ei tahdo saada tavan sittarista tai k-kaupasta sen paremmin kuinääsmarketistakaan. Vaan käänny luottolihakauppani puoleen ja tilaa, eleensä noin viikkoa ennen kuten minä, niin löytyy hepoa ja muutakin lihaa, huippulaatua samoin kuin makkarat ja paljon muuta. Eli Maatilaliha Meronen Orimattilan virenojalla. Puh: 03 7784293<br />Niin ja muutkin hyvän lihan ystävät, suosittelen!<br />Huru-ukkoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-23148178210715619622020-09-04T23:54:55.453+03:002020-09-04T23:54:55.453+03:00Pekka, tee maaseutumatka Orimattilan Virenojalle j...Pekka, tee maaseutumatka Orimattilan Virenojalle ja siellä Maatilali-Meroselle. Soitan. viikkoa ennen niin saat melkoisella varmuudella hevosta. Ei sitä yleensäkään normikaupoissa ole saatavana. Joskus harvoin. Itse käyn Meroselta säännööllisesti kaikki lihat ja makkarat, täyttä tavaraa kaikki.<br /> Puh: 03 778 4293, ja kaikki muutkin, jos ja kun haluatte hyvää ottakaa tuonne yhteyttä.<br />Huru-ukkoHuru-ukon horinoitahttps://www.blogger.com/profile/07697192701233562739noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-27702622742316517072020-08-26T19:15:19.004+03:002020-08-26T19:15:19.004+03:00Iltaa, Huru-ukko, Jpt, Qroquius ja Tom, ja kiitoks...Iltaa, Huru-ukko, Jpt, Qroquius ja Tom, ja kiitoksia kommenteistanne.<br /><br />Huru-ukko: joo, jos ruokaan tulee kunnolla voita ja kermaa, ei se kovin pahasti pieleen voi mennä. Hevosesta olen kuullut paljon hyvää, mutta en ole päässyt maistamaan muuten kuin tietysti makkaramuodossa. Kaveri kerran kertoi, että erääseen ravintolaan oli tullut satsi hevosta, mutta tietysti se oli jo kaikki mennyt siihen mennessä, kun me pääsimme paikalle testaamaan. Täytyy seuraavalla kauppareissulla syynätä lihatiski kunnolla, jos siellä vaikka olisi.<br /><br />Jpt: Maalla asumisen hyviä puolia on se, että kaikenmoisia herkkuja saa naapurin isänniltä kohtuuhintaan, oli kyse sitten karjasta, riistasta tai muista tuotteista. Kunpa joskus pääsisin muuttamaan Lappiin, niin voisin herkutella porolla halvemmalla kuin satasella per kilo.<br /><br />Tom ja Qroquius: siinähän se ihmisenmakuinen keinoliha tulikin, kiitos linkeistä. Suhtautuisin kyllä varovaisuudella siihen antropologiin, joka on antanut arvionsa, että "joo, nyt alkaa maistua ihmiseltä".<br /><br />Prionitaudit eivät kuulosta kivoilta. Joskus luin metsästäjästä, joka oli nähnyt, kun peura tappoi itsensä hakkaamalla kallonsa auki kiveä vasten ja hukuttautumalla sen jälkeen lampeen. Useat kommentoijat kertoivat, että sellainen käytös on tyypillinen prionitaudin oire.<br /><br />Mutta kyllähän tuota pitäisi päästä kokeilemaan ihan vain jo senkin takia, ettei tarvitsisi enää ihmetellä.Pekkahttps://www.blogger.com/profile/08671715336304904894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-28445551219845979022020-08-23T19:08:03.539+03:002020-08-23T19:08:03.539+03:00Ihmislihan syömistä ei todellakaan voi suositella,...Ihmislihan syömistä ei todellakaan voi suositella, ellei ole väistämätön pakko, sillä muuten:<br /><br />https://www.metropoli.net/videot/tallaiset-vaikutukset-ihmislihan-syomisella/<br /><br />Joitakin se on silti kiinnostanut siinä määrin, että ovat olleet valmiit panemaan itsensä likoon - kirjaimellisesti:<br /><br />https://www.uusisuomi.fi/uutiset/taman-makuista-on-ihmisliha-bbcn-video-kertoo/c92af11a-3c2d-3c26-823d-c410ac4856e9<br /><br />Koska useimmista ei tuollaiseen ole - ja todella hyvä niin - on asiaa lähestytty tieteellis-kaupallisesti Suomessakin:<br /><br />https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/4a2edcee-fa02-48a7-abb7-160b6106f5e2<br /><br />Gourmet-kokemuksesta ei tullut menestystä turhien tunnesyiden takia. Vaan mikäli joku kotikokki innostuisi kokeilemaan virtuaali-ihmislihan makua, sen resepti löytyy tuolta:<br /><br />https://www.aamulehti.fi/uutiset/ihmislihan-makua-matkivat-hampurilaispihvit-toivat-mieleen-vaalean-lihan-kymmenet-ihmiset-jonottivat-maistamaan-201235383<br /><br />Kuten mainittu, terveellisempää se on noin, kuin että söisi aitoa ihmistä.QroquiusKadhttps://www.blogger.com/profile/05928474884190902018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-55088747144180054162020-08-23T13:00:45.720+03:002020-08-23T13:00:45.720+03:00Ai niin Feyrikselle, jos ihmislihaa teke mieli, ni...Ai niin Feyrikselle, jos ihmislihaa teke mieli, niin ei muuta ku vetäsen pohkeestas siivun ja paistinpannulle, ainaki tiedät millä on kasvatettu liha :P<br /><br />-jpt-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-53371923850495898722020-08-23T12:58:29.501+03:002020-08-23T12:58:29.501+03:00Ylämaan karjaln liha on kanssa hyvää, meillä naapu...Ylämaan karjaln liha on kanssa hyvää, meillä naapurissa kasvattaa sitä yksi isäntä, tullut jonkunkerran ostettua muutaman kilon klöntti ..<br /><br />-jpt-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-2324659153530154192020-08-21T13:06:33.136+03:002020-08-21T13:06:33.136+03:00Aikoinaan kehitettiin ihmislihan makuinen keinolih...Aikoinaan kehitettiin ihmislihan makuinen keinoliha antropologeja varten.Tom Kärnähttps://www.blogger.com/profile/16638528409602184861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-75557672318338762202020-08-21T11:13:02.446+03:002020-08-21T11:13:02.446+03:00Vaan tiiätkö Pekka miten se annos olisi olllut vie...Vaan tiiätkö Pekka miten se annos olisi olllut vieläkin parempi? Mie olisin sen lehmänlihan sijaan teheny ne pihvit hevosen sisäfileestä. Parempaa kaikin puolin, nimimerkillä kokemusta on. Eikä monesti edes hinnakiroissa lehmään verratuna.<br />Tuossa paisto ym touhussa sulla on oikeas ote, laitetaan pannulla reilus möykky voita!! Ja kermaa, paljon kermaa.<br />Huru-ukko<br />PS. Sitä hevosen filettä ei tartte uunissa käyttää, sen saa kertavinttuulla siinä piastinpannulla syömäkelpoiseksi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-17233039783481024542020-08-21T08:35:22.388+03:002020-08-21T08:35:22.388+03:00Huomenta, Feyris ja Tom, ja kiitos kommenteistanne...Huomenta, Feyris ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.<br /><br />Feyris: ihmislihaa en suosittele käytettäväksi. Kun miettii, mitä kaikkea törkyä ihmiset elimistöönsä tunkevat, se ei voi olla kovin hyvää eikä terveellistä. Sienistä sen verran, että kaikkia sieniähän voi syödä. Joitain tosin voi syödä vain yhden kerran.<br /><br />Tom: Tämä onkin niin hyvää, ettei sanotuksi saa.Pekkahttps://www.blogger.com/profile/08671715336304904894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-77197526108482119242020-08-21T00:11:35.284+03:002020-08-21T00:11:35.284+03:00Melko rankkaa, kun ei keksi mitään sanottavaa ruoa...Melko rankkaa, kun ei keksi mitään sanottavaa ruoanlaittoon liittyen.Tom Kärnähttps://www.blogger.com/profile/16638528409602184861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5313063220794440554.post-2424445279176506192020-08-20T21:47:02.973+03:002020-08-20T21:47:02.973+03:00oiiii! namilta vaikuttaa. Mutta voiko noitten sija...oiiii! namilta vaikuttaa. Mutta voiko noitten sijasta käyttää ihmislihaa ja kärpässieniä?Feyris Nyannyanhttps://www.blogger.com/profile/08387087929944994943noreply@blogger.com